banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

AK Parti hedefi; 12 Haziran'da 12 de 12

Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Bakan Eroğlu; 12 Haziran’da Şanlıurfa’da destan yazacağız” dedi.

 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Şanlıurfa’da Suruç ovasına su getirecek sulama tünelini inşaatını gezdi DSİ’nin yaptırdığı 26 300 hektar Tarım Arazisini sulayacak ve 2 beldeyi taşkından koruyacak Şanlıurfa Taşkın Koruma 3.Kısım, Bozova 2.Kısım Ana Kanalı, Yaylak Beldesi Taşkın Koruma, Bozova Pompaj Sulaması Günışık Anakanalı, Buğday Höyük Sulaması tesislerinin temelini attı. Üniversite’de fidan dikti ve ardından AK Parti İl Teşkilatını ziyaret ederek partililerle görüştü.

İl Başkanlığında İl Başkanvekili Erkan Sözen tarafından Bakan Eroğlu karşılandı. Milletvekilleri Yahya Akman, Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkadir Emin Önen ve partililer de hazır bulundular.

Bakan Veysel Eroğlu’yu coşkuyla karşıladığını belirten Erkan Sözen; “Şanlıurfalı yaşlılarımız partiye gelerek gece namazlarında Başbakanımıza ve O’nun arkasında yürüyenlere dua ettiklerini ve kendisine selamlarını götürmemi istiyorlar. Bende bu selamları Başbakanımıza iletmeniz için size devrediyorum” dedi.

Sözen; “Sayın Bakanımız temel atma törenindeki konuşmasında 2012 yılının 12 ayının 12 nci gününde saat 12’ yi 12 geçe Suruç’a su vereceğiz dedi. Biz de Şanlıurfalıların seçim sloganı “ 12 Haziran’da 12 de 12 Milletvekili çıkaracağız” dedi.

Başkan vekili Erkan Sözen ayrıca parti olarak Şanlıurfa’da yaptıkları çalışmalar hakkında Bakan Veysel Eroğlu’na brifing verdi.

AK Parti İl Teşkilatına hitap eden Bakan Eroğlu; “AK Parti olarak yaptığımız yatırımları iyi anlatmamız lazım. Bakın sadece bakanlığımız olarak bugün temeli atılan tesisler ile 26 bin 300 hektar tarım arazisini sulanacak. Bu tesisler sayesinde 52 500 kişiye istihdam sağlayacak ve 67 milyon TL yılda net gelir artışı elde edilecek. Şanlıurfa’ya her bakanlığımız yatırım yaptığı gibi Devlet Su İşleri en çok yatırım yapan kurumlarımızdan biridir. 2003 yılında GAP illerine ayrılan bütçenin 188 milyon TL idi. 2011 yılında ise GAP illerine sadece sulama alanında ayrılan para miktarın 1 milyar 400 milyon TL gibi büyük bir rakamdır” dedi.

Eroğlu; Cumhuriyet tarihi boyunca hükümetler sadece 28 km bölünmüş yol yaptılar. Bizim hükümetimiz dönemince 404 km gibi dev uzunlukta bölünmüş yol hizmeti yaptık” dedi.

Bakan Eroğlu konuşmasında teşkilat üyelerine tavsiyelerde bulundu; Sayın Başbakanımızın ve benim Şanlıurfa’ya özel bir ilgimiz var. Onun selamını sizlere getirdim. Teşkilat çalışmalarına önem veriyoruz. Bu anlamda size güveniyoruz. AK Parti olarak yaptığımız yatırımları halka anlattın. Bu da yetmez halk ile gönül bağını iyi sağlayın. Bu anlamda 12 haziran seçimlerinde Şanlıurfa’da destan yazacağız” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Partiden ayrılan Eroğlu, DSİ’den brifing aldı. AK Parti İl Başkan vekili Erkan Sözen ve İl Yöneticilerin GAP Havaalanına kadar eşlik ettiği Bakan Veysel Eroğlu havayolu ile Ankara’ya geçti.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.