banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

61. hükümetin bakanlarını tanıyalım

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Tenzile'dir.     

İktisatçı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi.       

Özel sektörde müşavirlik ve üst düzey yöneticilik yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu ve Kurucu Genel Başkanı seçildi.    

22. Dönem Siirt, 23. Dönem İstanbul Milletvekili. 59. Hükümet'te Başbakanlık görevini yürüttü. 60. Hükümet'te ikinci defa Başbakanlık görevini üstlendi.      

İngilizce bilen Erdoğan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ

25 Mayıs 1948'de Bursa'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Ayşe Sevdiye'dir.

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Serbest avukatlık yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

20, 21, 22. ve 23. Dönem Manisa Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı oldu. Bu görevi esnasında, 60. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine atandı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Arınç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI ALİ BABACAN

4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Güner'dir.     

İşletmeci ve Endüstri Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da işletme dalında tamamladı.

ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi oldu.

22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.  

Çok iyi derecede İngilizce bilen Babacan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY

1 Nisan 1947'de Kırıkkale Keskin'de doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Memduha'dır. Sosyolog ve Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.

ABD Michigan Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1983'te sosyoloji doçenti oldu. DPT'de Sosyal Planlama Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

1992'de profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesi'nde Öğretim Üyeliği, UNESCO'da Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görev yaptı. Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Koordinatörü olarak çalıştı.

Çeşitli kitap, makale ve tebliğleri yayımlandı. 22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Atalay, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ

1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir.    

Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.             

Serbest avukat olarak çalıştı. 22. ve 23. Dönem Yozgat Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

ADALET BAKANI - HATAY MİLLETVEKİLİ SADULLAH ERGİN

6 Temmuz 1964'te Hatay Antakya'da doğdu. Babasının adı Mehmet İsmet, annesinin adı Hatice'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde kurum avukatı olarak çalıştı. Serbest avukatlık yaptı. Çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik görevlerinde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. ve 23. Dönem Hatay Milletvekili. 60. Hükümet'te Adalet Bakanlığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Ergin, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI - GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ FATMA ŞAHİN

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966'da Gaziantep'te doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Perihan'dır.     

Kimya Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.       

SANKO Holding'de İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı.    

22. ve 23. Dönem Gaziantep Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu.       

İyi düzeyde İngilizce bilen Şahin, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI - İSTANBUL MİLLETVEKİLİ EGEMEN BAĞIŞ

Egemen Bağış, 23 Nisan 1970'te Bingöl'de doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Güler'dir.     

Üst Düzey Yönetici; The Baruch College of The City University of New York İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede kamu yönetimi alanında yaptı.       

ABD New York'ta Turkish Link Danışmanlık, Emlak ve Tercüme Bürosunu kurdu. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanlığına iki dönem oybirliği ile seçildi. Yurt Dışındaki Türkler Danışma Kurulu'nda görev yaptı. AK Parti Genel Başkanı Dış İlişkiler Danışmanlığı'nda bulundu. İstanbul Modern ve Santral Müzelerinin kurucuları arasındadır. Halen 2010 Avrupa Kültür Başkenti Girişim Grubu Başkanlığını yürütmektedir. İtalya Devlet Nişanı sahibidir.     

22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye-ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkan Yardımcısı ve Transatlantik Komitesi Başkanı oldu.       

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Bağış, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI - KOCAELİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ERGÜN

14 Eylül 1962'de İzmit Çınarlı'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Şahizer'dir.     

İktisatçı, Yönetici ve Yönetim Danışmanı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi.    

Derince Belediye Başkanlığına seçilerek bu görevi yürüttü.       

22. ve 23. Dönem Kocaeli Milletvekili. 60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevine atandı.       

İngilizce bilen Ergün, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI - ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ FARUK ÇELİK

17 Ocak 1956'da Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir.     

Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Yıldız Üniversitesine bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsü'nde iki yıl işletme eğitimi gördü.       

Lise öğretmenliği yaptı. Serbest ticaretle uğraştı. Yerel bir gazetenin sahipliğini ve köşe yazarlığını yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu.       

21, 22. ve 23. Dönem Bursa Milletvekili. 60. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi.       

Arapça bilen Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI - TRABZON MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN BAYRAKTAR

Trabzon'un Of ilçesinde 1949 yılında doğan, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Bayraktar, 2000-2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar A.Ş'de Genel Müdürlük yaptı.

Genel seçimlerin ardından TOKİ'de 2002 yılında başkanlık görevine getirilen Erdoğan Bayraktar, atama kararnamesi Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığı için 2007 yılı Ekim ayına kadar bu görevi vekaleten sürdürdü. Bayraktar'ın atanmasına ilişkin kararname, Cumhurbaşkanı değişikliğinden sonra onaylandı.

