banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

AK Partililer Erdoğan için oruç tutacaklar
Emin Özgönül'ün haberi
AK Partinin Kızılcahamam kampı, ilginç önerilerin yanı sıra, Başbakan Erdoğan’ın özel açıklamalarına da sahne oldu. Bir milletvekili Erdoğan’dan yeniden milletvekili adayı olmasını istedi ve ‘’Sözünüzden vazgeçin, biz de sizin için 30 gün kefaret orucu tutalım’’ dedi.
Erdoğan, bu konuda taviz vermezken iki önemli açıklama yaptı. Büyükelçiliklerde ‘’Akıncı ruhu’’ ile görev yapacak isim istedi. 25-30 yaşındaki başarılı gençleri de, Müsteşar ya da Genel Müdürlük gibi önemli makamlara atayacaklarını bildirdi. AKP kampına damga vuran açıklamalar şöyle:
30 GÜN ORUÇ ÖNERİSİ: Manisa milletvekili Muzaffer Yurttaş, seçim bölgesinde AK Partiye oy vermemek için yemin eden bir genç olduğunu, ancak son seçimde partilerine oy verdiğini belirterek ‘’Ben bu vatandaşla konuştum, icraatlarımızı övdü ve sözünden döndüğü için de, üç gün kefaret orucu tuttuğunu söyledi. Sayın Başbakan da 3. dönemden sonra ara verip, yeniden milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Bu sözünden vazgeçsin, biz de onun için 30 gün oruç tutalım’’ dedi. Erdoğan ise ‘’ Geri dönüş yok. Siyaset sadece milletvekili bakan Başbakan olarak yapılmaz. Vakıf olur, dernek olur ben partimle birlikte, verilen her görevi yapmaya devam edeceğim’’ dedi.
AKINCI RUHU VE GENÇ YÖNETİCİ: Başbakan, yurt dışında ve özellikle Afrika’da çok sayıda yeni Büyükelçilik açıldığını belirterek ‘’ Buralarda akıncı ruhu ile görev yapacak elemanlara ihtiyaç var. Halen devlette memur olması da şart değil. Bildiğiniz böyle şevkle çalışacak, gittiği yeri küçümsemeyecek isimler varsa, bana bildirin. Büyükelçi olur, katip olur, ataşe olur biz onları bu tür bir göreve getiririz’’ dedi. 18 yaşa seçilme hakkı verilmesini istediklerini ve devlette genç yönetici dönemi de başlatacaklarını açıklayan Erdoğan ‘’Bürokraside adamın ömrü geçiyor, bir makama gelemiyor. Şimdi biz bir çalışma başlattık. Artık başarılı, zeki, yetenekli bir memur da, genç yaşta Müsteşar ya da Genel Müdür olabilecek. Sınırlamaları kaldıracağız. 25-30 yaşındaki liyakatli memur en üst makama gelebilecek.
DERSHANELER KAPANACAK: Bazı milletvekilleri dershanelerin kapatılacağına yönelik açıklamaların sıkıntı yarattığını ve bu konunun yeniden incelenmesini istediler. Başbakan Erdoğan ise ‘’Vatandaş davarını, kolundaki bileziği satıp çocuğunu dershaneye gönderiyor. Bu konuda bir feryat var. Biz de kayıtsız kalamayız. Kararlıyız, dershaneler kapatılacak ‘’ dedi.
BAKAN ŞAHİN’E ELEŞTİRİ: Basına kapalı toplantıda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de, dağa çıkışın çok azaldığını, terörle yapılan mücadelede büyük mesafe alındığını belirterek ‘’Şemdinli saldırısında güvenlik güçleri destan yazdı’’ dedi. Doğu ve Güneydoğu’lu milletvekilleri ise Şahin’i eleştirip bölgedeki rahatsızlıklar ile, BDP’nin faaliyetlerini anlattılar. ‘’Bakan herşeyi güllük gülistanlık gösteriyor’’ dediler ve Erdoğan’dan özel görüşme talep ettiler. Erdoğan talebi kabul ederken, bu vekillerden bölgelerinde daha çok çalışmalarını istedi. Bir milletvekili de Erdoğan’ın zerdüştlerle ilgili sözlerinim bölgede rahatsızlık yarattığını söyledi. Erdoğan ise ‘’ Ne rahatsızlığı, mağarada ayin görüntüleri var’’ dedi.
OKULLARDAKİ BAĞIŞI ÖNLEYİN: Bazı milletvekilleri okullarda velilerden temizlik ve kayıt parası adı altında zorla bağış alınmasının önlenmesini istediler. Erdoğan da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den çözüm bulmasını istedi. Dinçer ise tedbir aldıklarını kendisine artık sorun gelmediğini söyledi. Başbakan ise ‘’Sikayet var bana da geliyor. Sorun sana gelmeyecek, sorunu sen bulacaksın. Zaten müdürlerin onayı ve haberi olmadan, bu iş de olmaz ’’ dedi.
Kaynak : Gazeteport

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.