banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

16,17 ve 18. madde de kabul edildi

Teklifin bugün YAŞ kararları ve Anayasa Mahkemesi'ni düzenleyen 16-17 ve 18. maddeleri ele alındı ve oylaması yapıldı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ... TEKLİFİN 18. MADDESİ KABUL EDİLDİ
Anayasa değişikliği teklifinin, yüksek yargıyla ilgili düzenleme içeren 18. maddesi, Meclis Genel Kurulu'nda, 335 oyla kabul edildi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ... TEKLİFİN 17. MADDESİ KABUL EDİLDİ

Anayasa değişikliği teklifinin 17. maddesine 331 kabul, 72 ret oyu verildi.

TBMM Genel Kurulundaki gizli oylamaya 407 milletvekili katıldı. Oylamada 331 kabul, 72 ret oyu kullanıldı. 2 oy boş çıkarken, 2 oy da geçersiz sayıldı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ... TEKLİFİN 18. MADDESİ KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulu, Anayasa değişikliği teklifinin 16. maddesini 337 oyla kabul etti.
Meclis Genel Kurulu'nda Anayasa'nın Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi'nin 16. maddesinin görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerin ardından teklifin gizli oylamasına geçildi. TBMM Genel Kurulu'ndaki gizli oylamaya 407 milletvekili katıldı. Oylamada 337 kabul, 70 ret oy kullanıldı.
Teklifin 16. maddesi ile Anayasa'nın ''Askeri Yargı'' başlıklı 145. maddesinde değişiklik yapılıyor. Askeri yargının görev alanı yeniden belirleniyor. Buna göre, askeri yargı, askeri mahkemeler ve disiplin mahkemeleri tarafından yürütülecek. Askeri mahkemeler, asker kişiler tarafından işlenen askeri suçlar ile bunların asker kişiler aleyhine veya askerlik hizmet ve görevleriyle ilgili olarak işledikleri suçlara ait davalara bakmakla görevli olacak. Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve düzenin
işleyişine karşı suçlara ait davalar her durumda adliye mahkemelerinde görülecek. Siviller, savaş hali dışında askeri mahkemelerde yargılanamayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.