Vatani görevini yerine getirdiği 1977-1979 yılları arasında, Eskişehir-Afyon-Kütahya-Balıkesir'de 6 bin askeri lojman inşaatında kontrol amir vekilliği yapan Bayraktar, daha sonra bazı kooperatiflerde görev aldı. 1989-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir ve Eminönü belediyelerinde belediye meclis üyeliği yaptı.

1995'te İstanbul Büyükşehir Belediyesinin konut şirketi KİPTAŞ'a genel müdür olan Bayraktar, 1999-2000 yılları arasında ABD'de 10 ay süreyle Yabancı Dil ve İnşaat Teknolojileri Eğitimi aldı. Bükreş Üniversitesinde İnşaat Sözleşmeleri konusunda tez hazırlayan Bayraktar, 2000-2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi METROPOL İmar AŞ'de genel müdürlük, 2001-2002 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi PORTAŞ'ta genel müdür danışmanlığı yaptı.

 

DIŞİŞLERİ BAKANI - KONYA MİLLETVEKİLİ AHMET DAVUTOĞLU

26 Şubat 1959’da Konya’da doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesinde tamamladı. 1983–84 eğitim öğretim yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı.

1990 yılında, Malezya International Islamic University’de yardımcı doçent unvanı ile çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi bölümünü kurdu ve 1993 yılına kadar bu bölümün başkanlığını yürüttü. 1993 yılında Doçentlik unvanını aldı. 1995–1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1998–2002 yıllarında, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi.

3 Kasım 2002 yılında yapılan genel seçimlerin ardından 58. Cumhuriyet Hükümeti döneminde, Başbakan Başmüşavirliği ve Büyükelçilik görevine atanan Davutoğlu, 59. ve 60. Cumhuriyet Hükümetleri döneminde de bu görevlerini sürdürdü.

1999–2004 yılları arasında Profesör unvanı ile Beykent Üniversitesinde, üniversite yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği ve uluslararası İlişkiler bölümü başkanlığının yanısıra, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde de misafir öğretim üyeliği yaptı.

Dış politika konusunda Türkçe ve İngilizce kaleme aldığı çok sayıda eseri bulunmaktadır. Ayrıca eserleri Japonca, Portekizce, Rusça, Arapça, Farsça ve Arnavutça başta olmak üzere çeşitli dillere tercüme edildi.

1 Mayıs 2009 tarihinde 60ncı T.C. Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

 

EKONOMİ BAKANI - MERSİN MİLLETVEKİLİ ZAFER ÇAĞLAYAN

15 Kasım 1957'de Muş'ta doğdu. Babasının adı M.Salih, annesinin adı Muhlise'dir.    

Makine Mühendisi ve Sanayici; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.    

Sanayici olarak çalıştı. 1987'de Ankara Sanayi Odası'na Oda Meclisi Üyesi oldu. 1989'da Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 1991'de Başkanvekili ve 1995'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 2007'ye kadar bu görevini sürdürdü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde üç dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı'nın Mütevelli Heyet Üyesi oldu.     

23. Dönem Ankara Milletvekili. 60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi.       

İngilizce bilen Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI - KAYSERİ MİLLETVEKİLİ TANER YILDIZ

3 Nisan 1962'de Yozgat Devecipınar'da doğdu. Babasının adı Eşref, annesinin adı Emine'dir.     

Elektrik Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.     

Kayseri Elektrik Üretim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yaptı.    

22. ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili. 60. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine atandı.       

İyi düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

 

GENÇLİK VE SPOR BAKANI - SAMSUN MİLLETVEKİLİ SUAT KILIÇ

23 Temmuz 1972'de Samsun'da doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Elmas'tır.

Avukat, hukukçu, sarı basın kartı sahibi gazeteci ve yazar; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Dünya Radyo, Kanal 7, NTV ve Kanal D'de program yapımcısı, sunucusu, haber müdürü ve haber editörü olarak görev yaptı.

22. ve 23. Dönem Samsun Milletvekili. 22. Dönem'de TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI - DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ MEHMET MEHDİ EKER

1 Ocak 1956'da Diyarbakır Bismil'de doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Fehime'dir.

Veteriner Hekim ve Tarım Ekonomisi Uzmanı; Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Aberdeen'de tarım ekonomisi alanında; doktorasını Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı.

Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı, Koruma ve Kontrol Genel Müdürü ve Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptı.

22. ve 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili. 59. Hükümet'te Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinde bulundu. 60. Hükümet'te yeniden Tarım ve Köyişleri Bakanı oldu.

İngilizce bilen Eker, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI - RİZE MİLLETVEKİLİ HAYATİ YAZICI

23 Mayıs 1952'de Rize Çayeli'nde doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatma'dır.

Hukukçu; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kamu hukuku alanında seminer çalışmalarına katıldı.

