banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit’e Hafız Kasım'dan Ödül

Mevlihane Camii ziyaretine, Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan, Ak Parti Yönetim kurulu üyeleri, Mevlevihane Camii Külliyesi, yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Camiler Allah’ın evleri mesabesinde olmakla beraber Kâbe’nin birer şubeleridir.

Camiler, ibadet etme, Allah’ı anma, eğitim–öğretim, huzur ve sükûn mekânlarıdır. Camiler aynı zamanda İslam diyarının ve bu aziz vatanın birer tapularıdır. Allah kulağımızı Kur'ansız ve ezansız, kalbimizi imansız ve hayatımızı namazsız bırakmasın şeklinde açıklamada bulunan Başkan Zahit, ‘’Ak Parti ailesi olarak merkez ilçe teşkilatımızla birlikte Mevlevihane Camii Külliyesini ziyarete geldik. Tabii burada öncelikle çok kıymetli hafız Kasım Sezer hocamızı tebrik ediyorum. Gerçekten burada din adına önemli işler yapıyorlar. Burada Türkiye’nin en büyük külliyesini burada inşa ediyorlar. Camiimiz inşaatının şuanda yüzde 95’i bitmek üzere ve yaklaşık olarak bin kişilik yurt temeli atılıyor. Ve bin araçlık otopark temeli atılıyor bu konuda Hafız Kasım hocamız bizlere bilgiler verdi. Gerçekten Türkiye’miz için çok önemli proje Bu proje daha öncede de Yurt dışında da uygulanacakmış ama ancak bu proje kısmet oldu Şanlıurfa’ya Kasım Hafız hocamız sayesinde geldi. Hocamızın bu konuda çok büyük emekleri var. Bizler tabii burada emeği geçen öncelikle hocamıza, değerli arkadaşlarına ve hayırsever iş adamlarımıza da Teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’mız için çok önemli bir proje ve aynı zamanda burada bir duyuru yapmak isterim. Gerçekten ehli sanat ve hayır sahibi vatandaşlarımız, hemşerilerimiz bu projeye el atmalıdır. Burada bu projeye Urfalılar olarak sahip çıkmamız olduğuna inanıyorum ve bu konuda Saygı değer hafız Kasım hocamıza ve yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür ediyorum. ‘’ Dedi.

Şanlıurfa Mevlevihanesini Yaşatma Derneği Başkanı Kasım Sezer ise, ‘’ Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanımız bugün bizleri şereflendirdi. Urfa’nın en büyük camisi, Anadolu’nun en büyük ilim, irfan yuvasını ziyaret ettiler.  Bu konuda Mevlihane Camisi yönetim kurulu olarak başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizlere yapmış oldukları katkılarından dolayı yönetimimiz adına, başkanımıza ve yönetimine tekrardan teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.


Mevlihane Camisi Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hafız Kasım Hoca Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit’e emeklerinden dolayı teşekkür Plaket’i takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

2016 yılında tamamlanması planlanan tam adı Mevlana Celaleddin-i Rumi Cami ve Külliyesi olan, Mevlevihane Camii Külliyesi, toplam maliyeti 40 milyon TL olduğu ve bölgenin en büyük külliyesi olma özelliğine sahip. Mevlevihane Camii Külliyesi, Peygamberler Şehri Şanlıurfa ve Güneydoğu'ya değer katacak bir proje olarak tanımlanıyor.

Külliyede 500 kişilik Kız Kur'an Kursu, erkeklerin aynı zamanda konaklayacağı 1000 kişilik medrese, 500 araçlık otopark da olacak.

Külliyenin medrese bölümünde ilme dair ne varsa, burada ücretsiz olarak ders alacak öğrencilere öğretilecek. Hafızlık kursunun verileceği medresede kıraat ilmi, Fıkıh, Hadis gibi dinin ilimlerin yanında aynı zamanda semazen eğitimi, hat ve ebru sanatı ve sportif faaliyetleri olacak. Medresede Arapça, Farsça ve İngilizce de öğretilecek. Bu yönüyle tam bir bilim ve irfan yuvası olması hedeflenen külliye hayırseverlerin büyük yardımlarıyla inşa ettiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.