banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

AK Parti Danışma Meclisinde neler konuşuldu? VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Divana İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Tuba Pınar Demir Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Metin Baydilli seçildiler.

 

Danışma meclisi toplantısına Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Mehmet Akyürek, MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Batman eski Milletvekili Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanlar, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!..

 

HAYALLERİMİZ GERÇEKLEŞİYOR

Danışma meclisinde konuşan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Aralık ve Ocak aylarında İl Danışma Meclisi toplantılarına yüksek katılımdan dolayı teşkilat üyelerine teşekkür etti.

Eğilmez; “Bu hafta 3 bakanımız hafta içerisinde Şanlıurfa’da önemli açılışlar ve temel atma törenlerini gerçekleştirdiler. Bu hafta gerçekleştirilen yatırımlar hayalimizde olan yatırımlardı. Bu yatırımlarla hayallerimiz gerçekleşti. Yine bu ay İl Belediye Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız, İl Genel Meclis Başkanımız ve Gençlik Kolları Başkanımızla Genişletilmiş İl Toplantısına katıldık. Yine Genel Merkezde Ekrem Erdem Başkanlığında Teşkilat çalışmaları ile ilgili önemli ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızla AK Parti vizyonu ve misyonunu herkese ulaştırmalıyız” diyerek teşkilat üyelerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

AK PARTİNİN OYU YÜZDE 90 OLACAK

Daha sonra kürsüye gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise Belediye çalışmalarını anlattı. Fakıbaba; “Şehircilik adına Besi OSB’nin temelinin atılması çok önemliydi. Zira mağaralarda yapılan besicilik nedeniyle Balıklıgöl havzasının temizliği de tam anlamıyla yapılamıyordu. Yağmurlu günlerde o mağaralar bölgesinden balıklıgöl havzasına gelen sular balıklıgöl’ü kirletiyor” diyen Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şanlıurfa’yı tanıtacak 3M ile yani Mutfak, müzik ve mağara var. Biz bu mağaraları turizme açtığımızda Şanlıurfa’ya büyük getirisi olacak. Yine Türkiye’de hiçbir şehirde bulunmayan devasa meydanlara sahip oluyoruz. Cumhuriyet meydanı temelini de bakanlarımızın katılımı ile gerçekleştirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde samimiyetle Başbakanımıza nasıl layık olabiliriz, AK Partinin oyunu nasıl artırabilir diye çalışmalıyız.  Yakında yerel seçimler var, ardından Başkanlık, Cumhurbaşkanlık ve belki de referandum seçimi yapılacak. Onun için biz birlik ve beraberlik içerisinde Allah’ın izni ile kimseyle küsmeden beraberce güzel şeyler yapacağız. AK Partinin oyunu sordular bana göre yüzde 80, ama anketler yüzde 78’i gösteriyor. Bu çalışmalarımızı halka anlattığımız takdirde oyumuzu yüzde 90’na kadar yükseltmemek için sorun yok” dedi.

 

BAŞBAKANIMIZ İLK KEZ ŞANLIURFA’DA TOPLANTIYA KATILDI

Son olarak kürsüye gelen Milletvekili Yahya Akman ise Bakanların hafta içerisinde Şanlıurfa’ya yaptıkları programlarla ilgili değerlendirme yaptı. Akman; “Seçim sürecinde vaat ettiğimiz 4 yılda 400 projemiz dışında yaklaşık 40 projenin de yapılıp sona gelindiğini ifade edeyim. Bu güzel gelişmeler Şanlıurfa’mızda yaşanıyor. Ayrıca Başbakanımız ilk kez Şanlıurfa’da Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Şanlıurfa’dan sonra diğer illerde de danışma meclisi toplantılarına katılarak bu formatta toplantılar gerçekleşmesi bizleri sevindirdi. Sayın Başbakanımız yine bu yıl sonunda bitecek olan Suruç Sulama Projesinin açılışı için Şanlıurfa’ya gelecek” dedi.

 

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Çiftçilere yönelik önemli gelişmelerin olduğunu aktaran Akman; “İlk kez TUİK tarafından rekolte çalışması yapıldı. Ancak TUİK Şanlıurfa’nın gerçekleri ötesinde bir şekilde düşük göstermişti. Milletvekili arkadaşlar olarak bu yanlışın düzeltilmesi için çalıştık. Tarım Bakanlığıyla irtibata geçtik. Önümüzdeki hafta Şanlıurfalı çiftçiyi memnun edecek rakamlar açıklanacak. Yine şehir hastaneleri biliyorsunuz yargıya taşındı. 29 ile yapılacak olan bu hastaneler eğer Sağlık Bakanlığı bütçesi ile yapılsa ancak 25 yılda tamamlanır. Ancak özel sektörün devreye girmesi ile 3 ila 5 yıl arasında tamamlanacaklar” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE ŞANLIURFA HİZMETE DOYACAK

Büyükşehir yasası ile hizmetlerin daha da artacağını belirten Akman; “Büyükşehir yasası ile Siverek’in, Ceylanpınar’ın köylerine bile Belediye hizmet götürecek. Şanlıurfa’ya gelen yardımlar bir lira idiyse bu iki liraya yükselecek. Yani hizmet için büyük kaynak oluşacak. Tabi bu yeni oluşum olurken bizde kendi kapımızın önünü temiz tutmalıyız. Teşkilat toplantılarımızla hazır olmalıyız. Allah’a hamd olsun toplantılarımızla hazır olduğumuzu gösteriyoruz” dedi.

 

SİVİL ANAYASAYI HAZIRLIYORUZ

Türkiye’nin ilk kez bir sivil anayasaya kavuşacağını belirten Akman; “Yeni sivil anayasa için tüm çalışmalarımız devam ediyor. Toplum sözleşmesi olarak adlandırılan anayasayı halkın önüne getireceğiz, halk işte benim anayasam budur diyecek” diyerek meseleyi kökten hal edeceğiz.

 

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN ŞAHA KALMA PROJESİ

Milli Birlik ve Kardeşlik Projenin ise sürdüğünü ifade eden Akman; “AK Parti hükümeti olarak bu meseleyi hal edeceğiz. Elimizi değil, bütün bedenimizi taşın altına koyduk. Türkiye’nin koşusuna şahlanmasına engel olan bu prangadan Türkiye’yi kurtaracağız. Kime sorarsan sor bu sorunu Başbakan Erdoğan çözer, AK Parti çözer diyorlar. Çünkü bu kadro samimi ve halkın inancını paylaşan kişilerdir. Biz ırkçı bir siyasi hareket değiliz. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Herkesi kardeşimiz olarak seviyoruz. Terörden nemalanan kan vampirleri dışında kime terörün devamını istemiyor. Şehit cenazelerini artık kimse istemiyor. Savaş değil barış istiyorlar. En küçük rakamla 400 Milyar Dolar bu terör belasında harcandı. Ülkenin maddi kaynağını böyle harcandı. AK Parti olarak 2023 ve 2071 hedefi koyduk. Düşünün silahların sustuğunu, Hakkari’ye, Van’a, Diyarbakır’a yatırımların yapıldığını düşünün. Ülke nasıl şahlanır. Ben buna Türkiye’nin Şaha Kalma Projesi olarak adlandırıyorum. Bu silahlar susun 10 değil 5 yıl sonra nasıl şaha kalktığımızı herkes görecek” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.