banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

AK Partili belediyeden şok icraatlar!..

Belediye, mafya, müteahhit, polis, seçim kurulu, bürokrat, milletvekili ve bakanın olduğu AK Partili belediyede dönen dolapları Ahmet Memiş imzası ve Özel Haber Logosu ile Rotahaber.com yayımladı.

İşte ikinci bölüm haberi; Beykikdüzü Belediyesi'nde yaşanan yolsuzluk ve menfaat çetesi ile ilgili hazırlanan ancak 3 yıldır işleme konulmayan fezlekede, AK Partili önceki Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ve çete üyeleri (fezlekede yapılan tanımlama) ile ilgili şok iddialar yer alıyor.

Rotahaber'in ele geçirdiği ve dün ilk bölümünü yayınladığı fezleke ile ilgili dosyanın bugünkü bölümünde önceki Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın, belediyenin imkanlarını kullanarak nasıl menfaat elde ettiği yer alıyor. Orakçı ve çetenin CHP'nin seçimleri kazanmasının nasıl engellendiği, işadamlarından bağış adı altında nasıl para topladığı da fezlekede ses kayıtlarına ve ifadelere dayandırılarak ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

(DOSYANIN DÜN YAYINLADIĞIMIZ İLK BÖLÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

İşte okuyunca şoke olacağınız çete faaliyetleri...

CHP'YE SEÇİM KAYBETTİRİLDİ!

Çete, rant akışının sürmesi için Beylikdüzü Belediye Başkanlığı seçimlerinde hile yaptırdı ve CHP'nin 320 oyla seçimi kaybetmesi sağlandı.

Fezlekede yer alan iddialara göre; Başkan Vehbi Orakçı'nın talimatı ile gizli kasa olduğu öne sürülen Avukat Sait Özsoy (Beledi ye Bşk. Yardımcısı) vasıtasıyla Beylikdüzü İlçe Seçim Müdürü İbrahim Doğan ile görüştü. Görüşmede,siyasi rant ve seçim işlemlerinde yardım beklentisiyle değişik tarihlerde iki kez miktarı tespit edilemeyen para aktarımının yapıldığı tespit edildi. 

İlçe Seçim Müdürü İbrahim Doğanile Özsoy arasındaki para trafiği ve yapılan dinlemeye böyle takıldı;

Doğan:  Dün başkan bana dedi ki, bir emanet bıraktık al onu ama, biz şeyde yaptık evrakta yaptık. Doğrumu anladım ben, ayrıca evrakta yaptık dedi."

Sait Özsoy: Yok onu kastetti, oradan hallettik aynı şey. Ben size öbür ihtiyaçlar için zaten destek olacağım, pazartesi Salı günü destek olacağım.

Doğan: Birde araç isteyeceğiz haberin olsun şoförü ile birlikte. Ondan sonra bir de seçim takvimi başlar başlamaz, iki tane dışarıdan güvenilir emin, dışardan ama belediyeden değil eleman göndereceksiniz bize belediye adına, işlemleri takip edecek.

Bu konuşmanın ardından  01.12.2008 günü İlçe Seçim Müdürü İbrahim Doğan ile Belediyenin gayri resmi kasası Belediye Başkan Yardımcısı avukat Sait Özsoy arasında geçen görüşmede, İbrahim Doğan seçim sandıklarının geldiğini ve belediye halinin içerisinde kendisine gösterilen yere boşattıklarını belirtiyor.

Konuşma şöyle devam ediyor;

Doğan: Abi sandıklar boşalıyor, emaneti de yerine teslim ettim. Diğer şey, sen bize yardımcı olabilecek misin?

Sait Özsoy: Araç konusunda mı?

Doğan: Araç değil, birde başka paramız da yok. Ya hiç şeyimiz yok ama sen bilirsin.

Özsoy: Ha o konuda, yarın sana şey yapayım abi, yarın konuşalım.

BENZİN İSTASYONU İHALESİNDE RÜŞVET

Dün yayınladığımız bölümde yer alan ve konuşmaya konu olan benzin istasyonunun satışının perde arkasıyla ilgili de şok ifadeler bulunuyor.

