banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

AK Parti Siyaset Akademisi gerçekleşti

İlk dersi veren kişisel gelişim uzmanı Yüksel Bağışlar, protokol adabına değindi.

Bağışlar; “Protokol da bulunmak kadın erkek, genç yaşlı demek değil, bir kurumun temsilcisi olarak bulunmak bulunmaktır. Bundan dolayı protokol da yapılması gerekenlere uymak lazım” dedi.

Verilen aradan sonra ikinci dersi veren Doç. Dr. Ahmet Fidan’ın Belediye kanunları dersi ile devam etti. Kent yaşamı ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Ahmet Fidan; “Nüfus Ölçütüne Göre: Belli bir nüfusun üzerindeki yerler: Danimarka’da 250 kişi varsa, Kore’de 40.000, Türkiye’de 5.000’dir. Türkiye’de Ekonomik Ölçüte Göre: Nüfusun çoğunun tarım dışı sektörde çalıştığı yer ve İdari Ölçüte Göre: İl ve ilçeyse nüfus ne olursa olsun kenttir. O halde, tek bir kriter sadece katılım olmamalı. Çoğulcu demokratik yöntemlerle seçilen bir belediye başkanı yürütmenin başıdır. Tüm il sınırları ile büyükşehir olan kentlerde seçilen belediye başkanı tüm yerleşim yerlerine hizmet eder” dedi.

Yüksel Bağışlar hocaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz, Doç. Dr. Doç. Dr. Ahmet Fidan’a ise Milletvekili Dr. Halil Özcan tarafından günün anısına mırra takımı hediye edildi. Katılımcıların soruları ile Siyaset Akademisinin ilk dersi sonra erdi.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.