banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Ahmet Türk, eylemleri demokratik buldu!

MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin'de Turizm ve Otel işletmecileri ile bir araya geldi. Toplantıya Türk'ün yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek ve Özel Kalem Müdürü Mesut Amak katıldı.

Açılış konuşması yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, 6-7 Ekim'de yapılan protesto eylemleri sonrasında yaşanan olaylara değinerek, “Yaşanan bu olaylarda sizler turizm konusunda çok ciddi sıkıntılara girdiniz. Çünkü bir yerde bir sıkıntı varsa bu hemen turizme yansıyor. Oraya gitmek isteyen kişiler hemen rezervasyonlarını iptal ediyor ve gelmek istemiyorlar. Bu hepimiz için üzüntü verici bir durumdur. Ama bizler bazı gerçekleri de görmek zorundayız. Ortadoğu'da bir savaş var ve halklar gelecekleri için çok büyük bedeller veriyor. Bunu da görmek zorundayız. Burada yaşanan olaylar Mardin'e özgü olaylar değildi. Bunlar genelde yapılan olaylardı.

İnsanlarımızın bu demokratik taleplerini göstermeleri de gayet doğrudur. İşte burada demokratik tepkiyi ortaya koymak gerçekten doğaldır ve hepimizin bunu ortaya koyması gerekliydi. Ama tabi ki bizi üzen olay, tepkinin ölçüsüz bir şekilde topluma yansıtılmasıydı. Bizler daha önce de açıklama yapmıştık. Orada dükkânların talan edilmesi Kobanê direnişine aykırı bir tutumdur.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardında toplantı basına kapalı olarak devam etti.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.