banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik, 6-7 Ekim saldırıları ve bu saldırılarda Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş’in vahşice katledilmelerinin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Yaşanan olayların tarihe ‘6-8 Ekim vahşeti’ olarak geçtiğini hatırlatan Çelik, bu vahşette 3 gün içinde 54 vatandaş hayatını kaybetti ve yüzlerce eve, camiye, medreseye, Kur'an kursuna, okullara, kurumlara ve işyerlerine saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

HDP/PKK tarafından yapılan sokağa çıkma çağrısı sonucu 6-8 Ekim vahşetinin yaşandığını vurgulayan Çelik, "Bu sokağa çıkma çağrısının ardından 3 gün içinde 54 kişi hayatını kaybetti ve birçok ev, camii, medrese, Kur’an kursu, okul, parti binaları, dernek binaları, kurumlar ve işyerleri kullanılamaz hale geldi." dedi.

Yasin Börü’nün 6-7 Ekim vahşetinin simgesi haline geldiğini belirtilen Çelik, “6-7 Ekim vahşetinin sembolü/simgesi haline gelen Yasin Börü’yü unutmadık. Yasin Börü davasında 6-8 Ekim vahşetinin sorumluları yargılanmalı, yani HDP yöneticileri ve HDP MYK’sı yargılanmalı.” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Son olarak 6-8 Ekim şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ve Üstadın dediği gibi ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem’ diyerek zalimleri Allah’a havale ediyoruz.” dedi.     (Yakup Söğüt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.