banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

AK Parti'de son çare referandum

Bu yasama yılında Başkanlık sistemi içeren yeni anayasayı çıkarmayı hedefleyen AK Parti 3 aşamalı bir strateji izleyecek. İşte Bugün'de yer alan haberin detayları...

* AK Parti öncelikle bir veya iki parti ile uzlaşı arayacak. İlk olarak yapılan çalışmalarda en fazla mutabakat sağladığı MHP 'nin kapısını çalacak, ardından CHP ve BDP ile görüşecek. Nisan sonu veya mayıs başında da AK Parti kendi anayasa teklifini genel kurula indirecek.

* Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda büyük oranda oluşan anayasa metninde bazı değişiklikler yapılacak. Üzerinde anlaşılabilmesi için yumuşatarak getirilen bazı konular yeniden yazılacak.

* AK Partinin önceliği yeni anayasayı referandum a götürmeden Meclis'ten geçirmek. Ard arda 3 seçim yaşayacak ülkenin bir de anayasa referandumuna gitmemesi için 367 oyu aranacak. Bunun için CHP, MHP ve BDP'li vekiller ikna edilmeye çalışılacak.

* Yeni anayasa son çare olarak 330 oy ile referanduma götürülecek. 330 sayısına ulaşmak için BDP veya parti taassubu olmaksızın vekillerin desteği alınmaya çalışılacak.

* Referandum sürecinde AK Parti'nin hukukçu kurmayları il il dolaşarak halka Başkanlık sistemini anlatacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.