banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

11 Nisan'da Urfa’nın Kurtuluş Gününde

 

11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluşu münasebetiyle 3 gün boyunca çeşitli programlar düzenleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı veriyor.
Etkinliklerin ikinci günü, 10 Nisan Pazar saat 09.00'da "11 Nisan Koşusu" ile devam edecek. 11 Kilometrelik ödüllü "11 Nisan Koşusu" Tarihi mekanlarda start alacak.

10 Kategoride düzenlenecek olan 11 Km'lik ödüllü koşu; Hasan Paşa Camii önünde başlayarak Haşimiye Meydanı, Yıldız Meydanı, Kara Meydanı, Divan Yolu, Sarayönü, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Uçaksavar Kavşağı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Çevre Yolu Kavşağından dönüş, Abidiye kavşağı, Rabia Meydanı, Millet Hanı, Mezarlığa dönüş, Lekler caddesi güzergahından devam ederek Balıklıgöl girişinde son bulunacak.

Türk Yıldızları İçin Ulaşım Ücretsiz

11 Kilometrelik, 11 Nisan Koşusunun ardından saat 13.00'de Eyyübiye İlçesinde bulunan Eski Havaalanında Türk Yıldızları Gösteri Uçuşu yapacak. İlk kez Şanlıurfa'da gösteri yapacak olan Türk Yıldızları'nı tüm Şanlıurfalıların izlemesi için Büyükşehir Belediyesi Toplama Merkezlerinden Eski Hava Alanına ücretsiz servis kaldıracak. Gösteriyi izlemek isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin Toplama Merkezinden ücretsiz olarak otobüslerle Eski Havaalanında gösterilerin yapılacağı alana taşınacak.

2. Gün etkinlikleri kapsamında Saat 17.00'de Rabia Meydanı'nda Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen Halk Oyunları Ekipleri gösterilerini vatandaşların beğenisine sunacak. Yine saat 17.00'da Balıklıgöl Platosunda da Mehteran Takımı gösterisini yapacak.

10 Nisan Pazar günü etkinleri "Urfa'nın Değerleri, Vefa Buluşmaları" düzenlenecek. Her yıl 11 Nisan etkinliklerinde yapılması planlanan ve bu yıl ilki Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Vefa Buluşmalarıyla Etkinliklerin ikinci günü tamamlanacak.

Üç gün sürecek 11 Nisan Kurtuluş Günü etkinliklerine tüm vatandaşları davet eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ecdadın kazandığı şanlı zaferin yıldönümünde tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vereceklerini ve tüm ilçeleriyle, tüm Şanlıurfa'nın hep birlikte ev sahipliği yapacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.