banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak

Ahmet Türk: Dokunulmazlıkları kaldırsınlar

Habertürk TV'de ekranlara gelen Açık ve Net programının konuğu Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk oldu. Zafer Arapkirli'ye konuk olan Ahmet Türk başta Kürt meselesi olmak üzere, açlık grevlerinden İmralı'daki iradeye, Ortadoğu dengelerinden Kürt dinamiklerine ve Başbakan Erdoğan'ın bugün söylediği dokunulmazlıkların kaldırılmasına değin birçok konuda görüşlerini anlattı.
 
İşte Ahmet Türk'ün konuşmalarından öne çıkan ana başlıklar:
 
BİZİ İKİDE BİR TEHDİT ETMESİNE GEREK YOK
 
Biz hak ve özgürlük mücadelesini verirken önümüzde birçok engellerin, darboğazların, cezaevinden tutun da dokunulmazlıkların kaldırılmasına kadar birçok şeyle karşı karşıya kalacağımızın bilinciyle hak ve hukuk mücadelesini savunuyoruz. Bizi ikide bir bu şekilde tehdit etmesine gerek yok. Güçleri var, sayısal çoğunlukları var dokunulmazlıkları kaldırabilirler. Tansu Çiller döneminde de milletvekilliğimiz sona erdirildi ve cezaevine girdik.
 
TÜRKİYE GÜÇLÜ DEVLET OLMAK İSTİYORSA
 
Tehdit, baskı ve sindirmi politikaları ne Kürt sorunu çözebilir ne de halkların kardeşliğini gerçekleştirebilir. Biz artık inkar politikasının geçerli olmadığını düşünüyoruz. Ortadoğu'da çok karışık bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu coğrafyanın en önemli halklarından biri olan Kürtler, bugün bir halk olmaktan kaynaklanan hukukunu yürütmek istiyor. Kimliğine, diline sahip çıkmak istiyor. Aslında Türkiye doğru bir politika uygularsa, Kürtler'i kucaklayıcı bir politika uygularsa Ortadoğu'da güçlü bir devlet olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.