banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

AK Parti Milletvekiliye dolandırıcı şoku

AK Parti Milletvekili Rıfat Sait’in Facebook hesabı çalınınca dolandırıcılar milletvekilinin arkadaş listesinden kontör istedi. Vekilin arkadaşlarının “Milletvekili maaşı yetmiyor mu, niye kontör istiyorsun” mesajın üzerinde gerçek ortaya çıktı.

Rıfat Sait, “Kimliği belirsiz kişi veya kişiler arkadaşlarıma mesaj göndermiş ve cep telefonu numarası vererek aramalarını istemiş. Arayanlara da 'Ben Rıfat Sait, çok acil kontör gönderin' demiş. Dolandırıcıların kontör istediği bazı arkadaşlarım da beni aramaya başladılar. 'Milletvekili maaşı yetmiyor mu, niye kontör istiyorsun' diye takıldılar. Biraz mahcubiyetimiz oldu. Ben de hesabımı kontrol etmek için girdim, ama şifrem artık geçerli değildi. Durumu savcılığa bildirdik. O dönemde Gümüldür beldesinde bulunduğum için jandarmayı da konudan haberdar ettik. Yapılan araştırmalar sonucu bazı sahte kimliklere ulaşıldı, ancak gerçek dolandırıcılar yakalanamadı”diye konuştu.

Sait, başına gelen olayda Facebook'un Türkiye'de bir temsilciliği olmadığı için gerekli bilgilere ulaşmakta da sıkıntı yaşadığını ifade ederek, Türkiye'nin artık teknolojide yeterli altyapıya sahip olduğunu ve bu konuda milli sitelerin kurulabileceğini sözlerine ekledi.

Gazete5

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.