banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Abdulkadir Karasaç; Hizmet için adayım

Abdulkadir Karasaç (Hoca) Şanlıurfalıların teveccühünü kazanmış 24 yıllık Şanlıurfa Belediyesinde gerek hizmetiyle, gerek kişiliğiyle bugüne kadar arkasında temiz bir sayfa bırakarak halkın ortak fikri ile AK Partiden Şanlıurfa Milletvekili aday adayı oldu.

 

Şanlıurfa belediyesinde kazanmış olduğu bilgi ve becerileri bundan sonraki politik yaşamına pozitif anlamda yön vereceğini belirten Şanlıurfa’nın hemfikir adamı Abdulkadir Karasaç Şanlıurfa’nın sorunlarına yönelik çözüm önerilerini gazetemize açıkladı; Şanlıurfa’nın geleceği için bir adım da sen at


Şanlıurfa’nın hızlı değişim sürecine adapte olması gerekiyor. Büyükşehir olmaya aday Şanlıurfa’mızın en büyük sorunlarından biri olan işsizlik bir çok gelişmenin önünü tıkayarak insanlarımızın hayat standartlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Sanayileşme noktasında büyük olanakları olan Şanlıurfa’nın yatırım şehrine dönüşmesini sağlamak için mücadele vermek gerekiyor. Her alanda şehrimizin geniş iş ve işçi potansiyeli olduğunu dile getirmek gerek. İş adamlarına yatırım işsiz gençlerimize de istihdam sağlayacak olan projeler geliştirme yolunda çabalarımız olacaktır. Sınır kapılarının açılması ve tam faaliyete girmesi konusunda Israrlarımızı dile getireceğiz. Şanlıurfa'nın bu gelişim sürecinde zorlu bir maratona hazır olması gerekiyor. Çözülmeyi bekleyen sorunların başında çarpık kentleşme trafik ve elektrik kesintileri gelmektedir. Gecekondu yapılaşmanın yaygın olduğu Şanlıurfa’da eğitim hizmetleri de yetersiz kalmakta. Okullarımıza eğitim kurumlarımıza ve spor faaliyetlerimize gerekli kaynak ayrılmamaktadır. Şanlıurfa spor hak ettiği ligde değildir şehrimizi temsil eden kulüplerimize gerekli önem ve destek verilmiyor. Türkiye’nin en büyük stadyumları içerisinde yer alan GAP Arena Stadyumuna sahip olan Şanlıurfa spor lig takımları içerisinde yer almalı. Gerek şehrimizin tanıtımı gerekse spor faaliyetlerine verilen önemin artması için süper lig büyük önem taşımaktadır. Bu öncelikli amaçlarım içerisindedir. Şanlıurfa’nın Turizm tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmeli bu doğrultuda şehrimize gelen turist sayısını iki katına çıkarmayı hedefleyeceğiz. Kültürel bir mirasa sahip olan Şanlıurfa'nın gerek antik yapısı gerekse tarihi dokusu şehrimizin cezp edici özelliği arasındadır. Ama ne yazık ki medyada sürekli Şanlıurfa’mızın tanıtımına zarar veren haberlerin ve çarpıtılmış dizilerin çıkması şehrimizin imajını düşürmüştür. Şanlıurfamızın imajını yeniden canlandırmak ve gerçek değerini kazandırmak için medya desteğini alacak ve turizm bakanlığıyla çalışmalar başlatacağız. Biliyorum ki halkımın maddi gücü yetersiz.

