banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

AK Parti Karaköprü Kongresi şölen havasında yapıldı

Karaköprü Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen kongre, divanın oluşması ile başladı. Dilek ve temenniler okundu.

 

İlk konuşmayı kongrede aday olmayan ilçe Başkanı Faruk Badıllı yaptı. Bir nöbet değişiminin olduğu ve nöbeti devir alan yeni ilçe başkanını tebrik ettiğini belirten Badıllı; “Ahmet kardeşimi şimdiden tebrik ediyor ve çalışmalarının devamını diliyorum. Bediüzzaman’nın dediği gibi “Bir adamın immeti himmeti nispetindedir, eğer o adamın himmeti milleti ise o tek başına bir liderdir.” Bu söz Recep Tayyip Erdoğan’ının şahsında somutlaşmıştır. Bizimde himmetimiz İslam milletidir.  Hedef  sivil bir anayasa, ileri bir demokrasi ve ekonomimiz ise Dünyanın en büyük 10 Ekonomisi arasına girmektir. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde daha da kilitlenerek 2023, 2053, 2071 tohumların ekildiği kongrelerin olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek kendi döneminde yaptıkları çalışmadan dolayı yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek yaşamlarında başarı diledi.

 

‘AK Partide kongreler ayrışma değil birleşmedir’

AK Parti Genel Merkezi tarafından İlçe Başkanlığına aday olarak görevlendirilen Av. Ahmet Aksoy’u tebrik ederek konuşmasına başlayan AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, “Ülkeye yaptığı hizmetlerle devletin hizmetkar olduğunu ispatlayan AK Partide görev almak için aday olan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ahmet Aksoy kardeşim daha önce birkaç kez çeşitli görevlerde bulundu. En son Haliliye İlçe Yönetiminde bulundu. Verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirtmiş olduğu gibi illa partinin bir kademesinde olarak bu hizmet yapılmaz bu davanın birçok alanda temsilcisi ve hizmet edeceği yerler var. Bunun için bu kongre bizim için ayrışma değil, birleşmedir. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun” diyerek ilçede daha önce görev alanlara teşekkür etti.

 

‘Karaköprü’ye hizmette yarışacağız’

AK Belediyeciliği Karaköprülülere en iyi hizmetle göstermeye çalıştıklarını belirten Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi; “Karaköprü’ye hizmeti AK Parti kadroları ile birlikte yapıyoruz yapacağız. Yeni göreve seçilen arkadaşlarıma başarılar dilerken, daha önce görev yapanlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘Yeniden yazılan tarihi ak kadrolar yazdı’

Karaköprü İlçe Kurucu Başkanı Faruk Badıllı’ya hizmetlerinde ötürü teşekkür ederek konuşmaya başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise; İlçe kongremizin hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. İnşallah Karaköprümüze, yeni ufuklara vesile olur dileğimi tekrarlıyorum. AK Parti kadroları üzerinde kadın kollarından gençlik kollarına, ana kademeden meclis üyelerimize, belediyelerimize, AK Parti sevdalılarına çok büyük iş düşüyor. Üzerimizde tarihin yükü var, medeniyetimizin yükü var, inancımızın yükü var. Bu ağır sorumlulukların altında hamdolsun yürüyüşümüze devam ediyoruz. Yine hamdolsun 12 yılda tarihin yeniden yazılmasına siz AK kadrolar olarak imza attınız. Ama yapılacak daha çok işimiz var. İlçelerimizde çok işimiz var, illerimizde çok işimiz var, ülkemizde çok işimiz var. Daha 100 yıl önce sorumluluğumuzda olan bütün Ortadoğu coğrafyasında bize düşen çok görev var. Bunu yerine getirmek için de en büyük gücümüz hiç şüphe yok ki samimiyettir, birliktir, beraberliktir, birlikte çalışmaktır. Başka bir büyük gücümüz yok, milletle beraberiz bir aradayız. Gerçektende uğraştığımız meseleler tarihi meselelerdir. Verdiğimiz mücadele Cihan-ı Şuur'dur. Medeniyeti yeniden yazıyoruz, tarihi yeniden yazıyoruz. Yeni bir devletin temelleri 12 yılda yükseldi. Yeni bir cumhuriyetin, demokratik bir cumhuriyetin, halka dayanan cumhuriyetin, halkı kucaklayan bir cumhuriyetin hamdolsun temelleri bu coğrafyada yükseldi. Artık halkımız AK Parti'ye inanmakta, AK Parti'ye güvenmektedir. Burada ifade etmek zorundayız maalesef AK Parti'nin dışında da ümit veren herhangi bir hareket, herhangi bir oluşum yok. Bizde bunun bilincindeyiz, halkımızla beraberiz ve yolumuza devam ediyoruz. Allah yardımcımız olsun diyorum. Asla heyecanınızı, inancınızı kaybetmeyin” diyerek yeni yönetime başarılar diledi.

