banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

AK Parti heyeti Mardin'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla son zamanlarda yaşanan olayları yerinde incelemek üzere Mardin’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül başkanlığında heyet; Mardin Valiliği ile AK Parti İl Teşkilatını ziyaret ettikten sonra STK temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti İl Teşkilatı’nda heyet adına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, olayları bölge halkından dinlemek, gözlemlerini aktarmak ve bunları rapor haline getirerek Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletmek üzere görevlendirildiklerini anımsatarak, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

“Barış diyenler ellerini silahtan uzak tutmalı”

Bu günün “Dünya Barış Günü” olduğunu hatırlatan Gül, “Gerek küresel olarak bütün dünyada, gerekse ülkemizde ve bölgemizde adeta barış kelimesinden neredeyse artık insanların uzak duracağı bir yerdeyiz. Çünkü barış diyenlerin ellerini silahtan bu anlamdan çatışmaktan uzak tutmadığı günleri hep beraber yaşıyoruz. Ama yine de bir Dünya Barış Günü’nü Mardin'den ifade etmek gerekirse, gerek küresel, gerekse bölgesel barışa inşallah vesile olur diye ümit ediyoruz.” dedi.

“Gencecik yavrumuz hayatını kaybetti”

Son günlerde PKK’nin bölge halkına ve sivil vatandaşlara yönelik tehdidinin ne boyutlara geldiğini gördüklerini ifade eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü; “En son dün bir doktorun hayatına kasteden bir saldırıyı yaşadık. Yine 13 yaşındaki Mehmet Sımpil isimli yavrumuzun, 'Dinamit erken patladı' diye merkez medyadan bazılarının verdiği algı operasyonuyla kamuoyunun yüreğini dağlayan olayları yaşadık. Gencecik yavrumuz hayatını kaybetti.”

“Türkiye'de asla 90'lara dönüş olmaz”

Bölgede yeniden 1990'lı yıllara gidileceği yönünde bir algı operasyonunun oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Gül, “Türkiye'de asla 90'lara dönüş olmaz. AK Parti 13 yıllık demokratik kazanımlarla, sessiz devrimleriyle, yaptığı reformlarla, özellikle Kürt meselesiyle, yıllardır tek tip insan yetiştirme, ötekileştirme dilinden ret politikalarından, inkâr ve asimilasyon politikalarından uzak bir reform yapmıştır. Bölgeyi 90'lara döndürmek isteyen, adeta 90'ların JİTEM’i haline gelmek isteyen PKK'nın karşısında kamu düzenini en güçlü bir şekilde sağlama kararlılığı devam edecektir. Bu operasyonlar asla sivil vatandaşlara, bölge halkına, vatandaşlarımıza dönük değildir. Bilakis, vatandaşlarımızın özgürlük ve demokratik haklarına helal getiren ve bunlara müdahale etmeye çalışan terör örgütünün baskılarından ve bu anlamda ölümlerden kurtarmak amacıyla yapılan operasyonlardır. Bölge halkına 90'lı yılları yaşatan devlet anlayışına AK Parti son verdi. Sanki bundan birileri rahatsız olmuş gibi PKK’nın yine bu anlamda bölgedeki faili meçhuller, sivil vatandaşların ölümleriyle maalesef yine o eski ortama geri getirmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.

“Bölge halkı her türlü hizmetin en iyisine layıktır”

Gül, “Bu bölge halkı her türlü hizmetin en iyisine layıktır. Yapmış olduğumuz yollar, barajlar, havalimanları kullanmayı engelleyecek terör örgütüne karşı devlet, her türlü tedbiri alacaktır. Almalıdır da. Yapılan da budur. Bunun temel nedeni de bölge halkının, buna ihtiyaç duyduğu ve hak ettiği içindir.” dedi.

“Talepler siyasi zeminde konuşularak çözülebilir”

Her şeyin siyasi zeminde konuşulabildiğini ve çözülebildiğini kaydeden Gül, “90'larda silah yok muydu? Daha fazla faili meçhul, daha fazla terör örgütü eylemi vardı. Buradaki fark, AK Parti'nin reformcu yaklaşımıdır. Bölge halkına, bölge insanına duyduğu güvendir. Dolayısıyla bizim talebimiz ve beklentimiz, silahlarla hiçbir meşru talep yerine gelmez. Demokratik haklar ancak siyasetle gerçekleşir. Hangi partiye oy vermiş olursanız olun, ne olursa olsun bölge halkı, bu baş üstünedir, bu muhteremdir, asla kimsenin siyasi inancını sorgulamayız.” dedi.

“Saldırılara son verin!”

Siyasetin kazanmasını istediklerini dile getiren Gül, “Bugün 'Seçim için savaş çıkardı' diye AK Parti'ye suçlamalar yapıyorlar. İşte ‘seçim için malzeme yapıyorlar, operasyonlarla seçimde oylarını arttıracaklar' diyorlar. Madem AK Parti, seçimde oylarını bu kadar arttıracak, askerimizi şehit etmeye son verin. Polisimizi şehit etmeye son verin. 13 yaşındaki yavrumuzun hayatına kastetmeyin. Doktorumuzu, öğretmenimizi kaçırmayın. Bunu siz yaptıkça, askerimizi, polisimizi şehit ettikçe, Ceylanpınar'da şehit ettikçe tabi ki devlet görevini yapacak ve bölge halkının yanında olacak. Dolayısıyla burada bu algı da çok ciddi bir provakatif algıdır. Asla bu operasyonlarla ilgili hiç bir ifadeyi kabul etmemiz mümkün değil. Buradaki temel amaç kamu düzenini ve özgürlük, demokrasi dengesini sağlamaktır. Kamu düzeni olmazsa özgürlük olmaz, özgürlük olmazsa orada demokrasiden bahsedilemez. AK Parti, hem özgürlüklerin, hem de kamu düzeninin korunmasını sonuna kadar savunucusu olacak.” diye konutu.

“Çözüm Süreci”

Çözüm Süreci’nin birilerini rahatsız ettiğine işaret eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü; “11 Temmuz’da KCK'nın 'Ateşkesi bitirdik' açıklamaları ve sonrasında 'Devrimci halk savaşını başlatıyoruz' açıklamalarının Türkiye'de bu anlamda Çözüm Süreci iradesinin maalesef birilerini rahatsız ettiğini ortaya koyuyor. AK Parti olarak Çözüm Süreci iradesi kararlılığı devam etmektedir. Ama silahlar, yurtdışına bölgeden tüm unsurlarıyla çıkacak. Türkiye'de ve bu bölgede demokrasi yine kazanacak. Huzur ve demokrasi operasyonu, inşallah bölge halkımıza kamu düzenini sağlayacak şekilde bir netice elde edecektir. Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozmayacak.”  

Gül’ün yaptığı açıklamanın ardından toplantılar basına kapalı olarak devam etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.