banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

AK Parti Urfa adaylarını tanıttı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa milletvekili adaylığı tanıtım töreninde “'Çıraklık dönemimizi, kalfalık dönemimizi evliyalar şehri güzel Bursa'da, yeşil Bursa'da tamamladık. Bu dönem ustalık dönemidir, ustalık dönemini de peygamberler şehrinde tamamlayacağız” dedi.

 

Şanlıurfa'da AK Parti il başkanlığınca Atatürk Spor Salonunda düzenlenen “Aday Tanıtım Toplantısı”na Devlet Bakanı Faruk Çelik yanı sıra AK Parti adayları katıldı.

 

İlk olarak kürsüye gelen AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; Yaptıkları çalışmalar hakkında konuştu.  

Eğilmez; DEMOKRASİ ADINA REFERANDUMDA TARİH YAZDIK

Yoğun bir hazırlık döneminin ardından seçim çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlıyoruz. Referandumdan başlayarak kesintisiz süren bu çalışmalarımızın emekçileri, teşkilatımızın her bir üyesine gönülden teşekkür ediyorum. Yüzde 70 katılım ve yüzde 95 EVET’le  yakın zaman Türk  siyasi tarihine anlamlı bir katkıyı Şanlıurfa olarak sunduk. Şanlıurfalıların sağduyusu, siyasi tercihi her zaman için demokrasi birikimimize, demokrasi kültürümüze büyük katkılar vermiştir. Hemşerilemizle gurur duyuyoruz. Urfalı olmaktan, bu şehrin bir ferdi olmaktan büyük keyif alıyoruz. Bu başarı Şanlıurfa’nın başarısıdır. Şanlıurfa AK Parti teşkilatının, üyelerinin, gönüllülerinin başarısıdır. Bu başarı yaşlı ninelerimizin, dedelerimizin dualarının bereketidir.

 

PARTİMİZE BÜYÜK TEVECCÜH VAR

Ak parti milletvekili aday adaylığı için partimize 349 başvuru oldu. Toplumun her kesiminden herkes partimize aday olmak için başvurdu. Her yaştan her meslekten aday adayımız oldu. Ev kadınından akademisyene, çiftçiden doktora, bürokrattan sivil toplum önderlerine kadar geniş bir aday adayı profilimiz oldu.  Bize yapılan başvuru sayısı ve çeşitliliği urfa demokrasisi için büyük bir gelişmedir. Ak partinin siyasetin merkezi olduğunun göstergesidir. Toplum büyük bir çoğunluğu kendini AK Partide gördüğününün, ak partinin ne kadar halkımızla iç içe olduğunun halkımızın ne kadara aklına ve gönlüne hitap ettiğinin göstergesidir.

 

ADAY ADAYLARIMIZ ÇOK ÇALIŞTI

Bu süre içinde Aday adaylarımız canla başla çalıştı. Gecelerini gündüzlerine kattılar. Partimize büyük hizmetleri oldu. Hepsine müteşekkiriz. Heyecanımızı coşkumuzu arttırdılar.  Çalışmalarımıza büyük katkı sundular. Hepsine ak parti adına gönülden teşekkür ediyorum. Adaylığın doğal gereği olarak Şanlıurfa’ya 12 arkadaşımız genel merkezimizin takdiri olarak milletvekili adayı seçildiler. Seçilen arkadaşlarımızı kutluyoruz. Hayırlı olsun diyoruz.  Bu tercih sayın başbakanımızın takdiridir. Saygı duyuyoruz. Seçilen arkadaşlar bizim de adaylarımızıdır. Ak parti teşkilatı olarak ak parti ailesi olarak seçime canla başla yine çalışacağız. Hedefimiz 12’dir. Bunun başaracak gücümüz vardır.

 

BİRLİKTE BÜYÜRÜZ

Birlikte ancak büyürüz. Birlikte ancak başarırız. SKM’mizi kurduk. Çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz.  Kurulduğu günden bu güne kadar teşkilatımızın her bir üyesi, bütün il başkanlarımız bütün milletvekillerimiz gönüllerimiz bize desteklerini dualarını hiç eksik etmeyen Şanlıurfalı kadirşinas hemşerilerim bir olalım. Bir olalım, iri olalım diri olalım. Yeni bir döneme giriyoruz. Yeni anayasa hazırlanacak, Türkiye 2023’e doğru  kabuklarını kırmış çok büyük bir ülke olacak. Bunda hepimizin emeği çabası olacak. Büyük Türkiye hepimizin eseri olacak. Büyük Türkiye için, kalkınmış Şanlıurfa için bir çalışacağız. Birlikte başaracağız” dedi.

