banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Abdülkerim Gök, gündemi değerlendirdi VİDEO
Son dönemlerde meclisteki çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Milletvekili Gök, özellikle halkla ilişkileri yüksek bir sima olarak ön plana çıkıyor. Partili partisiz tüm vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiği gözlenen Vekil Gök’ün bu tutumu büyük takdir topluyor.

Milletvekili Gök, son yıllarda büyük gelişim gösteren Şanlıurfa hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

Haber24.com Genel Müdürü Halit Ziya Alptekin’in“ Şanlıurfa bundan sonra hangi süreçte olacak? Güneydoğu’da kabuğunu kıran bir kent olarak mı gündeme gelecek, yoksa hâlihazırda ki mevcut kentler statüsünde mi kalacak?” şeklindeki sorusuna Milletvekili Gök, Urfa’nın bilinen unsurlarının ötesinde bir kent olduğunu vurguladı.

Gök; “Öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Urfa’nın tanıtımında, Urfa’ ya ilişkin programların yapılmasında, bizim sesimiz, kulağımız sizlersiniz. Bu da Urfa’ nın bir parçası işte… Şanlıurfa kabuğunu kırıyor ve bu süreçte dikkate alınması gerekilen önemli bir nokta var ki, o da Urfa’nın sadece sıra geceleri, çiğköftesi, tatlıları gibi unsurlardan değil, bunların çok ötesinde bir Ş.Urfa olduğunu hatırlamak, bilmek.” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın, yalnızca sıra geceleri, müzik ve çiğköfteden ibaret olmadığını ifade eden Gök, “ Bu yüzden Urfa’yı topyekûn tanımalısınız diyorum. Zira söz konusu olan, güzel şivesiyle, kültürel donanımlarıyla var olan bir Urfa kimliğidir. Urfa sıra geceleri, toplumu hareketlendiren, Kurtuluş Savaşı öncesinde Urfa’nın kurtuluşu noktasında bir ivme kazandırılmasını sağlayan etkinliklerdir. Toplumun, dünyanın öteki ucundaki fakir fukaranın derdiyle dertlenen,  alternatif bir çerçevede kimi zaman İslami konuşmaların, dini öğretilerin olduğu, zaman zaman müziğin, kültürün devreye girdiği, birçok argümanı sayabiliriz.

Şanlıurfa, öyle bir şehir ki Göbeklitepe ile birlikte tarihin yeniden yorumlandığı ‘’kadim’’ bir şehir. Kadim şehir; tarihin bilindiği günden bu yana, şehirlerin o günden bu güne birbirinin yolunu devam ettirmesi anlamına gelir. Göbeklitepe ile dünyanın tüm dikkatinin odaklandığı bir şehir. Sıfır nokta diye tabir edilen ve tarihin yeniden yazılmasını sağlayan bir şehir. Ortadoğu’ nun çok önemli bir parçası. Gerek kültürel gerek inanç noktasında gerek dünyanın ilk üniversitesi olmasıyla birçok ilkleri barındıran bir şehirdir.” dedi.

Şanlıurfa’nın; Sanat, ilim, bilim, siyaset alanları gibi birçok alandaki ileri gelenlerini yetiştirdiğine dikkat çeken Gök,

“ Kentimiz yakın dönemde, Necmettin Cevheri, İbrahim Tatlıses, Mehmet Özbek, Kazancı Bedih, Ferhat Göçer gibi değerleri yetiştiren bir şehirdir.  Saymayı denesek programın tamamını ayırabileceğimiz birçok değeri yetiştiren bir şehirdir. Peygamberler şehri, birçok aksiyon adamını, insanını yetiştiren bir şehirdir; dolayısıyla, bu değerleri yetiştiren bir şehrin, kültürel altyapısı da çok güçlüdür.” diyerek,  sanat ve kültür şehri Urfa’nın tarihinde barındırdığı köklü kültür mirasına işaret etti. 

Gök, “Bu şehir ki, yaşadığımız bu günlerde 28 Şubat sürecinin ciddi manada izlerinin görüldüğü, O sürecin de öncesinde bedel ödeyen, Türk siyasi hayatında çok önemli bir yeri olan Sayın İbrahim Halil Çelik’i yetiştiren bir şehirdir. Bu şehrin artılarını görmek için zaman kaybetmemeliyiz. Örnek gösterilecek bir şehir konumuna geçmeliyiz. Sorun üretmek yerine çözüm üretmeliyiz.” diye konuştu.

Kentin, siyasi değişim ve dönüşüm yaşadığını belirten Gök,  “Ş.Urfa, kabuğunu belediyecilik noktasında da kırıyor. Türk siyasi hayatının, özellikle son on yılda, Ak Parti iktidarı ve Sayın Başbakanımızla birlikte değişim gösterdiği tartışmasızdır. Bu bağlamda Şanlıurfa,  siyaset alanında da kabuğunu kırdığını, özellikle 22 Haziran 2011 seçimlerinden itibaren çok ciddi bir birliktelik ve biz olma yolunda güzelliklerin yaşandığı bir dönem sergilemektedir.” dedi.