Belgelerde Belediye Başkanı Orakçı'nın, ihaleyi kazanan ancak parayı ödeyemeyip süre isteyen Alim Aslan'dan süre uzatımı ve taksitlendirme karşılığında  100 milyar lira (eski para birimiyle) aldığı, teminatın son taksidini ise geri ödemediği belirtiliyor.

Alınan bu rüşvet fezlekede şöyle anlatılıyor;  

"Tam olarak tarihi hatırlamıyorum ama Alim Aslan bir gün beni aradı, biz beylikdüzü belediyesinin ihalesine girdik ve ihaleyi kazanarak bir benzin istasyonu yerini aldık dedi. Daha sonra Alim Aslan bana almış olduğu ihalenin ödemelerinde aksama ve sıkıntı olduğunu,  belediyenin kendilerini bir süre idare ederse bankalardan paralarını alıp ödemeyi gerçekleştire bileceğini bu konuda da belediyenin biraz zaman tanıması için benim Vehbi Orak’çı ile görüşmemi istedi.

Ben de Vehbi Orakçı ile görüştüm ve olayı anlattım. Vehbi Orakçı ile Alim Aslan’ı tanıştırdım ve ben aradan çekildim. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Alim Aslan beni arayarak Belediye Başkanının kendisinden para istediğini, zaten sıkışık olduğun dolayı belediye başkanının istediği parayı da parça parça vermek istediğini ve kendisine aracı olarak yardımcı olmamı istedi.

Daha sonra Alim Aslan ile yapmış olduğum yüz yüze bir görüşmede, Alim bana Belediye Başkanının kendisinden ihalenin ödemelerinin süre uzatımı ve taksitlendirilmesi karşılığında, seçim kampanyasında kullanmak üzere kendisinden 100 milyar elden parça parça para  aldığı ve ihale teminatı olarak yatırdığı 600-700 Bin TL miktarındaki parasının da geri iadesi süresinde parasını bekleterek ve parça parça ödediğini, hatta belediye kasasında son kalan teminat parasını da hiç geri ödemediğini, bu sürekçe belediyeden tahsilatçı olduğunu sandığı Saitisimli bir kişinin sürekli kendisini aradığını ve para istediği söyledi. Şeklinde beyanda bulunmuştur."

VATANDAŞLARIN ARSASI TEHDİTLE ELLERİNDEN ALINDI

Vehbi Orakçı'nın, BEYAŞ’ta yaptığı bir toplantıda, arsa sahibi vatandaşları tehdit ettiği de fezlekede yer alıyor.

Orakçı'nın bir kamulaştırma öncesi arsası olan vatandaşlarla yaptığı toplantı ve bu toplantıda arsa sahibi vatandaşları nasıl tehdit ettiği şöyle anlatılıyor; 

"Bu arsalar üzerinde toplu konut yapılacak. Tüm arsa sahiplerinin %30 kat karşılığı arazilerini BEYAŞ’a devretmeleri gerekiyor. Bölgede bunun dışında hiçbir kurum ve müteahit iş alamayacak ve bölgeye sokmayacağım. Kimseye inşaat yaptırmayacağım. BEYAŞ’a arazilerini vermeyen mal sahiplerinin arazilerinin gerekirse kamulaştırılacağım. İnşaat izni verilmeyecek"

SAHTE EVRAKLA PAZARCILARIN TEZGAHLARINA EL KONULDU

Vehbi Orakçı'nın, pazar tezgâh ve tahtalarının dağıtılması esnasında usulsüzlük yaptığı ve tahtaların Başkanın yakınlarına dağıtıldığı da fezlekede yer alıyor. Fezlekede ayrıca Belediye Başkanın talimatı ile yalan beyan ve sahte evrak tanzim ederek kişilerin işyerlerinin kapatılmaya çalışıldığna dikkat çekiliyor.

YOKSUL VATANDAŞLARA YARDIM İÇİN KURDULAR, KENDİ ÇIKARLARI İÇİN KULLANDILAR

Beylikdüzü belediyesinin yoksul ve dar gelirli bölge halkına ucuz konut yapmak, pazaryeri  kurmak ve belediye ana okulunu işletmek amacıyla kurduğu BEYAŞ'taki yolsuzluklara da fezlekede geniş şekilde yer veriliyor.

