banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Ak Parti Birecik’te yeniden Aziz Karayılan dedi FOTOĞRAFLI
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Şanlıurfa Koordinatörü Harun Karaca, Şanlıurfa Milletvekilleri Doç Dr. Zeynep Karahan Uslu, Mahmut Kaçar, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Mezra Belediye Başkanı Yusuf Güneş, Ayran Belediye Başkanı Selahattin Alpay, Argıl Belediye Başkanı Hüseyin Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, İl Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve delegeler Mehmet Akan Kültür Salonunda gerçekleşen kongreye katıldılar.



Kongre, Divan Kuruluna Mustafa Yavuz, Metin Çadırcı, Mehmet Ayneli, Sait Bağlı ve Bekir Demirbilek’in seçilmesi ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreye gönderdiği mesajı İl Yönetim Kurulu üyesi ve Birecik Koordinatörü Mehmet Ayneli okudu.



FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...



Birecik AK Parti İlçe Başkanı Aziz Karayılan ve Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı birer selamla konuşması yaptılar.



Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Mahmut Kaçar, Ekonomide gerçekleştirilen kazanımları ve IMF ile ilişkilere değindi. Kaçar; “Yargı’da gerçekleştirdiğimiz reformlar ortada. Artık reform bir ideolojinin arka bahçesi değil. Millet adına karar veren bir yargı var. Cezaevinde milletvekili var diye gündeme getiren zihniyet, milletin oyları ile seçilen milletvekili Merve Kavakçı’ya TBMM’de  “Dışarı Dışarı” diye tempo tutmuşlardı. O zaman kimsenin aklına yargı gelmemişti. 367 garabeti zamanında yine bu zihniyetin aklına yargı gelmemişti. Ama artık milleti için karar veren ve anayasayı uygulayan demokratik yargı var” dedi.

AK Partinin halkın partisi olduğu ve her vatandaşın ızdırabını hisseden bir genel Başkana sahip olduğunu vurgulayan Mahmut Kaçar; “Artık Türkiye şeffaf bir ülke. Devlet Millet ikileminde Milletin yanında saf tutan güçlü bir iktidar var. Eğer bir bedel ödenecekse bu bedeli Millet değil ben öderim diyen bir liderimiz var” diyerek Birecik kongresinin hayırlı olmasını diledi.



KARAHAN USLU; ONLAR PİLLİ BEBEK

Daha sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu ise Uludere’de yaşanan olaylara değinerek muhalefete eleştiride bulundu.

Doç. Uslu; “Cumhuriyet döneminin ihracat rekorunu kırdık. Bunu görmemek için gözlerini yumarlar. Dünya işsizlikle boğuşurken, biz 8.8’e indirdik. Bunu duymamak için kukalarını tıkarlar. Bu ülkede 8,5 yılda asgari ücret yüzde 233 artarken onlar söylememek için ağızlarını kaparlar. Buna da muhalefet derler. Aslında onlar üç maymunu oynayarak millete muhalefet ederler. Uludere’de 35 canımızı vahim bir şekilde toprağa verdik. İstihbarat hatası olarak 35 canımız yandı. Sonuna kadar soruşturulacak. İhmali ve suçlu kim varsa elbette cezasını bulacak. Bugünkü verilere göre bir istihbarat sonucu vahim olay gerçekleşmiştir. Hayatını kaybedenlerle beraber hepimizin yüreği yandı. O aileler bizim ailelerimizidir. Ama bazıları bunu utanmadan arlanmadan rant için kullanıyorlar. Ama bütün bunlara rağmen düğmelerine basılmadan konuşamayan pilli bebeklere iki çift lafım var. Gerçekleri ahlaksızca çarpıtanlar başaramayacaklar. Bu ülkede demokrasi kazanacak, eğitim kazanacak, özgürlük kazanacak, ekonomi kazanacak. Demokratik açılımın yeni evresi geliyor. Onlar bunu konuşurken biz yargılama sürecini hızlandıracak adımlar atıyoruz. Demokratik hakları ve düşünce özgürlüğünün önünü açıyoruz. Biz aşı işi ekmeği büyütmenin derdindeyiz” dedi.

Doç. Dr. Uslu; “Biz Osmanlının bir çınar ağacı gibiyiz. Dallarımızla bütünleşerek koca bir çınar gibi büyüyoruz. İşte bu ağaç yeniden güçlenerek ve dallanarak büyüyor.

Yeni katkılarla büyüyoruz. AK Parti büyüyor, Türkiye büyüyor ve Birecik büyüyor. Bugünler dünden güzel, yarınlar bugünden daha güzel olacak” diyerek kongrenin büyümeye vesile olmasını diledi.



Son olarak kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili ve Şanlıurfa Koordinatörü Harun Karaca ise, yılbaşında İran’da bulunduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e karşı “One Minute” ile dünya mazlum ülkelerin gururu olduğunu bir kez daha müşahede ettiğini belirtti.

Harun Karaca; “ Biz dünkü sorunları bugün yaşadığımız için üzülüyoruz. Ama bugünün sorunlarını yarına bırakmıyoruz. Çoluk çocuğumuza bırakacağımız en güzel miras yaşanılabilir bir Türkiye bırakmaktır. Bu şekilde olursa yeni nesil bize dua edecektir” dedi.

Karaca Türkiye’nin nasıl bir değişme uğradığını şöyle ifade etti; “Bizden önceki dönemlerde darbeyi önleyenler yargılanırdı, şimdi darbeye teşebbüs edenler yargılanıyor” dedi



Daha sonra tek liste halinde gidilen kongrede, Aziz Karayılan delegelerin oylarını alarak tekrar başkanlığa seçildi.



İŞTE AZİZ KARAYILAN YÖNETİMDEKİ LİSTE



Aziz Karayılan

M.Beşir Akman

A.Vahap Aktar

Erol Ergin Açılan

Serdal Balta

Sadettin Budak

Tuba Çevik

Ömer Çetin

Ömer Demir

A.Kadir Akçayır

Mustafa Fıstıkçı

İ.Halil Yaşar

Müslim Kaynarpınar

Hanifi Kızmaz

Melek Karakan

Kemal Kagan

Mustafa Karayazgan

Mühittin Oğuz

Hüseyin Özaltay

Halil Özkınacı

Sadin Saygı

Kerim Temel

Halil Yavuz

Zekeriya Yavuz

Mehmet Yeniçelen

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.