banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

2011 yılının en çok konuşulan siyasetçileri
Medya Takip Merkezi, yılın siyasi gündemine damga vuran partilerini ve siyasetçilerini belirleyen araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 2000’i aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internetsitesindeki haberlerin tek tek incelenmesi sonucu hazırlanan araştırmaya göre, yılın en çokkonuşulan siyasi partisi AKP olurken, Başbakan Erdoğan ise medyada en çok yer alan siyaset adamı oldu.

İşte sonuçlar…

2011 yılı boyunca medyadaki tüm haberlerin analiz edilmesi sonucu elde edilen veriler ışığında hazırlanan siyaset gündemi raporuna göre, medyada en fazla yer alan parti AKP oldu.

12 Haziran’daki genel seçimlerde yüzde 50 oranında oy alarak iktidarını sürdüren AKP, yıl boyunca 878 bin 526 adet haberde yer aldı. Haberlerinde geçen yılaoranla yüzde 65 artış gözlenen parti, seçim öncesinde gerçekleştirdiğikampanyalarıyla da medyanın ilgisini çekti.
kullan
Yıl boyunca medyanın gündeminde yoğun olarak yer alan bir diğer siyasi parti ise, CHP oldu. Haberlerinde 2010’a göre yüzde 54 oranında yükseliş gerçekleşen parti, seçim öncesi yaptığı mitingleriyle basının sıkı takibinde kaldı. Seçimlerde CHP’den milletvekili seçilen adayların tutukluluğunun kalkmamasını protesto ederek mecliste yemin etmeme kararı alan parti, toplamda 739 bin 213 adet habere konu edildi.

Aynı rapora göre, yılın haber miktarlarında en fazla artış yaşanan partisi BDP oldu. Özellikle meclisteki yemin krizi ile gündeme gelen partinin haberlerinde yüzde 181’lik bir artış gözlendi.
İşte, 2011 yılının en çok konuşulan siyasi partileri;
Başbakan Erdoğan Yılın En Çok Konuşulan Siyaset Adamı…

Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre, yılın medyada en çok yer alan siyasi ismi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. TIMES Dergisi’nin Asya, Avrupa ve Pasifik sayılarına kapak olmasıyla uluslararası medyanın da ilgisini çeken Erdoğan, yılın genelinde 811 bin 795 haberde yer alarak en çok konuşulan siyaset adamıydı.
kullan
Medyada öne çıkan bir başka siyasetçi ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Medya yansımalarında önceki yıla oranla yüzde 74 yükseliş gözlenen ana muhalefet lideri, Hükümete ve Başbakan Erdoğan’a karşı yaptığı eleştirilerle sık sık gündeme geldi. Kılıçdaroğlu,  yıl boyunca 325 bin 254 haber ve yazıya konu edildi.

Araştırmaya göre, yılın medyada en çok yansıma bulan bir diğer siyasi ismi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Toplamda 169 bin 532 adet haber ve yazıda yer alan Gül, özellikle İngiltere Kraliçesi’nin davetlisi olarak katıldığı İngiltere gezisi, Futbolda Şike Yasası’nı geri çevirmesi ve sosyal paylaşım ağı twitter’dan yaptığı açıklamalarıyla gündeme geldi.
Haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.