Alptekin’in ; “Sayın vekil, binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, asırlardan günümüze ışık tutan bir tarih şehri Urfa, aynı zamanda, hem yüz ölçümü hem de nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük 7’inci şehri. Peki, neden Şanlıurfa hak ettiği noktada değil? Bugüne kadar böyle olmasını sadece siyasete mi bağlıyorsunuz, yoksa başka sebepler mi var?” şeklindeki sorusuna “hizmet” vurgusuyla cevap veren Gök,

“Bu konuda tabi ki birden fazla başlığı, parametreleri sayabiliriz. Ama siyaset çok önemli bir faktördür. Peki, nasıl siyaset? Çünkü ortak değer yargıları bütünlüğü içerisinde olan şahsiyetlerin, ülkesini, milletini, devletini, coğrafyasını, insanını, yaratılanı yaratandan ötürü sevme anlayışıyla, gereken insanların yaptığı bir iştir. Siz telefonunuzu kapatırsanız dünya size değil, siz dünyaya kapalı olursunuz. Bu manada siyasetin argümanları çok önemlidir. Siyasetin içerisinde olanların değer yargıları bütünlüğüyle, örf, adet, gelenek, görenek, inanç, tarih, coğrafyalarıyla hemhal olan insanların işidir. Hizmeti sadece siyasetçilerden beklemek doğru bir düşünce değildir. Bir hoca olarak, bir dernek üyesi olarak, insanlara hizmet edersiniz. Ben Şanlıurfa’ya hizmet eden herkesin önünde, önümü saygıyla ilikliyorum ve onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Alptekin’in, ”Sayın vekilim, iktidar partisi milletvekilisiniz. Bu yeni süreçte biz Şanlıurfa’yı nasıl göreceğiz ve bir Urfalı olarak nasıl bir Şanlıurfa hayal ediyorsunuz?” sorusu üzerine Gök,

“ Tarihte bir Urfa var ama tozlu raflarda unutulmuş. Kökü tarihten gelen ve o güzellikleri, değer yargılarının yanında, dünyadaki gelişmeleri buna ekleyen bir Şanlıurfa, asla bunlardan kopuk bir Şanlıurfa olamaz. “ dedi.

Urfa’nın hafızalardaki yer etmiş olumsuz taraflarından arınmış bir hale gelmesini hayal ettiğini söyleyen Gök,

“Küreselleşen dünyanın güzelliklerini görmek kaydıyla, internet ortamındaki negatif etkinin altından sıyrılmış, bu değer yargılarını özümsemiş bir Şanlıurfa. Töre cinayetlerinden, kan davalarından sıyrılmış, negatif olaylarla bilinmeyen bir Şanlıurfa.  Mistik havasının öz ruhundaki güzellikleri taşımış ve dünyadaki gelişmelere paralel olarak gelişen bir Şanlıurfa var.”  Diyerek Urfa denilince nelerin akla gelmesini düşlediğini söyledi.

Konuşmasının sonlarında ‘birlik’ olgusuna vurgu yapan Gök, “Geçen günlerde düzenlenmiş olan Urfa Gecesinde sohbetimizde de dile getirdim. Siyasetteki birlikteliğimiz, bu programın yapılmasına da vesile olmuştur. Çünkü biz siyasilerin en küçük bir tartışması, yereldeki en küçük noktaya bile sirayet etmektedir. Bizim, vekiller olarak, birbirimize kaşlarımızı çatmamız, dışarıda bizi destekleyen insanların da birbirlerine kaşlarını çatması demektir.” dedi.

“Birlik olgusu, ‘ben’ci değil, ‘biz’ci yaklaşımla hayata geçecektir” diyen Milletvekili Gök, programımız aracılığıyla hemşerilerine şu ifadelerle seslendi:

“Kıymetli hemşerilerim, değerli dostlar, hanımefendiler ve beyefendiler; bu dönem çok güzel bir dönem, sizden tek bir ricam var. Bu birlikteliğin devam etmesi noktasında sizlerin desteklerini bekliyorum. Birlikteliği sağlayacak güzellikleri dile getirmeniz kaydıyla bu güzellikler ortaya çıkacaktır. Aksi takdirde ‘’ben’’ düşüncesiyle, Şanlıurfa hep kaybeder. Ama topyekûn ‘’biz’’ kavramıyla Şanlıurfa hep kazanacaktır.”

Ş.Urfa için hayata geçmek üzere olan projelere dikkat çeken Gök, “Şanlıurfa gelişiyor. GAP’ın başkenti olarak dünyanın gözünün çevrileceği bir yer konumunda. Şanlıurfalıların sesi güzel derler. Geçmişte bir yazımda da söylemiştim. “Konservatuarı Şanlıurfa’ya kim açacaksa, onun heykelini dikmek gerek” diye. Şanlıurfa için birçok proje tempolu bir şekilde devam ediyor. Son olarak hizmetlerinden dolayı, bir Urfalı olarak, Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Programdan aldığı keyfi dile getiren ve bu tarz programların Ş.Urfa’nın tanıtımı açısından öneminin altını çizen Gök,  “Bir başka programı da Balıklı Göl’de yapmak üzere sizlere çok teşekkür ediyorum.”  diyerek sözlerini noktaladı.

Haber24.com Genel Müdürü Halit Ziya Alptekin, ‘’bu programa ve bir çiğköfte tepsisine sığmayacak kadar büyük olan bir kentin milletvekilini ağırladık, Sayın vekile çok teşekkür ediyoruz’’ diyerek, kendisinin hazırlayıp sunduğu “Gündem Özel” başlıklı programına son noktayı koydu.




Abdulkerim Gök'le Röportaj

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.