banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

AK Parti'den bir milletvekili istifa etti

 

AK Parti'den sürpriz istifa haberi geldi. AK Parti'nin Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç istifa etti. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında seçime 4,5 ay kala istifasını duyuran İrbeç, Habur'u hatırlattı...AK Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, ''Kaygılarıma sebep olan hadiselerin başında, Başbakan'ın, her konuşmasında toplumu ayrıştırmaya yönelik söylemleri gelmektedir'' dedi.

İrbeç, düzenlediği basın toplantısında, vatanına, milletine bağlı bir milletvekili olarak, AK Parti'nin, özellikle iç politikada takip etiği stratejinin, Türkiye'ye getireceği zararlar konusunda endişeli olduğunu ifade etti. İrbeç, takip edilen politikalarla milletin sosyolojik, psikolojik ve coğrafi yönden bölünme sürecine sürüklendiğini iddia etti.

Bu endişelerini parti toplantılarında da defalarca dile getirdiğini belirten İrbeç, ''Ancak yaptığım görüşme, konuşma ve ikazların fayda getirmediğini müşahede ettim. Bu kaygılarıma sebep olan hadiselerin başında, Başbakan'ın, her konuşmasında toplumu ayrıştırmaya yönelik söylemleri gelmektedir'' dedi.

İrbeç, şöyle devam etti:

''Şahsen, milletin ismini telaffuz etmekten kaçınan bir tutuma karşı tepki vermek zorunluluğunu hissediyorum. Ülkemizin anayasal adı Türkiye'dir ve üzerinde vatandaş sıfatıyla yaşayan herkes Türk'tür. Bu, bir alt kimlik değildir. Oysa Başbakan, söylemlerinde, milletimizi bütünleştirici bir unsur olan Türklüğü, sürekli ve anlaşılmaz bir biçimde alt kimlik haline getirme çabası içindedir.

AK Parti'ye oy vermiş, aynı endişeleri taşıyan milletvekili arkadaşlarımın ve vatandaşlarımızın olduğunu da biliyorum.''

Bu düşüncelerle AK Parti'den istifa ettiğini söyleyen İrbeç, ''Görevimi bundan böyle de bir nefer olarak aynı hassasiyet içinde sürdüreceğim'' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İrbeç, başka bir partide görevini sürdürüp sürdürmeyeceği yönündeki soru üzerine, bu konuda ilkeleri doğrultusunda bir karar vereceğini, ancak şimdi bağımsız milletvekili sıfatıyla çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Herhangi bir teklif sonucu istifa etmediğini, bunun bir prensip kararı olduğunu söyleyen İrbeç, yapacağı değerlendirmelerin ardından gelecek günlerde açıklamada bulunacağını ifade etti.

AÇILIMA SAHİP ÇIKMIŞTI

Öte yandan, dokuz dil bilmesiyle adından söz ettiren İbreç 2009'un Ağustos ayında Aksiyon dergisine verdiği röportajda, Kürtçe'nin uzun yıllar yasaklanmasının hatırlatılması üzerine yaptığı yorumda, "YÖK’ ün bazı çalışmaları var, hükûmetin takip ettiği bir politika var, bu hassas bir konu. Hükûmet yeri gelince çeşitli açılımlar yapıyor. Bu açılımlar neticede devam edecek. Dile yasak konulamaz. Bu yanlışlardan dönülüyor artık. Kürtçe kursları da var." diyerek, istifa nedeni olarak gösterdiği Demokratik Açılım'a sahip çıkmıştı.

İrbeç'in istifasıyla Ak Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 334'e  düştü. Bağımsız milletvekili sayısı ise 9'a yükseldi. İrbeç'in istifa etmesinin ardından TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle oldu:

AK Parti 334
CHP 101
MHP 70
BDP 20
Bağımsız 9
DSP 6
TP 1
Boş 9

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.