banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Aday olup vekil olamayanlara vekilik yolu açıldı

Türkiye gazetesinde Şükran Kaban imzasıyla yer alan habere göre; AK Parti'nin TBMM Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu yasama ile ilgil önerileri arasında önemli bir düzenlemenin de yer aldığı duyuruldu.

Habere göre; AK Parti'nin teklifine göre bir milletvekilinin ölümü ya da milletvekilliğinin düşmesi gibi durumlarda, o milletvekilinin seçim bölgesinde kendisinden sonraki aday milletvekili olarak TBMM'ye gelecek.

Milletvekilliğinin yedeği uygulaması bağımsız adaylar için de geçerli olacak. Bağımsız adaylar, aday olurlerken, kendilerinin üyeliğinin sona ermesi durumunda kimin yerlerine milletvekili olacağını da belirleyecekler.

Almanya'da da uygulanan "Yedek milletvekilliği" teklifi hayata geçerse, 2011 yılında Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin milletvekillliğiyle ilgili yaşanan krizler olmayacak.

TÜRKİYE GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.