banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

7 Haziran Seçim yasakları başladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere ilişkin kamuoyu araştırmaları, anketler ve tahminlere ilişkin yayın yasaklarının 28 Mayıs Perşembe gününden itibaren başladığını duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararlarının, seçim döneminde yapılacak yayınlara ilişkin hususları ayrıntılı olarak düzenlendiği belirtilen açıklamada, 28 Mayıs 2015 Perşembe gününden itibaren 6 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’e kadar vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılmasının yasaklandığı bildirildi.
Açıklamada şöyle denildi: "Yüksek Seçim Kurulunun 236 ve 290 Sayılı Kararları çerçevesinde oy verme gününden önceki on günlük süre yarın başlayacak olup, 28 Mayıs 2015 Perşembe gününden itibaren 6 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’e kadar; yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması ve herhangi bir surette dağıtımı yasaklanmıştır.
Ayrıca, 236 Sayılı Kararın II/A Maddesine göre, “Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişilikleri, umumi menfaatlere hâdim cemiyetler ve Bankacılık Kanununa tâbi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla, (açılış ve temel atma dâhil) törenler tertiplenmesi, nutuklar söylenmesi, demeçler verilmesi ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulması” yasaklanmıştır.
Medya hizmet sağlayıcıların dikkatine önemle sunulur." (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.