banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

AK Parti Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu

Genel Başkan Adayı Ahmet Davutoğlu konuşmasına "Zamana, insana, mekana selam olsun" sözleriyle başladı. Konuşmasında AK Partinin konjonktürel siyasi şartlarda çıkmış bir siyasi parti olmadığını savundu. “Bu bir veda kongresi değil, bir vefa kongresi bir ahitleşme kongresidir.”diyerek sözlerini sürdüren Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz.”diye konuştu.

 

“17-25 Aralık kumpasları kuruldu”
12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde büyük devrimler yapıldığını savunan Davutoğlu, “Ulaştırma, sağlık, tarım ve dış politikada büyük başarılar sağlandı. Bütün bu başarıların arkasındaki temel saik nedir diye sorulsa, denilecek şey özgüvendir. AK Parti kadroları kendine güvendikçe kimse bu yürüyüşe dur diyemeyecek. 2013’teki gezi olaylarının, 17-25 Aralık kumpasları kuruldu. Çok şey söylediler. ‘Bunlar rüya görüyorlar’ dediler. Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın.”ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye'de bir daha kimse ötekileştirilmeyecek”
AK Partinin çözüm sürecine dönük siyasetine de değinen Davutoğlu, “Yeni Türkiye'nin ikinci önemli alanı çözüm sürecidir. Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu fitne tohumları yok olana kadar omuz omuza gece gündüz çalışacağız. Bizim iktidar olduğumuz Türkiye'de bir daha kimse ötekileştirilmeyecek. Eşit vatandaşlık kanunu benimsenecektir. Bir oyuna dikkat ediniz. Öyle bir kampanya yürütüldü ki. Sanki Türkiye’de demokrasi uzaklaşma var gibi göstererek büyük iftiralar ortaya atıldı.”şeklinde konuştu.

 

“Yeni anayasa Türkiye'nin önünü açacaktır”
Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu demokratikleşme hamlesinin ileri atılımı için yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Yeni anayasa Türkiye'nin önünü açacaktır. İnşallah 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olabilmek için çalışacağız. Bu bizim için bir teminattır. Millet iradesine dayanan makamlar arasında hiçbir zaman ihtilaf çıkmaz. Boşa heveslenmesinler. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir başbakan yeni Türkiye'nin inşası için omuz omuza çalışacağız.”

 

“İster paralel, ister cunta olsun kimse millet iradesinin önüne geçemez”
Konuşmasında Paralel Yapı’ya da değinen Davutoğlu, “Buradan sayın cumhurbaşkanımız önünde söylüyorum. Kim olursa olsun bir daha devlet otoritesinin parçalanmasına izin vermeyeceğiz. Milletin seçtiği siyasi otoriteyi birisi kullanmak istiyorsa bürokrasi ve emniyet kılıfından çıkacak bizim gibi siyaset yapacak. Bundan böyle devleti ele geçirmek isteyen kim olursa olsun, ister paralel ister cunta, millet iradesinin önüne geçemeyeceksiniz. Bürokrasiyi ele geçirerek milletin seçtiği otoriteye şantaj yapmak açıkça ihanettir.”ifadelerini kullandı.

 

AK Parti iktidarı döneminde ekonomik büyüme göründüğünü savunan Davutoğlu, “IMF defterini kapattık. Sağlık, ulaşım, enerjide büyük devrimler gerçekleştirdik. Yeni bir ekonomik sıçrama için insan kaynağını ve katma değeri artırmak zorundayız. Büyük bir eğitim ve AR GE reformu gerçekleştireceğiz. Hasta adam olarak görülen ülkenin ayağa kalkmasına şahit olduk.”dedi.

 

Dış politikanın Ankara merkezli olacağını ifade eden Davutoğlu, “Dış politikamız çok boyutlu olmaya devam edecek. Türkiye'nin AB hedefi stratejiktir ve kararlılıkla yürüyecek. 222 dış temsilcilikle dünyada en fazla temsil edilen 7. büyük ülke olduk. Bizim dış politikamız insani ve vicdani diplomasiye dayanır.”şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.