banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

9 Velik AK Partiden İstifa mı edecek?

AK Parti, milletvekili istifalarıyla boşaltılmaya çalışılacak" iddiası gerçek mi oluyor?  

 
Adem Yavuz Arslan, Bugün'de yazdı:

AK PARTİ'DE İSTİFALAR GELİYOR

Ankara'nın baş döndüren gündemi arasında gözden kaçıyor ama 'siyaseti dizayn' projeleri tam gaz ilerliyor.

Kaset ile devrilen Deniz Baykal ve yerine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan 'yeni dönem' çok iddialı bir şekilde gelen Mustafa Sarıgül'ü 'her şeyden' vaz geçirdi. Hatta Cindoruk gibi 'gençlerin' kolları sıvadığı Demokrat Parti bile kenara çekilmeye razı oldu.

Bu esnada sağda solda ne kadar küskün varsa hepsi Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinde toplandı. PKK harekete geçti, iç ve dış bazı güç odakları 'Tayyip Erdoğan'ı devirme' ortak paydasında birleşti. Bir bakıma projenin ilk aşaması bitti.

Fakat siyaseti yeniden dizayn etmek isteyenlerin önünde hala büyük bir sorun (!) vardı: Erdoğan hala güçlü bir lider, Ak Parti hala büyük bir parti.

Perde gerisinde 'bir bilen'ler nüfuzlarını kullanıp Ak Parti'de gözüne kestirdiklerini ablukaya aldılar. Özellikle de 'sonradan' Ak Parti'li olmuş 6 ile 9 ismi ikna ettiler. 'Açılım ve Habur' üzerinden vekiller ikna edildi. Bazılarına da bir takım vaadler yapıldı.

Bugünden başlamak üzere önümüzdeki günlerde 'tekil istifalar' gelecek. Eğer Ak Parti yönetimi son dakika manevrası ile 'kızgın küskünleri' tekrar şemsiyesi altına alamazsa iktidar partisinde çözülmeler başlıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.