Bunun sonucu olarak insanlarımızın çoğu mevsimlik işçilik yapmakta ve çocuklarımız eğitimlerinden geri kalmaktadır. Büyük hayalleri olan gençlerimiz bu kısır döngü içinde kadere boyun eğmekte ekmek parası peşine düşmektedir. Geleceğimizin mirası olan çocuklarımız dahi eğitimini yarıda kesip ailelerine yardımcı olmak için çalışmaya çalışıyorlar. Biz geleceğimiz olan bu çocukları okutmak zorundayız. Çağdaş yarınlar için Şanlıurfa’mızın eğitim seviyesi yükselmesi gerekiyor. Daha çok okul daha çok eğitim kurumlarına ihtiyacımız var ve en önemlisi devlet veya özel olsun Şanlıurfa’nın yeni bir üniversiteye ihtiyacı var. Dinimizin ilim yuvaları olan Kuran kurslarımız da restore edilmeli ve gerekli destek sağlanmalı. Eyyübiye, Yakubiye, Topdağı ve Süleymaniye de yapılaşmaya ve modern kentleşmeye yönelik çalışmalar belediye ve valilikle ortak yapılmalı projeler sunulmalı ve acil çözüme kavuşturulmalıdır. Zaten açlık sınırında olan halkımızın büyük kesimi halen ev sahibi olamamakta ve konut fiyatlarının tavan yaptığı Şanlıurfa’da yüksek rakamlarda kira ödemektedir. Dar gelirli ailelerin konut ihtiyacını gidermeye yönelik projeler meclise sunulmalıdır. Çiftçilerimizin destek ve sulama esnaflarımızın işsizlik köylülerimizin yol ve su sıkıntıları saymakla bitmez. Özellikle köylerimiz su yol ve elektrik sıkıntısının acısını yaşamaktadır. Avrupa Birliği ülkesi olmaya aday olan ülkemizde Şanlıurfalı köylü kardeşlerimizin sıkıntılarına çözüm noktasında yetersiz kalınmaktadır. Özellikle içme suyu sıkıntısını ilçelerimiz başta Hilvan olmak üzere ve köylerimiz çekmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda halen annelerimiz bacılarımız kardeşlerimiz omuzlarında evlerine su taşımakta ve bunun çilesini acısını yaşamaktadırlar yazıktır günahtır.

Merkez ve ilçelere bağlı birçok köyde halen kanalizasyon ve su şebekesi bulunmamaktadır köylü kardeşlerimiz bunun da ızdırabını büyük ölçüde çekmektedir. Köy okullarımızın malzeme ve teknik donanımlara ihtiyacı var. Sağlık ocakları olan köylerimizde sağlık ocakları faaliyet göstermiyor ve inşaatı için harcanan kaynak boşa gidiyor insanlarımızın umutları kırılıyor hemşirelere doktorlara ihtiyacımız var. Giderek iyileşme gösteren sağlık sektöründe Şanlıurfa geri planda kalmakta insanlarımız halen hastane köşelerinde mağdur olmaktadır. Toplumun kanayan yarası olan bu sorunların mücadelesini hep beraber vereceğiz. Biz sesimizi gerek ferdi gerekse toplumsal olarak duyurma çabası içindeyiz. Halkımızın ve Şanlıurfa’mızın sorunlarını mecliste dile getirmek ve çözüme kavuşturmak için bir adım attım. Önce Rabbimin yardımı sonra halkımın duasıyla yola çıktım. Bu zorlu görevde hayır duanıza ve desteklerinize ihtiyacım var. Bana adaylık sürecimde destek olan olmayan tüm vatandaşlarımı saygıyla selamlıyor Şanlıurfa’mız ve geleceğimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ABDÜLKADİR KARASAÇ KİMDİR?

 1958 yılında, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Kayalı Köyünde dünyaya geldi, fakir bir ailenin çocuğu olan Abdülkadir Karasaç ilkokulu kendi köyünde tamamlayarak, dini ve ilmi medrese eğitimi almak için çeşitli ilim adamlarından uzun yıllar ders aldı 1981.yılında Edirne’de vatani görevini tamamladıktan sonra, yarım kalan eğitimine tekrar başladı ve Şanlıurfa İmam Hatip Lisesini Orta Kısmını bitirdi, daha sonra Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Bölümünden mezun oldu. Bir müddet özel sektörde çalıştıktan sonra, 1987 yılında Şanlıurfa Belediyesinde göreve başladı. 1995 yılında ilerlemiş yaşına rağmen Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun İnşaat bölümünden başarılı bir şekilde mezun oldu. Yaklaşık olarak 24 yıl Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde çeşitli kademelerde görev alan Karasaç halen burada görevini yapmaktadır. Hem Şanlıurfa Belediyesi görevini devam eden hem de Şanlıurfa’da yaşayan Siverekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığını da yürütüyor. Şanlıurfa’nın tanınmış ve sevilen simalarından biri olan Abdülkadir Karasaç evli olup 7 çocuk babasıdır.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.