banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

30 yıl önce Türkiyeye iltica etti şimdi Bakan

Eskiden Yunan vatandaşı olan Batı Trakyalı Türk Mehmet Müezzinoğlu, Meriç nehrini yüzerek Türkiye'ye iltica etti. Yunan vatandaşlığından çıkarıldı, 3 yıl vatansız kaldı ve 30 yıl sonra da Sağlık Bakanı oldu.


Gümülcine doğumlu olan Müezzinoğlu, ilk ve ortaokulu doğduğu yerde bitirdi. 1971'de İstanbul'a gelip lise tahsilini yaptı. Başbakan Erdoğan ile okuduğu İmam Hatip Lisesinde arkadaş oldu..

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 1982'de bitirdi ve Batı Trakya'ya döndü. Ancak Yunanistan'ın asimilasyon politikaları nedeniyle mesleğimi yapamadı. 

25 DAKİKALIK KAÇIŞ

13 Ağustos 1983 günü Meriç nehrinden Türkiye'ye geçen Müezzinoğlu, 25 dakika süren ve hayatını değiştiren bu süreci şöyle anlatmıştı:

‘'Bir tarafta Yunan askeri, diğer tarafta da Türk askerinin karşıma çıkacağı korkusuyla yürüdüm. Patika bir yoldan yürüdüm ve Meriç nehrini geçtim. Yerde kurumuş yapraklar vardı ve onlara her basışımda çıkardığı çıtırdı sesi, arkamdan biri geliyormuş korkusu yaratıyordu. Ömrümün en buruk ve en onurlu 25 dakikasıydı. Anavatana gitmek için  riskleri göze almıştım. Umutlarım ve hayallerim vardı. Doğduğun, büyüdüğün ülkeden ceketini alıp da başka bir ülkeye gitmek çok zordu, Ama Anavatan Türkiye'ydi"

Türkiye'ye iltica eden ve İstanbul'da 3 yıl ‘'Haymatlos-Vatansız'' olarak yaşayan Müezzinoğlu, Haseki Hastanesinde ihtisas yaptı. 2002-2007 arasında AKP İstanbul İl Başkanlığını yürüttü. 2007 seçimlerinde milletvekili oldu. Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneği ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyesi olam Müezzinoğlu, Yunanca, İngilizce ve Arapça biliyor. (Gazeteport)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.