banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

AK Parti belediye meclisi grubundan açıklama

1.Gazze Şehitleri için saygı duruşunda bulunulması, AK Parti Belediye Meclis Üyelerince önerilmiş ve tüm üyelerce saygı duruşunda bulunulmuştur.

2.Belediye Başkanına, Kızılkoyun Mahallesindeki 328 evin istimlakinde kullanılmak üzere, İller Bankası'ndan 20 milyon TL kredi alımı için, oy birliği ile yetki verildi.

3.Belediye Başkanı'na, Kızılkoyun Mahallesinin istimlakinden sonra yapılacak imar çalışmaları ve düzenlemeler için, İller Bankası'ndan 15 milyon TL kredi alımı için, oybirliği ile yetki verildi.

4.Belediye Başkanı'na tarihi yapıların restorasyonunda kullanılmak üzere, hibe alınması için yetki verilmesi, oy birliği ile karara bağlandı. Buna göre Mahmutoğlu Kulesi, Harran Kapısı ve Surları ile Hacibanlar evinin restorasyonu için 5 milyon TL hibe, Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan alınacaktır.

5.Kültür Bakanlığı  ve  Avrupa Birliği gibi kuruluşların hibe programlarına başvuruda bulunması ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa çalışmalar yürütmesi için, Belediye Başkanı'na yetki verilmesi, oy birliği ile  karara bağlandı.

6.Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol Takımı'nın Türkiye Süper Ligi'ne yükselmesi nedeniyle, takıma sürekli bir gelirin sağlanması için araştırma yapılması AK Parti Belediye Meclis üyelerince önerildi. Bu öneri, Gelir Müdürlüğü'ne havale edildi.

7. Trabzon'un kardeş şehir ilan edilmesi, AK Parti Belediye Meclis Üyelerince önerildi. Bu öneri, Yazı İşleri Müdürlüğü'ne havale edilerek gereken girişimlerin yapılacağı bildirildi.

8. Rakka şehrinin kardeş şehir ilan edilmesi ve Şanlıurfa Belediyesi'nin Rakka'da bir caddenin düzenlenmesini yapması, oy birliği ile karara bağlandı.

9. Sırrın-Karşıyaka Mahallesi ada: 3661, parsel: 1'de kayıtlı, brüt 1518 m2 alanın satılması için encümene yetki verilmesi, oy birliği ile karara bağlandı.

10. Akçakale yolu Cezaevi kavşağında ada: 900, parsel: 2'de kayıtlı, 491 m2 konut alanının satılması için encümene yetki verilmesi, oy birliği ile karara bağlandı.

11. Divanyolu'nun trafiğe kapatılıp kapatılmayacağı, sözlü olarak grubumuzca sorulmuştur. Bu soruya cevaben, bu konunun Belediye'nin yetkisinde olmadığı, İl Trafik Komisyonu'nun yetkisinde olduğu belirtilmiştir.

12.SODES kapsamında, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce projesi hazırlanan, Direkli mevkiinde 2 adet Gençlik Merkezi'ne, 1200'er metrekarelik 2 alan tahsisi oy birliği ile karara bağlandı.

13. Belediye Yönetimince, ŞURKAV taziye evi yanındaki Belediye'ye ait 107 m2 lik harabe alanın Mimarlar Odası'na tahsisinin daha önce İmar Komisyonu'nda karara bağlandığı belirtilmiştir. Ancak Anıtlar Yüksek Kurulu'nun talebi üzerine Meclisçe karara bağlanması Meclisten talep edilmiştir. Bu talep Meclisçe uygun görülmüştür.

14. Direkli Mahallesi'nde faaliyette bulunan briket imalathanelerinin, yargı kararı ile boşaltılması nedeniyle, ilgili esnafa yer tahsis edilmesi, AK Parti Belediye Meclis üyelerince önerilmiştir.  Parti Grubumuzun bu önerisi, Plan Proje Müdürlüğü'ne havale edildi.

15. ŞUTİM'e ihata duvarı yapılması ve giriş yolunun asfalt yapılması, AK Parti Belediye Meclis Üyelerince önerildi. İhata duvarının proje aşamasında olduğu, yolun asfalt yapılmasının ise Eylül ayında olacağı açıklanmıştır.

16. TOKİ Bölgesi sınırlarının onayı ve mahalle ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi'nin 2 yıl önce aldığı karara istinaden, bu bölgeye BATIKENT adı verilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

17. Yenişehir Revizyon İmar Planı'nın daha önce onaylandığı ama uygulamada Plan'ın dışına çıkılarak, Mardin yolunun güneyine de kaydırıldığı gözlenmiş, bunun nedenin açıklanması ve bu durumun düzeltilmesi, AK Parti Belediye Meclis Üyelerince istenmiştir. Bu istek üzerine Plan Müellifi ile İmar Komisyonu Üyelerinin bir araya gelerek çalışma yapması ve bu çalışma neticesinde, Meclise bilgi verileceği söylendi.

18.İmar düzenlemesi talebine ilişkin 3 adet dosya, İmar Komisyonu'na havale edildi.

19.İmar Komisyonu'ndan kabul edilerek gelen 2 adet imar düzenlenmesi, oy birliği ile karara bağlandı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.