banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

AK Parti Merkez İlçe Toplantısı gerçekleşti VİDEO

Urfa City AVM konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Ak Parti 23. dönem milletvekili Ramazan Başak, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak Parti İl Başkan Vekili Erkan Sözen, Eski MKYK Üyesi Mehmet Oymak ve çok sayıda ilçe yönetimi üyeleri ve partililer katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla birlikte başlayan toplantıya divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Ak Parti Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı İlhami Günbeği seçilirken divan üyeliğine ise Ak Parti Yönetim Kurulu üyesi Hülya Gül, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özyavuz, ve İl Genel Meclis üyesi Hacı Ekinci’den oluştu.

 

Ak Parti Merkez ilçe Nisan ayı Danışma Meclis toplantısının açılış konuşmasında Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit ''Geçtiğimiz günlerde Kutlu Doğum Haftasını hep beraber kutladık.  Bir önceki ay içersinde yapmış olduğumuz faaliyetleri kısaca anlatmak gerekirse bunlar Kadınlar Günü etkinliği düzenledik, Güçsüzler Yurduna ziyaretlerde bulunduk, Payamlı köyünde köy toplantısı düzenledik,  Eyyübiye sandık dayanışma kurulu toplantısı düzenledik, Mahalle başkanları toplantısı düzenledik ve aynı zamanda burada mahalle başkanlarına merkez ilçeden koordinatör ataması yapmış olduk ve üye sayımız 46 bin 878’e ulaştı. Buradan bütün teşkilata teşekkür ediyorum. Ak Parti insan merkezli bir partisi, Ak Parti İnsan odaklı bir parti bununla beraber Ak Parti demek en başta kardeşlik demektir. Bir süreç yaşıyoruz bu süreci başta Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başlattı. Ve Türkiye’ye gerçekten kardeşlik getirdi, kardeşlik getiriyor. Dünya’ya kardeşlik getirecektir inşallah ve bu çözüm sürecinde yine Şanlıurfa’mız adına bir milletvekilimiz komisyonda yer aldı. Değerli hocamız Sayın Abdülkerim Gök milletvekilimizi buradan Şanlıurfalılar adına yürekten kutluyorum çözüm sürecinde komisyona seçildiklerinden dolayı tebrik ediyorum. Tabii bu süreçleri başlatan Türkiye’de siyasete ilim kazandıran bu değişimin ve dönüşümü sağlayan başta sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, parti teşkilatımıza, genel merkezimize, yürekten teşekkür ediyoruz. Buradan tabiî ki Şanlıurfa’mız için çalışan milletvekillerimiz, başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e parti teşkilatlarımıza ve bu son dönem belediyemizde zaten partimize katıldılar. Bu anlamda belediyemize de teşekkür ediyoruz. Bütün encümenlerimize, İl genel meclis üyelerimize, belediye meclis üyelerimize ve teşkilatlarımıza da teşekkür ediyoruz Şanlıurfa’ya yapmış oldukları katkılarından dolayı tabii biz eski milletvekillerimizi, MKYK Üyelerimizi, eski gençlik başkanımızı, İl başkanımızı da unutmuyoruz kısacası partimizde görev yapan bütün arkadaşlarımızı unutmuyor hepsini buradan saygı ile anıyor teşekkür ediyoruz. Bizler teşkilatlarımıza çok önem vermeliyiz, mahalle yönetimlerimizi oluştururken bir kez daha vurgulamak isterim ki mahalle deki esnaf kardeşlerimizden oluşsun ki bizler mahalle deki tabana ulaşa bilelim ve bazı mahallelerimiz de sıkıntı devam ediyor. Buradan emeği geçen bütün mahalle başkanlarını yürekten kutluyorum. Çok güzel çalışmaları var. Özellikle üye seferberliği başlattığımız günden bugüne gerçekten çok güzel çalışmalar yaptılar.’’ Dedi.

 

 

Ak Parti İl Başkan vekili Erkan Sözen’de, ‘’Teşkilat çalışmalarımızı çok önemsiyoruz. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz ve siz bu önemli sürecin başı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sayın başbakanımızın teşkilatının üyelerisiniz. Bu süreçte karınca, kararınca hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Çok önemli bir süreç dediğimiz barış sürecine hepimiz destek vermeliyiz.  80 senedir halkı ile kavga eden devlet yerine, halkın hizmetkârı olan bir devlet ile yönetiliyoruz. 30 senedir bu ülkede kavga vardı. Dış ülkeler tarafından hazırlanan projeyi uygulayan bazı terör örgütleri ülkede bir kavga çıkarmışlardı. Ateşe körükle gidilmesi sonucunda devlet tarafından bu kavga bitmiş durumdadır. Çok beğeniyorum takdir ediyorum Sayın merkez ilçe başkanı Mustafa Zahit’i buradan bir şey istiyorum mümkünse akrabalarınızla, kardeşlerinizle birlikte merkez ilçe başkanımızın göstermiş olduğu bir adrese arabanıza 2,3 arkadaşı alın gidin mahalle toplantılarına yani bunun önemli bir görev olduğunu tekrardan belirtmek isterim. Teşkilat üyeleri buna uymak zorundalar. Birincisi yeni anayasa kanunu, ikincisi barış süreci bunun haricinde olanlar varsa bunlarda demek ki görevlerini yapmıyor demektir.'' Dedi.

