banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

AK Parti Siyaset Akademisi programı 2. haftası gerçekleşti VİDEO

İlk dersi veren kişisel gelişim uzmanı Ayşe Parlar, gözlerin iletişimdeki önemine değindi. Parlar; “Gözler beynin aynasıdır! Gözlerimizi etkili kullanmak ve karşımızdakinin gözlerini doğru anlamak için iletişim bilgisi edinmeliyiz. Gözlerimizle iletişim sağlamak için kendi kendimize pratik yapabiliriz. Örneğin, Ayna karşısında her gün birden çok şey düşünerek veya konuşarak gözlerimizi inceleyebiliriz, çevremizdeki insanların gözlerini inceleyebiliriz” dedi.

Verilen aradan sonra ikinci dersi veren Adıyaman Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fikret Mazı’nın yerel yönetimler dersi ile devam etti. Osmanlı döneminde yapılan yerel hizmetleri örnekleri ile anlatan Doç. Mazı; “Eskiden de sokak temizliği yapılırdı. Kaldırımlar yapılıyordu. Yerel anlamda hizmetler yapılırdı. Şimdi belediyeler eliyle yapılıyor. Şanlıurfa’nın büyük şehir olması ile birlikte belediye hizmetlerinde daha büyük imkanlar doğacaktır. Küçük yerleşim yerlerin hem eleman bulundurması hemde hizmetler için imkanlar kısıtlıydı. Anacak yeni yöntemle şehrin her yerleşim yerine ulaşılabilir ve hizmet edilebilir. Büyükşehir ile birlikte çok önemli artılar kazanıldı” dedi.

Siyaset Akademisine büyük bir ilgilinin olduğunu belirten AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyaset Akademisi Koordinatörü Fatih Kahya; “Siyasetin kurumlaştırılması adına partimizin uzun süredir yaptığı siyaset akademisi programı var. Geçen hafta başlattığımız Siyaset Akademisin ikincisini bu Cumartesi düzenledik. Şanlıurfa’nın Büyükşehir olma statüsünden dolayı Siyaset Akademisi daha çok önem arz etmektedir. İnsanların siyaset katılımı daha güçlü bir Urfa’yı ortaya çıkarır. Geçen hafta ilk deri kişisel gelişim açısında Prof. Dr. Mehmet Fidanoğlu hocamız, insanlarla diyalog nasıl kurulur, insanlarla iletişim nasıl devam ettirilir, konularını işlediler. İkinci dersi ise Türkiye’nin toplumsal yapısı  bir analiz çalışması yapıldı. Bu hafta ilk derimizi kişisel gelişim uzmanı Ayşe Parlar hocamız iletişim ve gözlerin önemi ile ilgili ders verdi. İkinci dersi ise Doç. Dr. Fikret Mazı hocamız yerel yönetimlerde geçmişini, geleceğini ve bugününü değerlendirdi. Siyaset Akademimize büyük bir katılım var. Özelikle hanımlar ve gençler büyük ilgi gösteriyorlar. AK Parti olarak bu ilgi bizi çok sevindiriyor. Çünkü siyaset ne kadar kurumlaşırsa şehrimizin sorunları da öyle çözülür. Çağdaş ve mutlu bir şehre ulaşırız” dedi.

Ayşe Parlar hocaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halit Taşdönderen, Doç. Dr. Fikret Mazı’ya ise İl Başkan Yardımcısı Nihat Kılıç tarafından günün anısına mırra takımı hediye edildi. Katılımcıların soruları ile Siyaset Akademisinin ilk dersi sonra erdi.

haber: www.balikligol.com

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.