banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

200 Kişilik Yurdun Temeli Dualarla Atıldı

İşadamı Remzi Atan tarafından yapılacak yurdun bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

 

Açılışta konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç bayramın kardeşliğe ve barışa sebep olmasını dileyerek, dünyanın dört bir tarafında insanların inandıkları için zulüm gördüğünü söyledi. Birçok coğrafyada kardeş kavgaları olduğuna, kan aktığına ve anaların ağladığına dikkat çeken Şanlıurfa Valisi Güvenç, “Cenab-ı Allah bizlere güzel bayramlar yaşamayı nasip etsin. Bayramın katı gönülleri coşturmasını, İslam coğrafyasında barışın gelmesine vesile olmasını diliyoruz. Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da ve dünyanın birçok yerinde insanlar inandıkları için, Müslüman oldukları için eziyet görüyorlar, zulüm görüyorlar. Artık kavgaların yerini barış, sevgi demokrasi ve güçlü bir ekonominin almasını bekliyoruz. Bu inanç ve umutlu buraya destek veren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ilçenin eğitim konusunda büyük bir hamle yapması gerektiğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarının kendi yatırımlarına paralel olarak çocuklara da sahip çıkmalarının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Bu eğitim kurumunun ilçeye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Kaymakam Kotan, emeği geçen, katkı sunan ve finansal destek veren herkese teşekkür etti.

 

Yurdun yapımını üstlenen Remzi Atan, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek, altın neslin yetişmesi için iş adamlarının da eğitime destek vermesi gerektiğini söyledi.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin sivil toplum kuruluşlarının eğitime verdikleri desteğin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, ülkenin kalkınmasının eğitim ile mümkün olduğunu söyledi.

 

Temel atma törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, ŞUTSO Başkanı Eyyup Sabri Ertekin, Viranşehir Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara’dan gelen işadamları, Şanlıurfa ve Viranşehirli işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyet butona basarak yurdun temeline ilk harcı döktü.

 

Bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilen yurt binasında 200 kız öğrencinin barınması ve önümüzdeki eğitim sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.