banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

AK Parti Hilvan'da Hanif Düzme dedi (FOTOĞRAFLI ve VİDEOLU)
AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Doç Dr. Zeynep Karahan Uslu, M. Kasım Gülpınar, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyupnebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Gürakar Belediye Başkanı Recep Küçükçay, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları Başkanı Aysel Güncü, Gençlik Kolları Başkanı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, ve delegeler Mehmet Akan Kültür Salonunda gerçekleşen kongreye katıldılar.



Arda düğün Salonunda gerçekleşen Kongre, Divan Kuruluna Nihat Çiftçi, Metin Çadırcı, Mehmet Eriten, Cemil Çadak ve Erdal Deniz’in seçilmesi ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreye gönderdiği mesajı İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı İsa Kızıldemir okudu.



Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan’a belediye olarak yaptıkları hizmetleri anlattı. Bayık; “Hilvan’ın 50 yıllık içme suyunu karşılayacak projeyi hayata geçirdik. Bu projede, barajdan 14 km mesafeden su getireceğiz. 110 km şebeke değişimi ve 3 bin ton su deposu ile Hilvan suya kavuşacak” diyerek kongrenin hayırlı olmasını diledi.



Kürtlerin teminatı silahtır sözüne sert tepki gösteren Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu; “Halkın beklentilerine cevap veremeyen siyasetçiler ucuz söylemlerle göz boyamaya devam ediyorlar. Bir örnek vermek istiyorum. 2007 yılında terör örgütünün elebaşının sözlerinin tıpkısının aynısı olan “Kürtlerin sigortası silahtır” sözünü halkın oyları ile seçilmiş bir milletvekili sarf ediyor. Yani Kürtlerin teminatı ölümdür, acıdır, kandır. Ama biz diyoruz ki, Kürtlerinde Türklerinde tüm Türkiye’nin teminatı demokrasidir, aştır, iştir, AK Partidir. Kandan beslenen bu faşist zihniyeti tarihin karanlık sayfalarına gömmek için, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla velhasılı 74 milyon Nüfusumuzla el ele vererek, gönül gönüle vererek Yeni Türkiye’yi, yeni Şanlıurfa’yı ve yeni Hilvan’ı kururuz” dedi. AK Parti başarısının altında teşkilat çalışmasının olduğunu belirten Doç. Uslu; “Teşkilatımızın çalışmaları neticesinde iktidarda iken oylarımızı artırarak Yüzde 48.5 ile iktidara gelen bir başarı hikayemiz var. Yeni yönetimimizle Hilvan’da yeni başarılara ve yeni ufuklara yol alacağız. Burada başarılı bir şekilde 3 dönem ilçe başkanlığı yapan Hüseyin Alkan ve ekibine teşekkür ediyoruz. Yeni başkana ve yönetime başlarılar diliyoruz” dedi.



Daha sonra kürsüye gelen M. Kasım Gülpınar, klasik siyasetçi anlayıştan uzak durduğunu ama İslam dininde kardeşlik olduğunu ve kardeşe zarar vermenin olmadığını belirterek, Molotof atan gençleri savunan milletvekilini eleştirdi.

Gülpınar; “Siyasetçi hizmete vesile olandır. Maddi manevi hizmet verendir. Birileri siyasetçi vesilesi ile genç beyinleri bulandırıp başka yönlere çekiyorsa, bizde siyasetçi kimliğimizle Başbakanımızın desteği ile karşısında dururuz. Nifak tohumları ekmek marifet değil, kardeşlik tohumları ekmek marifettir. Uludere’de insan olan herkesin yüreğini yakan elim bir olay oldu. Bazı gençlere sağa sola Molotof atmaya kalkıştılar. Müslüman olan bir milletvekili ise ‘Bırakın gençler Molotof atarak deşarj olsunlar’ diyor. Müslüman kardeşinin malına vererek deşarj olma hakkı var mı? Peki, Müslüman olmayanlar nerede duracak. Düşünemiyorum. Kimlik insanın dilinin altında gizlidir. Kimlik tartışması olabilir, ama nifak tohumları ekmeden konuşmak lazım. Bizler kin ve nefret tohumları ekenlerden olmadık” dedi.



Teşkilatların bir partinin belkemiği olduğunu vurgulayan AK Parti İş Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ise; “Bizim teşkilatlarımız bu nedenle çok önemlidir. Bu anlamda kongrelerimiz bizim için bayramdır. Kaynaşma, birliktelik ve kardeşliğin yoğunlaştığı gündür. Teşkilat mensupları hiçbir karşılık beklemeden her zaman çalışırlar. Yaklaşık 3 yıldır Partide görev yapıyorum. Hilvan teşkilatımızın mahalle temsilcilerinde, sandık kurullarında Hilvan hep birinci olmuştur. Partiye üye çalışmasında yüzde 17.7 ile Şanlıurfa’da açık ara öndedir. Bu anlamda 3 dönem ilçe başkanlığı yapan Hüseyin Alkan ve ekibine teşekkür ediyoruz. Yeni seçilen Hanif Düzme ve ekibine başarılar diliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Milletvekilleri Doç Dr. Zeynep Karahan Uslu ve M. Kasım Gülpınar, Hüseyin Alkan’a teşekkür plaketi verdiler.



Daha sonra tek liste halinde gidilen kongrede, Hanif Düzme delegelerin oylarını alarak başkanlığa seçildi.

Hilvanlılara ve Parti yönetimine teşekkür eden Hanif Düzme; “Bayrağı devraldık. Bunan sonra hep birlikte Hilvan için çalışacağız” dedi.



Hanif Düzme Başkanlığında ki yönetim şu isimlerden oluştu.

Abdullavahap Elden,

Cuma Aytiş,

Halef Ökünç

Hayrettin Sütpak

Mahmat Bayrak

Ahmet Çetin

M.Ali Barlas

Mehmet Faruk Bayık

Muzaffer Şingar

Seçil  Doğruyol

Neşet Sansak

Osman Özmen

Ömer Faruk bakan

Sabri İzol

Sevinç Adak

Suphi Baysal

Veysi Dürbün

Yasin  Culdu

Zülfikar Talmaç

Muzffer Yüksekyayla

Mahmut  Erkan

Sadık Yüksekyayla

Hıdır Sankur

Mustafa Göçmen

Ahmet Çetintaş

M.Emin Şıldır

Mahmut Aydoğdu

Sefer Anlı

İmam beşli

Kemal Beyret

Mehmet Halmança

Mahir Alkan

M.Ali Özkan

Ahmet Aytar

Ömer Eriten

Eyup Cengiz

Adem Canbeyli

Fayık Taştan


Hilvan AKP Kongre ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.