 

Ardından sırayla Zeynep Müjde Sakar, Bekir Eren, Abdülkerim Gök, Yahya Akman, Abdülkadir Emin Önen, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Zeynep Karahan Uslu, Mehmet Akyürek, M. Kasım Gülpınar, Seydi Eyyüpoğlu ve Faruk Çelik sahneye çıkarak selamlama konuşması yaptılar.

 

Son olarak konuşan Devlet Bakanı ve Şanlıurfa AK Parti Milletvekili adayı Faruk Çelik, “Sayın Başbakan'ın talimatıyla huzurlarınızdayız. Dört yıl boyunca da Şanlıurfa'nın ve Şanlıurfalının emrinde olacağız” dedi.

 

Şanlıurfa'nın medeniyetlere beşiklik etmiş önemli şehirlerden biri olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

'Şanlıurfa, geçmişimizi, mazimizi şenlendiren bir şehirdir. İnşallah önümüzdeki dönemde geleceğinizi şenlendirecek şehirlerin başında olacaktır. Onun için buradayız. Sayın Başbakan'ın talimatıyla huzurlarınızdayız. Dört yıl boyunca da Şanlıurfa'nın ve Şanlıurfalının emrinde olacağız.

Dokuz yıl boyunca çok önemli hizmetler yaptık. Ülkemizin dört bir tarafından önemli hizmetler yaptık. Şanlıurfa'ya da önemli hizmetler yaptık. Esas mesele bundan sonra biz Şanlıurfa’mız için neler yapacağız, bunlar çok önemli. Oturacağız köylü kardeşimizle, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, belediye başkanlarıyla geleceğin Şanlıurfa’sını, marka şehir Şanlıurfa nasıl olur, bunu konuşacağız. Artık 12 Haziran'dan sonra Şanlıurfa'nın sorunları, Ankara'ya gitmeyecek, Ankara, Şanlıurfa'ya gelecek, bunu bilmenizi istiyorum. Hani türküler vardır, ne diyor türkülerimiz; 'Şanlıurfa'ya paşa geldi, Şanlıurfa'ya bey geldi.' Şanlıurfa'ya herkes geldi ama 20 Nisan'da Şanlıurfa'ya hizmetkârlarınız geldi. İşte bu kadro hizmetkar kadrosudur. Halka tepeden bakan değil, halkla beraber, halkla kol kola yürüyen, milletin derdiyle dertlenen bir kadrodur.'

 

USTALIK DÖNEMİ

Konuşmasının son bölümünde kendini de tanıtan Faruk Çelik, 'İlk toplantıda merak edeceksiniz; “Bu Bakan kim ki Şanlıurfa'ya gönderildi?' Kısa bir cümleyle kendimi anlatmak istiyorum. Çobanlıktan Bakanlığa gelmeyi nasip etmiş, içinizde, Anadolu kokan bir kardeşinizim. Tüm bu hizmetleri, el ele, gönül gönüle birlik ve beraberlik içerisinde, ben değil biz anlayışıyla hep beraber, kol kola gerçekleştireceğiz. Şanlıurfa'nın tarımda, sulamada ve enerji yatırımlarında ulaşması gereken düzey neyse hangi eksiklikler varsa o alanda çalışmalarımızı canla başla sürdüreceğiz” dedi.

 

ÇELİK, USTALIK DÖNEMİ BAŞLADI

“12 Haziran'dan sonra ustalık dönemi başlıyor, diyor Sayın Başbakan. Şunu bilmenizi istiyorum; biz Türk milleti olarak, onurlu bir milletiz, güçlü bir milletiz, şanlı ve şerefli tarihi olan bir milletiz. Onun için geçmişte nasıl mektuplar yazarak, dünyada büyük sarsıntılar meydana getirdiysek ustalık döneminde güçlü bir Türkiye olacak. Daha da güçlü bir Türkiye, onurlu bir Türkiye olacak. Sözü her yerde dinlenen bir Türkiye olacak ve bu dönem sayın Başbakanımız açısından da son derece önemli bir dönemdir. Bize gelince. Çıraklık dönemimizi, kalfalık dönemimizi evliyalar şehri güzel Bursa'da, yeşil Bursa'da tamamladık. Bu dönem ustalık dönemidir, ustalık dönemini de peygamberler şehrinde tamamlayacağız inşallah. Cenab-ı Allah'a hamd ediyorum. Evliyalar şehrinde hizmet etme imkanı verdi. Şimdi de peygamberler şehrinde hizmet imkanı veriyor” dedi.

 

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

Bakan Faruk Çelik, Aday tanıtım törenin ardından Valilik ve Belediyeyi adaylarla birlikte ziyaret etti

 

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.