banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

AK Parti Eyyübiye Danışma Meclisi Toplandı


Şanlıurfa Belediyesinin Hayati Haranı Kadın Destek ve Gençlik Merkezi Çok amaçlı salonunda gerçekleşen toplantıya  AK Parti Eyyübiye İlçe Teşkilatının Aralık ayı danışma meclis toplantısına AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl başkan yardımcıları İsa Kızıldemir, Metin Çadırcı, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba,  AK Parti Eyyübiye ilçe teşkilatı ve partililer katıldı.


AK Parti Eyyübiye İlçe Aralık ayı danışma meclis toplantısında divan başkanlığına AK Parti Eyyübiye İlçe Sosyal İşler Başkanı Mustafa Ağar, üyeliğe Kadın Kolları Başkanı Hatice Tuba Pişkin ve Gençlik Kolları Sosyal İşler başkanı İbrahim Halil Kesik seçildi.



Danışma meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Süleyman Elgün, ‘’Şanlıurfa Büyükşehir olunca üç ilçeye ayrıldı. Üç ilçeden biride Eyyübiye ilçemiz oldu. AK Parti Eyyübiye İlçe başkanlığı görevi bizlere verildiği andan itibaren hızlı bir şekilde teşkilatımızı oluşturduk. Yönetim kurulumuzu oluşturduktan sonra görevlendirilmeyi yaptık. Kısa bir süre sonra kadın kolları başkanımız seçildi. Ve kadın kolları başkanlığımızda yönetimini oluşturdu. Daha sonra gençlik kolları başkanımız seçildi onlarda yönetimini oluşturdu. Şuanda bizler Eyyübiye’de mahalle yönetimlerini oluşturmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. Mahalle yönetimlerini oluştururken de çok ciddi bir şekilde ele alıyoruz. Çünkü Eyyübiye ilçemizin tek bir mahallesi dahi örnek olarak Halfeti, Harran ilçelerimizden büyük mahallelilerimiz var. Çok ciddi bir seçime hazırlanıyoruz.  Yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı seçimleri, genel seçimler olacaktır. Teşkilatımız çok ciddi işi bilen insanlardan oluşmalıdır. Bu nedenle gençlik kollarımız, kadın kollarımızla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa bir sürede inanıyorum ki, Eyyübiye teşkilatı olarak çok güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz. Eyyübiye ilçe teşkilatı çalışmalarını yürütürken azimle, özveri ile çalıştık. 30 Mart mahalli seçimleri için artık son dönemece girildi. 4 aylık süre son derece önemli zira karşımızda hiçbir şey üretmeyen, bir şey üretmek için de çabası, gayreti, niyeti, enerjisi olmayan bir muhalefet var. Aramızdaki fark iktidar-muhalefet değil. Bizim projelerimiz, vizyonumuz, hedeflerimiz, hayallerimiz, enerjimiz, heyecanımız var. Onlar ise var olanla yetiniyor.’’ Dedi.


AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ise, ‘’Şanlıurfa’mız Büyükşehir olunca 13 ilçemizin tamamını ziyaret ettik. Fikir alış verişinde bulunduk. Ve bununla ilgili çalışmalar ve çeşitli etkinlikler yaptık. Seçim Koordinasyon Merkezimizi kurduk ve çalışmalarına devam ediyor. AK Parti ilçe belediye başkan adaylarımız belirlendiğinde çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Bu konuda artık söz üst kurulundur. Genel merkezimiz tarafından oluşturulan üst kurulumuz ilçe adaylarımızla inanıyoruz ki en kısa sürede açıklayacaktır. Bizler öyle bir partinin temsilcileriz ki başka siyasi partilerin adayları, temsilcileri bile bizim üzerimizde prim yapmaya çalışıyor. Bizlere karşı, teşkilatlarımıza karşı çeşitli yalan beyanlarda bulunuyorlar. Benim şahsıma karşı iftiralarda bulunuyorlar. Bizler onlara cevap verip onları böbürlendirmeyeceğiz. Onlar istekleri kadar konuşsunlar bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye’de başbakanımız kimlere karşı dik durduysa, kimlere karşı boyun eğmedi ise bizlerde burada aynı şekilde dik duracağız, boyun eğmeyeceğiz. Bizler burada Recep Tayip Erdoğan’ın temsilcileriyiz. Başbakanımızın boyun eğmediğine, eyvallah demediğine bizler hiçbir zaman eyvallah etmeyiz. Türkiye’de şuanda çok kirli bir oyun oynanmaktadır. Bu kirli oyunun senaristini de biliyoruz, oyuncularını da biliyoruz. Kimlerin fitne çıkardığını görüyoruz, kimlerin Türkiye’nin önüne, barışın önüne, kardeşliğin önüne engel çıkarmaya çalıştığını görüyoruz. Başbakanımızda milletten ve teşkilattan aldığı bu güçle bu çetelerin üzerine gidecektir. ‘’ Dedi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’da, ‘’ 10 yıllık başkanlığı süresinde Eyyübiye İlçesine yaptığı hizmetleri anlattı. Fakıbaba, 36 mahellesi olan Eyyübiye ilçesine 95 park, 16 halı saha, 11 Muhtar Evi yaptıklarını bunun yanı sıra bu ilçede 21 yeni yol açtıklarını ve 8 yolu da genişlettiklerini söyledi. Yeni Hayvan pazarı, Köpek Barınağı yaptıklarını da sıralayan Fakıbaba, yapamadıkları arasında hayvancılığı mağaralardan çıkartamadığını gösterdi. Fakıbaba Eyyübiye ilçesini alt yapı ve üst yapı konularında sıfır sorunla yeni başkana teslim edeceklerini aktardı. Eyyübiye ilçesinde yeni imara açılan Yenice bölgesi hariç hiçbir alt yapı sorunu kalmadığını hatırlatan Fakıbaba, Selçuklu Mahallesinde de içme suyu probleminin bulunduğunu ancak o çalışmanın da 2014’ün sonunda tamamlanacağını dile getirdi. Eyyübiye ilçesine 10 yıl içerisinde 21 yeni yol açtıklarını 8 yolu da genişlettiklerini vurgulayan Fakıbaba, Eyyübiye İlçesi sınırları içinden geçen çevre yollarında da belediyenin büyük katkısının olduğunu belirtti. Fakıbaba 10 yıllık başkanlık sürecimde Eyyübiye ilçesine 95 park yaptık. Şimdi bizim yaptığımız ve bizden öncekiyle birlikte Eyyübiye ilçesinde 102 parkımız var. Ayrıca bu ilçemizde 11 Muhtar Evi, 16 Halı Saha, 12 Taziye Evi yaptık. Yine bu ilçemizde 5 caminin yapımı için arsa vermişiz. Yani dar bütçeyle bunları yapmak kolay bir şey değil. Biz çok az gelirimizin ve bütçemizin olmasına rağmen bu ilçemizde bu kadar çok park, halı saha, muhtar evi, yüzme havuzu yapmışsak yeni başkan adayımız bu sayılardan daha fazlasını yapar inşallah. Çünkü büyükşehir olunca belediyenin bütçesi de artıyor ”dedi. Eyyübiye ilçesindeki 36 mahalleden 12 mahallenin Eski Urfa olarak adlandırılan hanlar bölgesinde olduğunu hatırlatan Fakıbaba, tarihi çarşıların üzerindeki bezlerin sarktığını, görüntü kirliliğinin turistleri rahatsız ettiğini ancak yürüttükleri çalışmalarla 12 mahalleyi tertemiz yaptıkları söyledi. Tarihi bölgedeki hanlardan 4 âdetini restore ettiklerini, alt yapı zemin kaplama ve cephe iyileştirmelerini yaptıklarının altını çizen Fakıbaba, geçmişi geleceğe taşımak için adeta tarihi yeniden canlandırdıklarını ifade etti. Eyyübiye ilçesinde kalan 40 kabaltını restore ettiklerini de anlatan Fakıbaba, Harran Kapı Doğu Surları, Beykapısı Surları, Beden Dibi Surlarında 1000 yıllık tarihi ayağa kaldırdıklarını vurguladı. Haleplibahçe Parkı, Kızılkoyun, Karakoyun, Samsat Meydanı, Belediyenin yalnızca yaptığı üç müze ile turizmin kalbi olduğunu ifade eden Fakıbaba,  Eyyübiye ilçesinde 6 semt pazarı, 4 kadın destek merkezi, 5 çorba evi hizmete açmalarının yanı sıra toplam 34 büyük projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.


AK Parti Eyyübiye İlçe Teşkilatı Aralık ayı danışma meclis toplantısı yaklaşık olarak iki saat sürdü.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.