banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Abdulkadir Aksu ya inanılmaz suçlama

Belediye, mafya, müteahhit, polis, seçim kurulu, bürokrat, milletvekili ve bakanın olduğu AK Partili belediyede dönen dolapları Ahmet Memiş imzası ve Özel Haber Logosu ile Rotahaber.com yayımladı.

İşte siyasi gündemi değiştirecek haber; İçinde belediye, mafya, arazi sahibi, müteahhit, polis, seçim kurulu, bürokrat, siyasetçi, milletvekili, bakan ve iş takipçilerinin bulunduğu büyük yolsuzluk ve menfaat çetesinin icraatları herkesi şoke edecek.

Türkiye dün CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonuyla çalkalanırken, büyük bir yolsuzluk çetesi de AK Parti cephesinde ortaya çıktı.

Yolsuzluk çetesinin merkezinde AK Parti'li Beylikdüzü Belediyesi bulunuyor. İçinde AK Partili önceki Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ve siyasiler, işadamları ve YSK yetkililerinin de bulunduğu çete ile ilgili ilk iddialar 2008 yılına dayanıyor.

ÇETE 1990 YILINDAN BERİ FAALİYETTE

Çetenin ilk faaliyetleri 1990'lı yıllarda ismi yolsuzlukla anılan Kavaklı Belediyesi'nde başladı. O dönemde ANAP'lı Belediye Başkanı dahil tüm belediye yönetimi tutuklandı. Yapılan yolsuzluklar ise günlerce basına malzeme oldu.Bu yaşananların ardından belediyenin adı değiştirildi.

Belediyenin adı değişti ancak yolsuzluklar aradan geçen yıllarda devam etti. Değişen tek şey ise belediyenin ve yolsuzluklara adı karışanların isimleri oldu.
Çete AKP'li belediye döneminde de yolsuzluk ve rant paylaşımını sürdürdü.  Bu rant paylaşımı 3 yıl önce tekrar farkedildi ve yolsuzluklara adı karışanlarla ilgili bir fezleke hazırlandı.

Rotahaber'in ele geçirdiği fezlekede, dinlemeye takılan telefon konuşmaları,  çetenin faaliyetleri ile ilgili çok önemli bilgiler yer alıyor. Beylikdüzü belediyesinde yaşanan yolsuzluk ve rant paylaşımının teknik takipler sonucu net bir şekilde ortaya konuldu, ancak aradan geçen 3 yıla rağmen 300 sayfalık fezleke Büyükçekmece Adliyesi'nde herhangi bir işlem yapılmadan bekletiliyor.

Fezlekede yer alan iddialar ve dinlemeye takılan konuşmalar ise dudak uçuklatıyor.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI ORAKÇI VE ABDÜLKADİR AKSU DİNLEMEYE TAKILDI

"O İSKAN İŞİNİ HALLET"

Çetenin farkedilmesinin ardından belediye çalışanları teknik takibe alınıyor ve yapılan dinlemeye AKP'li Abdülkadir Aksu ile denimin AKP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı takılıyor.

Fezlekede de yer alan dinleme kaydında Aksu, Orakçı'dan Ekinciler İnşaat'a ait Ekinoks isimli binanın imar sorununu halletmesini istiyor.

Fezlekede yer alan ifadeler şöyle;

"Çete lideri AKP'li Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ve üst düzey siyasetçi  görüşmeleri:


25.12.2008 günü Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcı dediği Vehbi Orakçı'nın "Sayın Bakanım biz tüm proje ile ilgili bayağı Abdülkadir Aksu ile Başkan Vehbi Orakçı arasında geçen görüşmede özetle; Abdülkadir Aksu Ekinciler İnşaata ait Ekinoks isimli binayı kastederek "Bak bizim Yasin'in oğlu Volkan'ın (Ekinci) şeyleri duruyor sende, onların iskan şeylerini verecekmişsin" büyük sorunlar, sıkıntıları vardı. Yani yargılandık bile ama hepsini hallettik. Sonra iskanları kaldı. O da son işlemleri devam ediyor. Ama biz tüm sorumluluğu, sıkıntıyı üstlendik, takip ettik yani tüm işin sahibi gibi sahiplendik, çözdük, sadece iskanları kalmış, o da şu an işlemleri devam ediyor biliyorum. Ben belediyeye geçince bakarım, sorun neyse çözerim inşallah" dediği Abdülkadir Aksu'nun "Belediyeye geçince bakta, o iskan işini hallet" dediği Vehbi Orakçı'nın "Tamam merak etmeyin efendim, siz merak etmeyin çözeceğim" dediği tespit edilmiştir. (Vehbi Orakçı Tape Nu:208)"

ORAKÇI İLE FEYZULLAH KIYIKLIK DA DİNLEMEYE TAKILDI

Yapılan teknik takip sırasında dinlemeye takılan bir başka isim de Feyzullah Kıyıklık oldu. KıyıklıkOrakçı aradı.
 
