banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Abdülkerim Gök’ten SSPE’leri umutlandıran önerge

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, kızamık virüsü enfeksiyonunun neden olduğu, nörolojik bir hastalık olarak da tanımlanabilen SSPE hastalığına sık rastlandığı, özellikle Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çok fazla görülen bu hastalığın, bölge halkında tedirginliğe yol açtığı kaydedildi.

 

TBMM’ye sunulan gerekçede, SSPE hastalığı nadir olarak görüldüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi; “Hastalığın sebep olduğu patolojik değişiklikler özellikle tek bir organda, beyinde gerçekleşmektedir. Hastalarda sırasıyla spastiklik, koma ve 6 ila 12 ay içinde ölümle sonuçlanan ilerlemeli beyin işlevi kaybı görülmektedir. Viranşehir'de yaygın olan SSPE hastalığı can almaya devam etmektedir. SSPE hastası olan aileler çok zor durumdadır. Bu hastalığın nedeninin araştırılması, yeni vakaları önlemek adına önemli bir adım olacaktır” denildi.

 

Milletvekili olmadan önce SSPE hastası çocukların aileleri ile görüştüğünü ve hastalıkla ilgili olarak bilgiye sahip olduğunu belirten Dr. Abdülkerim Gök; “Yıllardır SSPE hastalığı ile ilgili olarak bilgi sahibiydim. Allah nasip etti. Milletvekili seçildikten sonra TBMM’de araştırma önergesi verdik. Hastalık tüm sebepleri ile araştırılacak” dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.