banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

AK Parti danışma meclisi gerçekleşti VİDEO

Divana İl Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, İl Başkan Yardımcısı Halit Taşdönderen, İl Başkan Yardımcısı Yeter Tuncay, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Halil Arslan, Belediye Meclis Üyesi Ekrem Tüysüz seçildiler.

 

Toplantı İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı. Danışma meclisi toplantısına Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanlar ve teşkilat üyeleri katıldı.

 

Danışma meclisinde konuşan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, teşkilat çalışmalarından dolayı hafta içerisinde Ankara’da Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen İl Başkanları toplantısında plaketle ödüllendirildiğini belirterek; “AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyor.  Üye çalışmaları yapılırken kampanya şeklinde değil, seçme üyeyle bire bir temas kurularak sürdüreceğiz. HAS Parti İl Başkanı ve Teşkilat Üyeleri aramıza katıldılar kendilerine hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

Daha sonra  kürsüye gelen İl Başkan Yardımsı ve Teşkilat Başkanı İsa Kızıldemir, teşkilat çalışmalarına değinerek; “Hızlı bir şekilde ilçe koordinatörlerimizi atadık. Bu dönem farklı olarak ilçelerimize 2 koordinatör ataması yaptık. Zira koordinatör arkadaşlarımızın ilçelerimize her hafta gitme imkanı olmayabilir.  Koordinatörlerimizden biri ilçelerimize her hafta muhakkak  gidiyor ve gerek yönetim kurulu gerekse danışma meclisi toplantılarına katılıyor. Üye kayıtlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Şanlıurfa olarak genel merkezimizin baraj olarak koyduğu en az %15 üye rakamını yakaladık. Sıralama olarak  diğer iller arasında 24. sırada bulunmaktayız. Özellikle bazı ilçelerimiz %20-25’i buldu” dedi.

 

HAS Parti İl Başkanı Mehmet Baki Özmen selamla konuşması yaptı.  Özmen; “Bundan sonra memlekete hizmet etmek adına gururla onurla karşınızda bulunuyorum. Bundan sonra HAS AK Partiliyiz.” dedi.

HAS Parti İl Başkanı Mehmet Baki Özmen’in rozetini AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman taktı.

 

AK Partinin kongresine değinen Milletvekili Yahya Akman; “AK Parti Genel Merkez kongresinin düşmanları üzen dostları sevindiren büyük bir coşku ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Milletvekili Yahya Akman; “Dünya genelinden büyük katılım ile gerçekleşen kongremiz Türkiye’de ve Dünyada gündem oldu. Daha önce ilçe ve İl Kongrelerimizi gerçekleştirmiş ardından da büyük kongremizi gerçekleştirdik. Bu kongrelerde seçilen arkadaşlarımız 3 yıl görev yapacaklar. Yerel seçe bu arkadaşlarımıza hazırlanacağız. Bu kongremizde bizimle aynı düşünceyi paylaşan ancak başka partilerde bulunan dostların katılımı ile gerçekleşti. HAS Parti Lideri Numan Kurtulmuş ve tüm teşkilatı, Demokrat Partide uzun süre görev yapan Genel Başkan Süleyman Soylu ve ismi kamuoyunca çok zikredilmeyen bir çok değerli siyasetçi AK Parti saflarında ülkeye hizmet edecekler. Allahın izni ile bu AK Kadrolarla yerel seçimlerde halkı AK hizmetlerle tanıştıracağız” dedi.

 

Yerel seçimlerin öne alınarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birleştirmek istediklerini ancak MHP ve CHP’nin destekleyeceklerini ifade etmelerine rağmen yasanın mecliste takıldığını ifade eden Akman; “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum meydana gelmedi. Muhalefet, seçimleri erkene almak için mücadele eder, Türkiye’de AK Parti olarak biz halkın kısa aralıklarla seçimlere gitmemesi için yerel seçimleri erkene alıyoruz, CHP ve MHP’nin destekleyecekleri sözlerine rağmen CHP’nin sözünden durmayarak hayır oyu verdiğini gördük. Yani ilk kez bir muhalefet partisi erken seçime karşı çıkıyor. Bunun adı da CHP’dir” dedi.

Milletvekili Yahya Akman, Şanlıurfa’nın Büyükşehir olması ve Büyük şehir statüsü ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.