 

‘Gücümüzü halktan alıyoruz’

Milli irade adına AK Partinin girdiği her seçimde oylarını artırarak çıktığını belirten Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Abdülkadir Emin Önen; “ İstikrarı bozmadan her seçimde heyecanımızı koruyarak girdik. Başbakanımız Cumhurbaşkanı olması ve yeni Başbakanımızın seçilme sürecini kırmadan dökmeden geçtik. Karaköprü’de emeği geçen tüm teşkilat üyelerine teşekkür ediyorum. En büyük özelliğimiz vefadır. AK Partide veda yoktur. Her ilçe başkanı ve yönetimi bir başlangıç demektir. En büyük düşmanımız rehavettir. Rehavete kapılamadan bu kısa süreyi iyi değerlendirmemiz lazım. Yeni seçime gidiyoruz. Yeni seçimle beraber Urfa’mıza ve Türkiye’mize vaat etiğimiz tüm yatırımlarımıza da yapacağız. Bizler siyasetimizi hizmet siyaseti olarak belirledik. Halktan aldığımız yetkiyi ve gücü yine halk için kullandık. Bu nedenle bugüne kadar AK Parti iktidarı sürüyor. Şimdiye kadar kimseye nasip olmamış bir barış süreci yaşıyoruz. Çünkü bu süreç yerli, yani dışarıdan değil, bizden çıkan bir karardır. Bu süreçte diğer partiler kötü sınav verdi. Sokağa çıkanları teşvik ettiler”  diyerek yaşanan sürecin sonunda halkın yararına olan sonuçların doğacağını belirtti.

 

‘AK Parti insan odaklı bir partidir’

AK Partinin kuruluş felsefesinde öncelik olarak insan merkezli ve adalet olduğunu belirten TBMM Milli Savunma Bakanlığı Komisyon Başkanı Kırıklareli Milletvekili Oğuz Kağan Köksal; “Kurucu Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın parti kurulurken o gün söylediği çok önemli bir söz vardır, “Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü” ve “milleti yaşat ki devlet yaşasın” işte bu noktada AK Parti kurulmuştur. AK Partide şu görüşten, şu mezhepten, şu dinden diye hiçbir ayrım gözetmeden herkese eşit davranarak bugüne kadar gelmiştir. Doğrusu yüzde 75’lere varan bir desteği AK Parti’ye boşu boşuna vermiyoruz aslında inandığınız için veriyoruz.  Aslında AK Partiyle kutlu yürüyüşü vebal olduğunu düşünüp veriyorsunuz.  AK Partiye hizmet olarak verdiğimiz oyların ülke geleceği ve yavruları için olduğunu düşünüyorsunuz” diyerek özgürlüklerin teminatının AK Parti olduğunu belirtti.

 

Daha sonra tek liste halinde yapılan seçimde Av. Ahmet Aksoy seçildi. Kongreye katılanlara teşekkür eden Aksoy, vebalinin farkında olduğunu, Karaköprü’ye, Şanlıurfa’ya ve Türkiye’ye katkı sunmak için ellerinden geleni yapacağını ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.