banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

AK Gençlikten Müzeye Ziyaret

Müze müdürü Müslüm Ercan ise AK Parti gençlik kolları başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek. Şanlıurfa’nın tarihi zenginliklerinin ve kültürünün gençler tarafından bilinmesi sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

 

Şanlıurfa AK Parti il gençlik kolları başkanı Av.Osman Uludağ ise yapmış olduğu açıklamada.”Biz gençler olarak Şanlıurfa’nın tarihi açıdan ne kadar önemli olduğunu ve Arkeolojik bulgulara göre Urfa, dünyanın en eski kenti, insanlık tarihinin başlangıcı, tüm insanlığın ortak ata yurdudur. İl genelinde ortaya çıkan her arkeolojik bulguda tarihin yeniden yazılmasına vesile olup Urfa, tarihe kaynaklık eden şehirdir.

 

Balıklı göl’ün yanı başındaki arkeolojik kazılarda ortaya çıkan ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen "11.500 yıllık Dünyanın En Eski Heykeli". Şehir merkezine 17 km mesafedeki, yüzyılımızın en önemli arkeolojik keşfi olarak tanımlanan “11 500 yıllık Dünyanın En Eski Tapınağı" Göbekli tepe ve Göbekli tepe ile aynı döneme ait keşfedilmeyi bekleyen birçok sit alanı, başka örneği olmayan, sadece Urfa'ya ait özgün arkeolojik varlıkların olduğu aşikardır.

 

Şuan yapımı devam eden Halepli bahçe 57 bin metrekare alanda mevcut arkeoloji müzesinin 10 katı büyüklüğünde 24 bin metrekare kapalı alanda 3 katlı Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, 33 bin metrekarelik alanda ise Edessa Mozaik Müzesi mozaiklerin sergileneceği yer ve iki müze arası Arkeo Park yapılarak. Şanlıurfa hem müze şehri hem de cazibe merkezi olacaktır dedi.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.