banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Ak Parti Danışma Meclisinde Urfa'nın gündemi değerlendirildi VİDEO

Danışma Meclisi Toplantısına Şanlıurfa Milletvekilleri Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Mehmet Akyürek, Seydi Eyyüpoğlu, Dr. Halil Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Batman eski Milletvekili Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

 

Genel Merkez ve Şanlıurfa gündemi ile ilgili katılımcılara bilgi veren Başkan Av. Yusuf Eğilmez; “Genel Merkezimiz tarafından düzenlenen İl Başkanları Toplantısına Belediye Başkanımız, İl Genel Meclis Başkanımız, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarımızla Ankara’daki Toplantıya katıldık. Teşkilat Başkanımız yardımcısı Bölge Koordinatörü Nurettin Nebati başkanlığında ayrı bir toplantı yaptık. Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte Genel Merkezimizin seçime yönelik çalışmaları var. Çalışmalar hakkında bizi bilgilendirdiler. Atanan üç merkez ilçe Başkanlarımız vardı. Yönetimleri oluşmamıştı. Yeni oluşan ilçe yönetimlerimiz Genel Merkez tarafından onaylandı ve ilk toplantılarını yaptılar. İki ilçemizin binaları var, Eyyübiye ilçemiz ise bu hafta açılacak binası ile faaliyetlerini yapacaklar. Yeni atanan tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Başbakanımızın 11 yıllık hayalim dediği şehir hastaneleri ilgili Şanlıurfa’da bir tartışma oldu. 30 ile şehir hastanesi yapılacaktı. Başbakanımızın açıkladığı sayı ise 14 idi. İki üç grup halinde ihale edilecek. Şanlıurfa ile beraber Denizli, İzmir, Tekirdağ ve Samsun’un olduğu grup ise ikinci ihale ile şehir hastanesi yapılacaktır. Her hangi bir sıkıntı yok, şehir hastanesi şehrimizde yapılacak. Yine Bozova pompaj sulaması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İkinci kısım ikinci ünitenin sulama programından çıkarıldığı söyleniyor. Bununla ilgili olarak Sayın Bakanlarımız Veysel Eroğlu, Cevdet Yılmaz ve Faruk Çelik ile görüşmelerimiz oldu. Böyle bir sıkıntının olmadığını ifade ettiler. Yapılan program aynen devam edecek. Haftaya Sayın Bakanımız Faruk Çelik Şanlıurfa’ya geliyor. Belediyemizin programları var. Vilayetin çeşitli programları var. Bakanımız iştirak edecek. Halil İbrahim Buluşmalarına da iştirak edecek” dedi.

REFORMLAR YAPILACAK

 

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu; “Meşakkatli bir yoldan geldik. Her zaman yeni hamleler yaptık. Halkın iktidarı demokrasinin önündeki engelleri kaldırıyor. Bu dönem inşallah hepsini kaldıracağız. Bu ülkede askeri ve bürokratik vesayeti yaşadık. Bu ülkede bölücülük sorununu da yaşadık. Bu ülkede ulusçuluğu ve ırkçılığı yaşadık. Bir kısım sermayenin egoist tutumunu yaşadık. Bu ülkede halkın iradesine ipotek koyan darbe anayasalarının yaptığı tahribatı yaşadık. Bugün ise halkın çıkar ve beklentilerinin önüne hiçbir şeyin geçemeyeceği bir dönem yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Böyle bir ülke inşa ettik” dedi.

Geçen yıl 30 Eylül’de gerçekleşen AK Parti olağan kongresinde 63 maddelik taahhüt verdiklerini belirten Doç. Uslu; “Seçim mevzuatı, Ana dilde kamu hizmeti, darbe anayasasının kalıntılarının topyekün dönüştürülmesi gibi köklü reformlar yapacağımızı taahhüt etmiştik. O 63  maddeden bir kısmını gerçekleştirdik. Başbakanımız kongremizin yıl dönümünde bir çok maddeyi kapsayan demokratik paketi açıklayacak. Özelikle BDP ve MHP kanadında eleştiriler geliyor. Bir tanesi diyor ki, biz istesek çözüm sürecini kilitleriz. O nedenle hamleler yapıyorsunuz. Öteki de diyor ki, terör örgütüne taviz veriyorsunuz. İkisine de döner derler, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 1 yön önceki taahhütnamemiz ortadadır, merak eden herkes bakabilir. Bakınca kendi tezlerin ne kadar geçersiz olduğunu görecekler. Biz buradan dosta da duyuralım, düşmana da, PKK çekilse de çekilmesede, terör sona erse de, birileri tarafından erdirilmese de, bu reformlar yapılacak. Bu reformlar sadece PKK’nın kan dökülmesini engellemek için yapmıyoruz. Türk Demokrasisinin standartlarını yükseltmeye, 76 milyonun hak ettiği bir Türkiye’ye ulaşmak için reformları yapacağız. Biz koşmaya devam edeceğiz. Teşkilatımızla koşacağız. Milletimizle koşacağız” diyerek işsizlik rakamlarını açıklayarak, ülke nüfusunun büyüdüğü ama işsizlik rakamlarının tek rakamda kalmasının dünyada başarılması zor bir rekor olduğunu belirtti.

 

Basına kapalı devam eden toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.