1976 Yılında hâkim adayı olarak İstanbul Adliyesi'nde kamu görevine başladı. Sırasıyla Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı Hâkimliklerinde bulundu. 1984 yılı sonunda kamudan ayrıldı. İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak serbest çalışmaya başladı. Çeşitli dernek, vakıf ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içinde yer aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. Genel Başkan Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı.

22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili. 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı oldu. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi.

Yazıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

İÇİŞLERİ BAKANI - ORDU MİLLETVEKİLİ İDRİS NAİM ŞAHİN

1 Haziran 1956'da Ordu Ünye'de doğdu. Babasının adı Dursun, annesinin adı Huriye'dir.

Mülki İdare Amiri; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını TODAİE'de Kamu Yönetimi alanında tamamladı.

Araklı, Türkeli, Ermenek, Devrekâni, Eleşkirt, Cizre ve Elmalı Kaymakamı olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı'nda Mülkiye Başmüfettişi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Türkmenistan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Üyesi ve Yöneticisi olarak bu görevleri üstlendi.

22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili. İngilizce bilen Şahin, evli ve 6 çocuk babasıdır.

 

KALKINMA BAKANI - BİNGÖL MİLLETVEKİLİ CEVDET YILMAZ

1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır.   

Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi uluslararası ilişkilerde; doktorasını Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetiminde tamamladı.       

Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nda Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama Uzmanlığına atandı. Devlet Plânlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.     

23. Dönem Bingöl Milletvekili. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. Bu görevi esnasında, 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine atandı.       

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI - İZMİR MİLLETVEKİLİ ERTUĞRUL GÜNAY

1 Mart 1947'de Ordu'da doğdu. Babasının adı Nazım, annesinin adı Mürüvvet'tir.

Hukukçu; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Serbest avukatlık yaptı. Bosna Savaşı sırasında Bosna'ya giden Türk aydınlarına öncülük etti. Doğu Konferansı ve Yeni Siyaset Girişimi adlı sivil girişimlere çağırıcı ve kurucu olarak katıldı. Çeşitli gazete ve dergilerde yer alan çok sayıda makale ve söyleşisinin yanında iki kitabı yayınlandı.

16.(V) Dönem Ordu, 23. Dönem İstanbul Milletvekili. 60. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Günay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

MALİYE BAKANI - BATMAN MİLLETVEKİLİ MEHMET ŞİMŞEK

1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir.      Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.     

ABD Büyükelçiliği'nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi'nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı.

Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.    

23. Dönem Gaziantep Milletvekili. 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI - İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÖMER DİNÇER

10 Eylül 1956'da Karaman'da doğdu. Baba adı Duran Ahmet, anne adı Ayşe'dir. Öğretim Üyesi; Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Yönetimi ve Politikası Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında 1988'de Doçent, 1994'te Profesör oldu. 1993'te ABD Drexel Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak çalışmalar yaptı.

Marmara Üniversitesi Orta Doğu Ülkeleri Enstitüsü'nde Müdür Yardımcılığı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programları'nda Başkanlık yaptı. BM Habitat II Konferansı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinatörü olarak görev aldı. Beykent Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı.

Başbakanlık Başmüşavirliği ve Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüttü. Beş adet kitabı ve çok sayıda makalesi yayınlandı. 23. Dönem İstanbul Milletvekili. 60. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Dinçer, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI - SİVAS MİLLETVEKİLİ İSMET YILMAZ

1961 Sivas doğumlu olan İsmet Yılmaz , 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makina bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini “Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi” alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114 üncü maddesi gereğince 22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştır. 31 Ekim 2007 tarihinden itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı sırasında Sivas’a yaptığı katkılarla adından söz ettiren İsmet Yılmaz’ın özellikle Yıldız Dağı projesinde önemli desteğinin olduğu ifade ediliyor.

 

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI - AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ VEYSEL EROĞLU

18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Emine'dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını İTÜ'de tamamladı.

Hollanda Delft'de araştırmalar yaptı. 1984'de doçent, 1991'de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı.

BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı.

23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili. 60. Hükümet'te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

SAĞLIK BAKANI - ERZURUM MİLLETVEKİLİ RECEP AKDAĞ

8 Mayıs 1960'ta Erzurum'da doğdu. Babasının adı Yahya, annesinin adı Zekiye'dir.

Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. Özellikle çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında olmak üzere 100'ün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odası'ndan "Yılın Makalesi" ödülünü aldı.

22. ve 23. Dönem Erzurum Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Sağlık Bakanlığı görevine atandı.

İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

 

ULAŞTIRMA BAKANI - İZMİR MİLLETVEKİLİ BİNALİ YILDIRIM

20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Babasının adı Dursun, annesinin adı Bahar'dır.

Gemi İnşaatı Yüksek Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğü'nde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

22. Dönem İstanbul, 23. Dönem Erzincan Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Ulaşt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.