banner2
Öne Çıkanlar Aşağı Yazıcı İzmir Samsat kapı meydan kulüp Başkanı İstanbul

Ahyan'ı serbest bıraktıracak öneri

Türkiye gündeminden düşmeyen tutuklu vekillerin durumuna ilişkin bir öneri de eski Adalet Bakanı, hukuk profesörü Hikmet Sami Türk'den geldi.

 

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, seçildikleri halde hala tutuklu bulunan milletvekillerinin serbest bırakılmaları gerektiğini belirterek Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 108'inci maddesine eklenmesi için bir fıkra önerdi.

 

"YASAYA BİR FIKRA EKLENSİN"

Türk, milletvekili seçilip tahliye edilmeyen Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ile BDP'li bağımsız milletvekillerinin serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi:

 

"İnsanların yargılanması için tutuklanmalarına gerek yok. Bu insanlar milletvekili seçilmişler. Nereye kaçacaklar, hangi delileri değiştirecekler. Bunların hiç birisine makul cevap mümkün değildir. Ama ben bu konuda bir açıklık sağlamak için Ceza Muhakemeleri Kanununu 108 'inci maddesine şöyle bir fıkra eklenmesini öneriyorum. 'Tutuklu milletvekili seçildiğinde, derhal serbest bırakılır. Yargılama tutuksuz devam eder, dava sonucuna göre işlem yapılır.' Gerek Balbay, gerek Haberal ve BDP'li milletvekilleri görevlerini sürdürürken eğer o yargılama sonucunda hüküm giyerlerse ne yapılacağı zaten anayasada yazılıdır. Milletvekillikleri bile düşebilir. Ama beraat etmeleri de söz konusu. Peki o zaman bunun hesabını kim verecek. Çekilen acıların hesabını kim verecek. Özgürlüklerinden yoksun kalmalarının hesabını kim verecek. Dilerim ki bunların hepsi öncelikle yargı tarafından sağlıklı bir değerlendirme yapılarak serbest bırakılır"

 İnternethaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.