banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

AK Partili Belediye Başkanları Harran’da ‘Büyükşehir’i konuştular
AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez Koordinatörlüğünde Harran Belediyesinde gerçekleşen toplantıya Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,Yaslıca Belediye Başkanı Mustafa Karaçizmeli, Yaylak Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer, Ayran Belediye Başkanı Selahattin Alpay, Pekmezli Belde Belediye Başkanı Abdülhakim Soydaş, Mezra Belediye Başkanı Yusuf Güneş, Argıl Belediye Başkanı Hüseyin Şimşek, AK Parti Şanlıurfa Belediye Meclis Grup Başkanı Adil Saraç, AK Parti İl Başkan Yardımcıları M. Uryan Arusoğlu, İsa Kızıldemir, İl Yönetiminden Sedat Dülger ve Ahmet Kenan Kayral katıldı.

 

Harran ilçesinde yapılan AK Belediyeler istişare toplantısı ile ilgili konuşan Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, “İl Başkanlığımızın Koordinatörlüğünde her ay bir belediyemizde AK Partili Belediye Başkanları olarak toplanıyoruz. Bugün Harran’da bir araya geldik.



Toplantımızın amacı hem ilçelerimizin eksikliklerini hemde belediyelerimizin sıkıntılarını ve yatırımlarını konuşuyoruz” dedi.

 

Harran’da yıllardan beri sorun olan sit alanı ile ilgili sorunu çözdüklerini ve tarihi surların hem iç tarafını hem de dış tarafını bazalt taşlarla yürüme parkuru olarak döşediklerini ifade eden Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz; “6 Mahallemizden 4 tanesi sit alanındaydı. Bakanlarımız Faruk Çelik ve Ertuğrul Günay’ın katkıları ile sit alanı olan mahallerimiz 1. Derece sit alanından çıkarıldı. Alt yapı ve Katı Atık projesinde sona gelindi. Tarihi sur etrafı olan 4 km uzunluğunda yürüyüş parkuru yapıyoruz. Buranın aydınlatması ise güneş enerjisi ile yapıyoruz. Çalışmalarımızın yüzde eli tamamlandı, kalanı için ise son sürat devam ediyoruz. Yine Harran’ın en önemli tarihi mekanı olan savunma kalesinin onarımı 2012 bütçesine alındı. İşlemleri sona gelindi, ihale süreci başladı.



TOKİ, Harran’ın dokusuna uygun projesi ile, Harranlılara ev yapacağını belirten Başkan Özyavuz; “Harran’dan başlayıp tarihi yerlerden geçerek Eyyüp Nebiye kadar uzanan 52 km’lik yol 12 Nisan’da ihalesi yapıldı” dedi.

 

AK Parti İl Başkanlığı Yerel Yönetimler birimi olarak ayda bir, bir Belediyemizin ev sahipliğinde AK Parti Belediye Başkanları olarak bir araya geldiklerini belirten AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez; “AK Belediyeler olarak ayda bir belediyemizin ev sahipliğinde bir araya geliyoruz. Bu ay Harran’da bir toplandık. Belediye olarak yatırımlarımızı ve yapılması gerekenleri paylaştık. Şanlıurfa’nın büyükşehir olması konusunda Belediye Başkanlarımızla görüş alış verişinde bulunduk. Bilindiği gibi yeni yasa ile il sınırların tamamı Büyükşehir sayılacağı için tüm ayrıntıları ile konu gündeme geldi. Aynı zamanda Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığı kongremizin tarihi 3 Haziran olarak belirlendi. Genel Merkezimizi bizimle yola devam kararı aldı. Bu konuda da görüş alış verişinde bulunduk. Katılan arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.



Belediye Başkanları, Harran Belediyesi önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler ve Harran’ın tarihi mekanlarını gezdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.