banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

AK Parti ve MHP'den kamuda başörtüsü işbirliği!

AK Parti, yılbaşı sonrasında çok önemli bir adıma hazırlanıyor. TBMM Uzlaşma Komisyonu'nun yavaş ilerlemesi nedeniyle önemli ve acil gördüğü konuları mini paketler halinde TBMM Genel Kurulu gündemine getirecek!

Akşam'dan Ebru Toktar Çekiç'in haberine göre AK Parti,  MHP ile işbirliği yaparak 'başörtülü seçilme yasağını' kaldırmak, öğretmenlik, yargıçlık ve emniyet görevlisi gibi bazı meslekler hariç olmak üzere kamuda başörtülü çalışma serbestisi getirmeyi planlıyor.

Kendisine yakın STK'ların desteğini almayı amaçlayan AK Parti, bu çerçevede kadınların seçilme, eğitim görme ve kamuda çalışma hakkı için ve de başörtüsü yasağının kaldırılması için ilk adım AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda atıldı.

İki rapor da TBMM Uzlaşma Komisyonu'na iletildi. AK Partili kurmaylar bu raporları büyüteç altına aldı.

 

Kaynak: Akşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.