banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Abdülkerim Gök'ten kardeşlik mesajı
Balkan Federasyonu Başkanları , AK Parti İzmir ve Trakya Milletvekilleri, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Fetih 1453 adlı sinema filminin yapımcısı Faruk Aksoy, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök, Harran Üniversitesi Anfi Tiyatro'da düzenlenen ve 2000 kişinin üzerinde katılımın gerçekleştiği söyleşi programına katıldılar.



Aynı zamanda Harran Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök ev sahibi olduğunu dile getirerek açılış konuşması yaptı.



ÖRNEK ÜNİVERSİTE: HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Dünya kültüründe çok önemli bir yeri olan ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış peygamberler şehri Şanlıurfa'nın hoşgörünün beşiği olduğunu belirten Gök, Harran Üniversitesi'nde Kürt, Türk, Arap, Laz ve Çerkez öğrencilerin kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde mutlu bir şekilde yaşadıklarını belirtti. Gök, konuşmasına şöyle devam etti: "Göbeklitepe'de yapılan kazılarda ortaya çıkan medeniyet izlerinde görülenlerin, bu kardeşliğin en güzel göstergesidir. Şanlıurfa coğrafi konumu ve özellikle tarıma elverişli ovaları ve GAP Projesi'nin başkenti olma özelliğinden dolayı çok önemli bir tarım merkezidir. Tarihin her döneminde çok çeşitli kültür ve medeniyete kucak açan Şanlıurfa kardeşliğin hakim olduğu bu coğrafyanın da çocuğu olduğumdan dolayı da gururluyum."

Dr. Gök, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu ve söyleşinin moderatörlüğünü yapan Prof.Dr. Abuzer Pınar başta olmak üzere tüm öğretim üyelerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.