 

 

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök’de, ‘’Buradan Ak Parti Merkez ilçe ile ben şahsım olarak daha önce semtlerde, mahallelerde gece toplantılarında birçok kez beraber olmuştuk. Bunu aralıksız, hiçbir ara vermeden her dönemde adeta yeni bir dönemmiş gibi tüm heyecanıyla arkadaşlarıyla birlikte yürekten çalışıyorlar. Bunu Urfalı biliyor, bizlerde biliyoruz, sizlerde biliyorsunuz. Bu hizmetleri ben buradan ifade etmek durumundayım.  Ak Parti Merkez ilçeye hasseden bu planlı, programlı çalışmalarından dolayı sanki ilçe danışma meclis toplantılarını semtlerde, mahallelerde yapıyorlar. Farkındayım böylesine güzel bir programı ortaya koydukları için merkez ilçe teşkilatını kutluyorum. Teşkilatlar çok önemlidir sevdayla, yürekle hiçbir bedel almadan sizler yapıyorsunuz. Bizler milletvekiliyiz bunun karşılığında bir maaş alıyoruz. Ama buradaki hazirun hiçbir şey almıyor. O zaman size saygı duymak önümü iliklemek gerekiyorsa onu da yapacağım. İldeki kadın kollarında ve bütün teşkilat da bir heyecan, aşk, şevk ve birliktelik var. Bu milli birlik ve kardeşlik için adını Sayın başbakanımızın koymuş olduğu adı da çok üzerinde tartışılarak ve önem arz ederek konuldu. Rastgele bir isim konulmadı. Milli birlik ve kardeşlik denildi. Çünkü biz biliyoruz ki inananlar kardeştir bizlere emir olundu. Onun için kardeşlik denildi. Milli birlik bu ülkede 7’den 77’ye dili, dini mezhebi, ırkı tartışmaksızın ülkenin zenginliği olduğu için mili kavramını kullandı. Onun için mili birlik ve kardeşlik projesi dedik. Bu çözüm sürecine bizler bir ayda mı geldik, son on gündemi geldik, bunu kamuoyunda duyuyorlar, soruyorlar. Hayır, bizler 2003’ten bu yana aslında bunu istiyorduk ve arzuluyorduk.'' Dedi.

 

 

Eski MKYK Üyesi Mehmet Oymak’ta, ''Ak Partili demekten ziyade Ak yolun, yol arkadaşı demek benim daha çok hoşuma gidiyor. Çünkü yol arkadaşlığı kardeşlikten de, dostluktan da daha öteye İnsanların her şeyini birbirine emanet ettiği bir yolculuktur. Bu anlamda Ak Parti’de bunu görüyoruz bunu yaşıyoruz. ‘’ Dedi.

 

Ak Parti 23’üncü Eski Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak’ta ‘’Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit ve Teşkilatının düzenlemiş olduğu bu güzel programlarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Neden Mustafa Zahit dediğimi de bir iki kelime ile açıklayayım. Siyaset cesaret ister, siyaset yürek ister, siyaset emek ister ve bu emeğin bu cesaretin, bu gücün ihtiyaç duyulduğu iki dönem vardır partimizin çizgisinde birincisi kuruluşumuzdan bu yana şuanda burada emek veren arkadaşlarımızı görüyorum. Bir Ak Parti’nin kuruluşu, ikincisi ise bugün işte bu cesareti, emeği, fedakârlığı gösteren siz değerli Ak Partili arkadaşlarıma, gönüldaşlarıma şehrim, bölgem ve ülkem adına minnettar duyuyorum. Mensubu olduğum ve şeref duyduğum Ak Partinin aslında başarısının temelini özetlersek ekonomiden, sağlığa, tarıma işin sırrı burada ve inşallah bu sır bu barış sürecine vesile olur. Ve sizlerin diliyle, desteğiyle, duasıyla bu kardeşlik ortamı da sağlayacaktır. ‘’ Dedi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise, ‘’Çözüm süreci gerçekten güneydoğu’nun ve sizlerin bu konuda hepimizin partimize, genel başkanımıza, ülkemize yardımcı olmamız gerekiyor. Bizler Urfa’da hiçbir zaman Kürtlüğü, Türklüğü, Araplar bizim kardeşlerimiz ve dostluğumuz hep bu şekilde olmuştur. Gerçekten bu anlamda Şanlıurfa çok önemli bir örnektir. Bu kardeşiniz Türk olmasına rağmen Şanlıurfa’nın çok büyük çoğunluğu Kürtlüğün olduğu bu şehirde kardeşinize oy vermiştir. Bu Şanlıurfa’yı aslında tüm Türkiye’ye anlatmamız gerekiyor. Barış sürecine destek veren herkese teşekkür ediyorken burada emeği geçen Ak Parti Merkez ilçe Teşkilatına teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

 

Yaklaşık olarak iki saat süren toplantı basına kapalı olarak devam etti.

 

 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.