banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Açılımı bu kez sanatçılara anlatacak

Başbakanla görüşecekler arasında sanat dünyasının ünlü isimleri var.

zaman

Bugün saat 10.00'da Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde gerçekleşecek buluşmaya; Yılmaz Erdoğan, Semih Kaplanoğlu, Kenan Işık, Hülya Avşar, Türkan Şoray, Cüneyt Arkın, Necati Şaşmaz, Sinan Çetin, Mesut Uçakan gibi birçok ünlü isim katılacak. Erdoğan, saat 15.00'te de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda radyo programcıları ve yöneticileri ile görüşecek. Başbakan'la buluşacak sanatçılar, toplantıdan umutlu. Sanatçılar, herkese özgürlük alanının açılması gerektiğini savunurken buna kendilerinin de destek vermesi gerektiğinin altını çiziyor. Toplantıya katılacak bazı sanatçıların görüşleri şöyle:

 Yılmaz Erdoğan (Tiyatrocu/Yönetmen): İlk defa Ankara'dan ısrarlı bir çaba olduğunu görüyor ve bunu önemsiyorum. Herkes bilir ki bizim nesil böyle şeyler görmedi, kimse bizim fikrimizi sormadı. Biz işi çözecek değiliz ama öfkesinin tutsağı olmayan kalabalığa meseleyi anlatmak için sanatçıların etkili olabileceğini düşünüyorum. Üzerime düşeni de yaparım. Toplantıya katılıp, görüşlerimi paylaşacağım.

 Semih Kaplanoğlu (Yönetmen): Açılımı çok önemsiyorum ve toplantıyı destekliyorum. Başbakan'ın sanatçılarla buluşması çok önemli. Çünkü hiçbir zaman sanatçılarla bu anlamda bir ilişki kurulamadı. Dökülen kanın dinmesi, herkesin özgürlük alanlarının açılabilmesi için demokratikleşme konusunda bu tür toplantıların yapılması çok önemli.

 Kenan Işık (Oyuncu): Sanat gelecekte insanın, daha özgür, daha adil yaşayacağı bir dünya önerir. Ne kir barındırır, ne leke tutar. Ayrımcılığa yüz vermez, devrimci bir öze sahiptir. Bu yüzden sistemde yanlış giden ne varsa eleştirir. Sanatın bugünkü işlevini konuşuyorsak, ki çok şükür Sayın Başbakan'ın daveti nedeniyle konuşma fırsatı buluyoruz, meseleye bu açıdan bakmak gerekiyor.

 Mesut Uçakan (Yönetmen): Sanat adamlarına bu şekilde değer veriliyor olması son derece önemli. Toplumun değişiminde kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir hareket bu. İsabetli oldu; çünkü siyasal kargaşa içerisinde güme giden pek çok doğruları ve gerçekleri bu sanat adamları eserleriyle halka benimsetecekler. Halkı kuru mantık çerçevesinde değil, duygu yoluyla yakalamanın en önemli yollarından biri.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.