banner2

 

  Bu yıl şehri Urfa’da büyükşehir belediyemiz bir kitap fuarı düzenledi. Adı “1. Ulusal kitap fuarı” olan fuara yaklaşık 115 yayın evi ve birçok ünlü yazar katıldı.

  Büyük bir organizasyon olduğu için eksikleri mutlaka vardır. Bunlar her yıl tecrübe ile telafi edilir. Mesela Şanlıurfalı yazarlara bir standın tahsis edilmesi, standın güzel bir şekilde dizayn edilmesi, kitap için Şanlıurfa amblemli poşet bastırılması ve Şanlıurfalı yazarlara ücretsiz verilmesi…

   Her gün yazarlara ve tüm fuar katılımcılarına 2 öğün yemek ikram edilmesi çok yerinde ve takdire şayan bir hizmet idi.

  Bu fuarla birlikte Şanlıurfalı yazarların kendilerini ifade etmesine ve henüz ilk defa fuara katılan birçok yerel yazarın kendine özgüven duymasına sebep olmuştur.

  Her gün binlerce insanın ziyaret ettiği bu fuarda bir nebze de olsa kitap okumanın faydasını aşılamaya ve öğretmeye vesile olmuştur.

  Ayrıca günde 2 bin civarında öğrenci taşıyarak fuara katkı sunan Şanlıurfa Valiliğine ve Milli eğitim müdürlüğüne ve tüm ekibine de teşekkür ediyorum.

  Minik öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Hepsi cıvıl cıvıl saldırıyordu stantlara…! Birçoğu ilk defa bu kadar kitabı bir arada görüyordu. Aynı zamanda hem öğrenciler hem de yetişkinler yüz yüze farklı yerel ve ulusal yazarlarla sohbet edip resim çekme fırsatı bulmuş oldu. Çocuklara bu fırsatı tanımak ve tanıştırmak basit bir şey değildir.

  Şanlıurfa büyükşehir belediyesi bu anlamda güzel ve olumlu bir adım atarak elini taşın altına koymuştur. İnanıyorum ki Urfalılar her yıl bir önceki yıldan daha fazla katılımcı yayın evi ve yazar ile tanışacaktır. Her yıl rağbet bir yıl öncekinden fazla olacaktır.

  Bu yüzden Şanlıurfa büyükşehir belediyesi başkanı Sayın Nihat Çifçi’ye ve ilgili tüm birimlerine teşekkür ederken, özellikle gecesini gündüzüne katarak çalışan; büyük bir özveri ile günde (abartısız) 16 saat çalışan, herkesi güler yüzle karşılayan, ilgi ve alakasını tüm fuar katılımcı ve ziyaretçilerine gösteren… başta Prof. Dr. Abdulkadir Karahan kütüphanesi müdürü Sayın Murat Müjdeci, Emine Çakmak hanım efendi, Yasin Küçük, Ali Doğan ve Halil Öncel olmak üzere tüm belediye ekibine şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca bizi yalnız bırakmayıp teveccüh ederek fuarda ziyaretimize gelerek sevincimizi paylaşan tüm dostlarıma ve takipçilerime şükranlarımı sunuyorum.

 İnşallah daha güzel ve daha büyük fuarlarda buluşmak dileğiyle... selam ve dua ile…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.