İşte BEYAŞ'ta tespit edilen yolsuzluklar;

- Çay bahçesi ihalelerine fesat karıştırıldı. Atrium Çay Bahçesi başta olmak üzere diğer çay bahçelerinin işletme hakları usulsüz olarak suç örgütü mensuplarının kurduğu paravan şirketlere verildi.

- Kavaklı İhlas Marmara-2 bölgesindeki toplulaştırma alanındaki BEYAŞ konutlarında yolsuzluk yapıldı.

- BEYAŞ organizesinde düzenlenen Beylikdüzü Kültür Sanat Festivalinde usulsüzlük yapıldı.

- İhlas Marmara-2 bölgesindeki toplulaştırma alanı olarak tabir edilen bölgede hissesi bulunan vatandaşlara tehdit ve baskı uygulanarak arazileri BEYAŞ'a devredildi. Sonra da bu araziler suç örgütü mensupları tarafından çıkar çevrelerine rant olarak dağıtıldı.

- BEYAŞ tarafından yapılan okul konferans salonları inşaatlarında ihaleye fesat karıştırıldı. Önce işler yapıldı, ardından da ihaleleri gerçekleştirildi.

- BEYAŞ'ta yapılan yolsuzluk ve açıkların kapatılması amacıyla sahte evrak düzenlendi.

- BEYAŞ tarafından yapılan tapu işlemleri esnasında bazı kamu görevlilerine rüşvet verildi.

BEYAŞ YOLSUZLUĞUN DİNLEMEYE BÖYLE TAKILDI

Beylikdüzü'nün önceki Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ile BEYAŞ Genel Müdürü Sabotay Biçek arasında geçen görüşme şöyle;

(Sabotay Biçek’e hitaben) “BEYAŞ’la ilgili çok ciddi açıklar, ciddi fazlalar var. Onları süratle temizleyin… Tirilyona varan açıklar, göçükler, fatura yok, kayıt yok, bir şey yok… Süratle Ali beyin yanına otur eğer ben Belediye Başkanın bilgisiyle harcadım diyorsan onlarında dökümünü yap, bildiklerimi biliyorum, şu an kulübe ne harcandığını ben biliyorum. Deki Başkan şu Belediyenin bilgisi dahilinde kulübe harcandı, camiye harcandı. Bende kayıtları var ona bakalımama şu an Tirilyona yakın açıklardan bahsediliyor."

Kayıtda bahsedilen cami ve spor kulübü, fezlekenin bir başka bölümünde rüşvet ve usulsüz yollarla elde edilen paraların bağış adı altında aklandığı yerler olarak belirtiliyor.

KAÇAK HARFİYAT DÖKTÜRÜLEREK HAKSIZ MENFAAT ELDE EDİLDİ

İstanbul Teknik Üniversitesinden bilirkişilerin verdiği raporda belediye alanında toplam döküm miktarı ile elde edildiği değerlendirilen toplam gelirin  (1.358.855/ 10 x 100= 13.588.550 ) 13 Milyon 588 Bin 550  TL. olduğu kabul edildiğinde ortada çok büyük bir rantın söz konusu olduğu görülüyor.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından göstermelik bir kısım resmi kayıtlara geçilerek döküm geliri (2004-2009yılları arasında  toplam gelirin 1.461.377 TL) olarak gösterilmiş, geri kalan 12.127.173 TL.’lık kısmın Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’nın talimat ve yönlendirmesiyle veya bizzat suç örgütü mensuplarının kendilerine menfaat temin etmek amacıyla alındığı tespit edildi.

BAŞKAN ORAKÇI'NIN DİĞER KIYAK İCRAATLARINDAN BAZILARI

- Bazı basın yayın kuruluşlarına Orakçı ile ilgili haber ve program yapılması karşılığında para dağıtıldı.

- Belediye BaşkanıOrakçı'nın talimatı ile yemek ihalesini alan Bora Bulutoğlu isimli şahsa ait Nazlı Yemek firmasından 5.000 TL karşılıksız yardım parası alındı.

- Şahinler Holding'den kulübe destek olmasını istedi, kendisine de 100.000 TL istedi. Şahinler Holding 20.000TL destek olmak istedi.

- Petrol istasyonu için belediyenin açtığı ihaleyi kazanan Alim isimli şahıstan bağış olarak 70.000 TL istendi. Şahıs 30.000TL ödedi.

