banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

AK Parti'de aday adaylık takvimi belirlendi: İşte başvuru tarihleri

Yerel seçimler için seçim takvimi hazırlık çalışmaları devam eden Ak Parti’de adaylık içinçeşitli özellikler belirlendi. Ak Parti’de yerel seçimlerde aday adayı olacak kişiler 5-12 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapmaya başlayacakları öğrenildi

VAADİNİ YERİNE GETİRMEYENE BAŞKANLIK YOK
AK Parti Teşkilat Başkanlığı, il ve ilçelerde görev yapan mevcut belediye başkanlarının önceki yerel seçimlerde dile getirdiği vaatleri yerine getirip getirmediğini de inceleniyor. Anket, SMS ve görüşmeler sonucunda vaatlerini yerine getirmediği belirlenen mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmeyeceği de kulislerde konuşulmaya başlandı.


KADIN ADAY SAYISI ARTACAK
AK Parti kaynakları, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde kadın aday sayısında da ciddi bir artış olacağının sinyallerini verdiler. Hem belediye başkan adaylarında hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde kadın adaylara önceki yerel seçimlere oranla daha fazla yer ayrılacağı belirtildi.


ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ 5-15 KASIM
31 Mart Pazar günü yapılması öngörülen yerel seçimler için partiler hazırlıklarını sürdürüyor. Yoğun bir çalışma temposu içerisinde yer alan Ak Parti’de yerel seçimlerde aday adayı olacak kişiler 5-12 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapmaya başlayacakları öğrenildi. Aday adaylığı için yapılacak başvuralar sonrası temayül yoklamaları yapılacak.(Ruha Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.