banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Ak Parti'den bilgilendirme açıklaması

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumunda, Encümen seçimleri yapılmıştır. 2009 yılında yapılan seçimlerde 5 Encümen Üyesinin 3 ü AK PARTİ' li, 2 Üyesi Demokrat Partili Üyelerden seçilmiş idi. Nisan ayı oturumunda yapılan Encümen seçimlerinde, Barış ve Demokrasi Partisi, Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Saadet Partili Üyeler AK PARTİ' ye karşı birleşerek kendi adaylarını desteklemişlerdir. AKPARTİ Encümen seçimlerine tek başına girmiş ve seçilecek 5 Encümen Üyesinin 5'ini de kazanmıştır. Encümendeki 3 olan Üye sayısını arttırarak 5 Üyeye çıkarmıştır.

            İhtisas Komisyonlarındaki Üyelerin tespitinde, her parti, kendi payına düşen üyelerin isimlerini İl Genel Meclisine sunmaktadır.

            İhtisas Komisyonları Üye sayılarının tespiti öncesinde, Demokrat Partili bir İl Genel Meclisi Üyesi, Saadet Partisi de komisyonlara üye gösterebilsin diye, kendi partisinden istifa ederek, anlaşmalı bir şekilde Saadet Partisine katılmıştır. Bu şekilde Saadet Partili Üyelerin de Komisyonda yer alması sağlanmıştır.

            İhtisas Komisyonlarında, AK Parti 16 adet komisyondan, 10 adet komisyonda üye tam sayısı salt çoğunluğuna sahiptir

Şanlıurfa halkının bilgilendirilmesi amacıyla, kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Şanlıurfa il Genel Meclisi / Ak Parti Grubu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.