banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

13 Yeni aracı Güvenç teslim aldı

Haliliye Belediyesi hizmet binası yanında bulunan Büyükşehir Belediyesine ait makine ikmal tesisinde gerçekleştirilen anahtar teslim töreninde konuşma yapan Başkan Güvenç, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Suriyeli misafirlerin Barındığı illere hibe edilen araçlardan aslan payını Şanlıurfa'nın aldığını ifade etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine 6.5 Milyon Liralık 13 araç desteğinde bulunulduğunu söyleyen Güvenç, "Yapılan yardımlardan dolayı Belediyeler Birliğine ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Güvenç, gelen araçları hiç bir ayrım yapmadan ilçe belediyelerimize bölüştürdüklerini belirterek, "Suriye'de yaşanan olumsuz olaylardan sonra Türkiye'ye gelen 2 Milyon Suriyeli Misafirden 500 Bin Suriyeli Şanlıurfa'da yaşamaktadır. Bu duruma Hükümetimiz ve Türkiye Belediyeler Birliği duyarsız kalmadı, Suriyeli Misafirlerimize hizmet edip ek bir yükün altına giren Belediyelerimize yardım kararı alınarak geçen günlerde Kilis, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'ya 15 Milyon Lira maddi yardımda bulundu. Maddi desteği valiliklerimiz aracılığıyla yardım dağılımına göre Belediyelerimize dağıtacaklar. Sayın Başbakanımıza minnetlerimi sunuyorum. Türkiye Belediyeler Birliği de duyarsız kalmayarak araç yardımı kararı aldı ve hemen hemen bütün Belediyelerimiz bu yardımdan faydalandı. gönderilen araçlarımız Şehrimize gelerek bu gün burada teslim aldık. Türkiye Belediyeler Birliği'ne ve Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ediyorum.

Şanlıurfa'nın aslan payını aldığını dile getiren Güvenç, "Araç desteğinde bulunulan diğer iller içerisinde aslan payını en çok yükün altına olan Şanlıurfa'ya verildi. Bu gün burada gelen araçlarımızı ilgili dairelerimize teslim edeceğiz. 1 adet Mobil Mutfak TIR'ı, 1 Adet Çöp kamyonu ve 4 adet Vidanjörü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine. gelen 8 farklı aracı ise İlçe belediyelerimize hiç bir ayrım gözetmeden ihtiyaçları çerçevesinde hediye ettik.

Ayrıca Şanlıurfa'ya ilerleyen günlerde bir adet sağlık TIR'ının  Belediyeler Birliği Tarafından gönderileceğinin müjdesini veren Güvenç, "  Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya 1'er adet Mobil Sağlık TIR'ının alınması talimatı verildi. İnşallah önümüzdeki günlerde bize gelmiş olacaktır" seklinde konuştu.

konuşmasının ardından mobil mutfak TIR'ını kullanan Başkan Güvenç'e törende AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç, ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit Dağdeviren ve daire amirleri eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.