11.09.2008 günü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ile Milletvekili  Feyzullah Kıyıklık arasında geçen görüşmede Vehbi Orakçı, Kıyıklık'ı iftara davet ediyor ve bu sırada bir akaryakıt istasyonun ihalesi de gündeme geliyor.

Orakçı telefonda Kıyıklık'tan bir benzin istasyonu ihalesiyle ilgili taktik alıyor ve Kıyıklık da 'Kanuni değil ama seni kurtarır' diyerek Orakçı'ya yol gösteriyor.

İkili arasında geçen konuşma ise şöyle;

Orakçı: Bir şey danışacağım size, bizim bir akaryakıt istasyonu yerimiz vardı. İhalede 10 trilyon  10 milyara satıldı. Adam paranın 3 trilyonunu yatırdı. Geriye kalan parası için dedi ki  bize, 'bana birkaç gün zaman verin' dedi. Biz de düşündük zaman vermezsek, adamın parası yansa adama günah, iptal etsek, bu defa 10 trilyona ihaleyi ikinci kez satamayız, elimizde kalır. Biz 15 gün zaman verdik bu adama 15 gün sonra, 4 tirilyon para yatırdı. Şimdi bir 3 - 4 trilyon borcu kaldı O zaman içersinde. Arkadaşlar bana dedi ki '15 günlük zaman vereceğiz, sizin olurunuz lazım' dediler.  Ben olur verdim. Şimdi ikinci kez bir uzatma daha istiyor ama bu defa arkadaşlar demişler ki, uzatmayı ancak şu şekilde yaparız. İlk günden başlayarak vade farkı neyse onu belediyeye verirsen uzatırız demişler. Yani ilk gecikme zamanı 1 ay önceydi ya, 1 ay daha istiyor. 2 aylık gecikme farkını vermen şartıyla olabilir demişler. Ve bana olura getirdiler, şimdi ben şartnamede uzatma şartı olmamasına rağmen, kamu yararını düşünerek paramız yanmasın diye bu onayı vereceğim. Benim için bir sıkıntı var mı bunun.

Feyzullah Kıyıklık: Bütün arkadaşlarla toplanın bir rapor hazırlayın, satılamadığı taktirde şu şu sıkıntılar olacaktır. Vade farkı bilmem ne , alınmasına topluca karar verildiği ve onay ver canım oldu mu. Açık olduğu zaman bir şey yapamazlar. Zarara uğrattılar diyemezler. Yani kanuni değil ama seni kurtarır" (Vehbi Orakçı Tape Nu:61)    

HUKUKSUZ MEŞRULAŞTIRMA

Kıyıklık'ın verdiğ taktik sonrasında "Kanuni olmayan ancak kendisini kurtaracak" formül hayata geçiriliyor ve konu Belediye Encümenine taşınıyor. Encümende görevli Bazı Belediye Meclis Üyelerinin olmaması, bazılarının ise (Hatice Atalay) imzalamamasına rağmen encümen toplantı tutanaklarında imzalanmış gibi göstererek yapılan hukuksuz işlem meşrulaştırılıyor.

Feyzullah Kıyıklık, 2009 seçimleri öncesinde, bölgeden sorumlu milletvekili idi. Vehbi Orakçı'nın aday yapılmasına karşı çıktı ve Orakçı aday gösterilmedi. Orakçı, bunun üzerine bağımsız olarak adaylığını koydu. Seçilemedi. Ardından da bu dosyadan dolayı tutuklandı.

YARIN YAYINLANACAK BÖLÜMLER:

- Rüşvet ve yolsuzluk çarkı nasıl işledi?

- CHP'nin seçimi kaybetmesi nasıl sağlandı?

- Emniyet amiri kimi ölümle tehdit etti?

- 29 kişilik şüpheli listesinde kimler var?

Ve daha bir çok önemli sorunun cevabı...

ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.