banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

AK Parti Eyyübiye teşkilatı muhtarları dinledi

Yanık Çukur Köy Muhtarı Cemal Günbeği'nin evinde gerçekleşen köy muhtarlarıyla istişare toplantısına,  AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün,  AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çadırcı, Eyyübiye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Dörtkardeş,  Eyyübiye ilçe yönetim kurulu üyelerinden Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı Mehmet Felhan, Teşkilat Başkanı Abdullah Tacar, Sosyal İşler Başkanı Mustafa Ağar, Seçim İşleri Başkanı Sabri Konak, Tanıtım ve Medya Başkanı Sıtkı Yavuz, Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Aslan, Mali ve İdari İşler Başkanı Mithat Arkan, Ar-Ge Başkanı Mahmut Yetim, Genel Sekreter Mehmet Sağlam, Ekonomi Başkanı Mehmet Özbek, Yerel Yönetimler Başkanı Ertuğrul Kurt, Dış İşler Başkanı Eyyüp Tarımak ve Eyyübiye ilçesine bağlı köy muhtarları katıldı.

Köy muhtarlarıyla yapılan istişare toplantısında konuşan AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün; “Bilindiği üzere Şanlıurfa Büyükşehir olunca, 3 yeni ilçemiz oldu. Bunlar Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü'dür. Bizler Eyyübiye ilçemizi sorunları için bugün buradayız. Başka köylerden gelen bütün muhtarlarımıza da bu istişare toplantımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. AK Parti ilçe başkanlığına bizler getirildik ve yeni yönetim kurulumuzu oluşturduk, Kadın Kolları başkanımız ve Gençlik Kolları başkanımızda atandılar. Bizim köylerimizin genelde büyük sıkıntıları su ve yolları olduğunu biliyoruz. Bu sorunların çoğu kısa vadede yapabilir, diğer sorunlar ise zamanla yapılabilir. Zaten bunlarda belediyelerin yapması gereken işleridir. Şanlıurfa'mız büyükşehir olduğu için, köylerimizde mahalle statüsü geldi. Bundan sonra diğer mahallelerde olan çalışma ve hizmetler buralar da olacaktır. Şimdiye kadar yapılamamasının sebebi ise Şanlıurfa'mız çok büyük bir coğrafya ve yerleşim yerine sahip olmasından kaynaklanıyordu.. Şanlıurfa'mız çok büyüdüğü içinde tek belediye yeterince hizmet edemiyordu. Yeni yasa ile birlikte 3 belediye, 3 belediye başkanı ve bir büyükşehir belediye başkanımız var. Büyükşehir belediye başkanlığı dâhil bu işin içindedir. Her belediye başkanı kendi bölgesindeki ilçesini, bütün Mahallelerdeki sorunları, köylerindeki sorunlarını inceleyip, çalışmalarını yapacaktır. Eyyübiye ilçemize bağlı 115 köyü, yeni ismi ile 115 mahallesi var. Eskiden ise 36 mahallesi vardı. Bundan sonra bu mahalleler Eyyübiye ilçe belediyesine bağlı olduğu için, Eyyübiye ilçe belediye başkanlığı göreve geldiği zamanda kendi alanındaki mahallelerde çalışmalarını yapacaktır. Bizler muhtarlarımızı önemsiyoruz, muhtarlarımız köylerimizin, ilçelerimizin, mahallelerimizin, seçilmiş insanlarıdır. Vatandaşlar onlara güvendikleri için muhtar seçmişlerdir. Bu toplantıları yapmamızdaki gaye yakın bir zamanda belediye ilçe başkanları seçilecektir, bu seçilecek olan ilçe belediye başkanımıza köylerdeki sorunları, mahallelerdeki sorunları not aldığımız için kendisine ileteceğiz, onlarda bu sorunlarınıza en kısa zamanda çözüm noktasına kavuşması için çalışmalar, hizmetler yapacaktır” dedi.

Abdurrahman Dede türbesi ile ilgili gelişmeleri aktaran Elgün; “Eyyübiye ilçe başkanı olarak ismini köyede veren Abdurrahman Dede türbesinin durumunu ele aldık. Abdurrahman dede dünyada iken cennetle müjdelenmiş 10 kişiden biridir. Abdurrahman Dede hazretlerinin ziyaretin etrafı hep yıkık, dökük olduğu ve ulaşımın problemli olduğunu tespit edip yetkililere iletik. Yapılan çalışmalar neticesinde Abdurrahman Dede hazretlerinin makamı, Eyyüp peygamber makamı gibi, balıklıgöl makamı gibi değerli bir makam olan Abdurrahman Bin af hazretlerinin makamının bakımı, onarımı yapılacaktır. Bu makamı ziyaret eden vatandaşlarımız daha güzel şekilde ziyaret edecektir. Şunu ifade etmek isterim ki, bizler geçmişimize sahip çıkmalıyız, gençlerimize sahip çıkmalıyız. Sahip çıkmak içinde bütün gayretlerimizi sarf etmeliyiz. Şanlıurfa'daki bağımlı olan gençlerimiz içinde çok güzel projelerimiz var ve bu projelerimizi çok yakında herkesle paylaşacağız. Gençlerine sahip çıkamayan bir milletin yarını da yoktur” dedi.

Yapılan toplantının verimli olduğunu belirten Yanık Çukur Köy Muhtarı Cemal Günbeği ise AK Parti İlçe teşkilatına ve katılan muhtarlara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.