banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

AK PARTİ Harran İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı VİDEO
Danışma toplantısına Milletvekilleri Dr. Halil Özcan, Abdülkadir Emin Önen’in yanı sıra Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti İl Başkan Vekili Erkan Sözen, İl Başkan Yardımcıları İsa Kızıldemir, Halit Taşdönderen, Metin Çadırcı, İl Yönetiminden Mehmet Eriten, Hümeyit Bilbay, Ahmet Kenan Kayral, Zeki Kurt, Abdülkadir Karacabey, Ahmet Ekinci, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe teşkilatı ve mahalle temsilcileri katıldı.



Divan Kurulu Ahmet Kenan Kayral, Metin Çadırcı ve Mehmet Eriten’den oluştu. Divan kurulunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.



Açılıştı konuşan AK Parti İl Başkan yardımcısı Teşkilat Başkanı İsa Kızıldemir, teşkilatın önemine dikkat çekerek, İstişare toplantısına kimlerin katılabileceğini ifade etti. Kızıldemir; “Danışma toplantıları teşkilatın kendi iç toplantısıdır. Danışma meclis toplantısında yapılan çalışmalar gözden geçirilir. İlçe Teşkilatımızın kademeleri arasında dayanışma ve iş birliği ortamı sağlanır. Genel Merkezin talimatları değerlendirilir.  Ayrıca hedefimiz olan seçmen sayısının en az yüzde 15’ini üye çalışmaları tutturulmalıdır” dedi.



Kürsüye gelen AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz; “Kongremizden sonra ilk danışma meclisi toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Toplantımıza teşrif eden Milletvekillerine, İl teşkilatına ve partili arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.



Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ise; “Tarihin merkezi olan Harran’da gerçekleştirdiğimiz danışma meclisi toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde AK Partiye yakışan çalışmalar yapıyoruz” dedi.



Danışma meclisi ile partide sorunların aile içerisinde masaya yatırıldığını belirten Milletvekili Dr. Halil Özcan; “Elektrik sorunu sadece Harran’ın sorunu değil. 30 yıllık bir birikimin eseridir. 1 Mart’ta 13 ana hattın yenilenme ihalesi yapılacak. Trafoların değişmesi, yetersizliği falan bunlar küçük eksiklikler. Önemli olan ana hatların yenilenmesidir. Bunların yenilenmesi için çalışmalar başlattık. Köklü bir çözüm için 10 Milletvekili olarak Enerji Bakanımızı sürekli rahatsız ediyoruz. Sayın Bakanımız Şanlıurfa’ya 5 günlük bir program yapıp bu sorunu haledeceğini ifade etti. Yine Harran’ın en önemli sorunlarından olan Sit alanı sorunu da büyük ölçüde çözüldü. Son olarak Kültür Bakanımızdan taleplerimiz oldu. Harran’ın için çevre yolları, kanalın ve Harran Üniversite alanın temizliği Harran’a yakışır bir şekilde yapılacak. Tarihi bölgemiz olan Harran’a gelen turistlerin memnun bir şekilde ayrılmaları sağlanacak. Yine Harran’ın köy yolları sorunu var. Kış sezonu bittiği gibi yolların asfaltlanması başlanacak” dedi.



Son olarak kürsüye gelen Abdülkadir Emin Önen, AK Partinin kurulumundan bugüne olan serüvenini anlattı. Parti içi mekanizmanın bir sonucu olarak danışma meclisi toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Önen; “Türkiye genelinde yatırımlar rekor seviyeye ulaşırken, Harran yeterince faydalanamadı. Geçmişte birlik ve beraberlik noksanlığından eksikliklerimizi öz eleştiri olarak söylüyorum. Şanlıurfa’nın para sorunu, yatırım sorunu, proje sorunu yok, tek sorunumuz vardı o da birlik. Bu dönem birlik ve beraberlikle aşamayacağımız sorun yoktur. Son seçimde Harran üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bizde seçilenler olarak bunun altında kalmayacağız. Allah katında bunun vebali var. Biz bu borcun bilincindeyiz. Halil Özcan Hocam burada. 10 milletvekili olarak bu vebalin gerekliliğini yerine getiriyoruz. Harran’ın eğitim sorunu var. Çünkü nüfusun büyük bir bölümü köylerde. 15 güne kadar üç büyük köye 8 derslikli okul projesini onaylatacağız. Harran’ın 50 yataklı Devlet Hastanesi projesi var. Kısa zamanda hastane projesi ihale edilecek” dedi.



Danışma meclisi toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.