- Ekinoks’un İskan Ruhsatını vermek için Ekinoks firmasının sahibi Yasin ve Volkan Ekinci isimli şahıslara ait İmar Planlarında üniversite ve rekreasyon alanı olarak görünen arazileri istedi. Buna karşılık Ekinoks İnşaatın Beylikdüzü girişindeki 8 katlı rezidans ve Alışveriş Merkezinin İskan Ruhsatını vereceğini belirtti.

İŞTE YOLSUZLUKLARA ADI KARIŞANLAR

Fezlekeye göre "suç çetesi" olarak adlandırılan yapı içinde yer alan isimler şöyle:

Vehbi ORAKÇI  (Belediye Başkanı)

M. Sait ÖZSOY:  Beylikdüzü Belediyesinde işçi satüsünde çalışır. Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’nın gizli kasasıdır. Beyaş Yönetim Kurulu Başkanıve Beylikdüzü Kızılay Derneği Sekreteri.

Babür Sabotay BİÇEK:  Beylikdüzü Belediyesi iştiraki olarak görünen Beyaş A.Ş. Eski Genel Müdürü.

Murat AKBALIK: Beylikdüzü Belediye BaşkanıVehbi Orakçı’nın Özel Kalem Müdürü

Fatih EROĞLUBeylikdüzü Belediyesinde Fen İşleri Müdürü

Selçuk ALTUN :  Beylikdüzü Belediyesinde Hesap İşleriMüdürü

Bayram TURAN ;  Beylikdüzü Belediyesinde Zabıta Müdürü

İbrahim YILDIZ    ;  Beylikdüzü Belediyesinde İmar Müdürü

Ömer GENÇ    ;  Beylikdüzü Belediyesinde Satın alma ve Temizlik Müdürü

Sedat Koca: Beylikdüzü Belediyesi Fen İşlerinde Alt Yapı biriminde görevli

Yüksel ARI :  Beylikdüzü Belediyesi Fen İşlerinde Alt Yapı Sorumlusu

Seyfettin TEYMUR    ;  Beylikdüzü Spor Kulübü

Seyfullah ÖZDEMİR    ;  EskiBeylikdüzü Belediye başkanıVehbi Orakçı ile irtibatlı

MEHMET SARI:  Beylikdüzü İlçesinde bulunan “Meşale-2” isimli çay bahçesi sahibi

İbrahim AKÇA:  Beylikdüzü İlçesinde bulunan “Meşale-2” isimli çay bahçesi sahiplerinden

Konca VARIŞBeylikdüzü Belediyesi iştiraki olarak görünen Beyaş A.Ş. Eski Genel Müdür Yardımcısı

Erdal TÜYSÜZ ;  Beylikdüzü Belediyesi iştiraki olarak görünen Beyaş A.Ş. Eski Muhasebe sorumlusu

Mehmet DAŞ; Beylikdüzü Belediyesi iştiraki olan Beyaş işletmesindeki İkinci Bahar Çay Bahçesinin eski sahibi

Osman ÖZKAN: Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kültür Merkezi müteahhiti

Cemal ÜNEŞ: Beylikdüzü Belediyesinin Temizlik İşlerini yapan Merkez Temizlik Şirketinin sahibi

Mehmet BODUR: Beylikdüzü Belediyesinin güvenlik hizmetleri alımı yaptığı ARMA güvenlik firması sahibi

Hasan ÇOKYİĞİT: Beylikdüzü Belediyesi eski Meclis üyesi

İbrahim TÜRKGENÇ: Beylikdüzü Belediyesi eski Meclis üyesi

Ali YILMAZ:  EskiB.Çekmece İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı

Hasan Çelebi:  Fatih Sultan Mehmet Camii Derneği Başkanı veVehbu Orakçı’nın seçim koordinatörü

AKP'li eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ve çetesinin icraatları bunlarla da sınırlı değil. 300 sayfalık fezlekede daha yüzlerce yolsuzluk iddiası, adam kayırma ve rant kavgasıyla ilgili suçlamalar yer alıyor. Bunlarla ilgili dinlemeye takılan ses kayıtlarının dökümleri de fezlekeye eklenmiş.

Şok iddialarla dolu fezleke ise aradan 3 yıl geçmesine rağmen halen Büyükçekmece adliyesinde işlem yapılmadan bekliyor.

ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.