banner2
Şanlıurfa'da bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi düzenledi.
Yaklaşık 200'den fazla yayın evinin ve 150 ulusal ile 60 yerel yazarın katıldığı fuara ilgi güzel bir seviyede idi. Her yıl gelişerek ve ziyaretçi sayısı artarak devam ediyor, fuar...
Fuarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi "ŞANLIURFALI YAZARLAR" standı açarak Urfalı yazarları ağırladı. Her bir yazara tam bir gün olmak üzere kitaplarını imzalama imkanı verildi. Ayrıca Urfalı yazarlara ücretsiz çay ve yemek ikramında bulunarak, bir ihtiyacı karşıladı.
Yine 10 gün süren fuara, belediye tarafından ücretsiz olarak yarım saatte bir otobüs servisi yaparak, halkın kolayca fuara gelmesini sağladı.
Urfalı yazarlara, Urfa tarihini, mozaiğini anlatan kitaplar ve 'Katılım belgesi' ile onurlandırdı.
Ayrıca milli eğitim ile koordineli olarak fuara ücretsiz öğrenci taşıması yaparak binlerce öğrenciyi fuara getirip kitaplarla buluşturdu.
Yine sahaflar çarşısı (50-100 yıllık kitaplar sergisini açarak, orijinal kaynak kitapların okuyucuya ulaşmasını sağladı.)
Herkesi memnun etmek mümkün değildir. Ancak Şanlıurfalı yazarların bazı talepleri var. En önemlisi, yazarların kitaplarına maddi anlamda destek istemesidir. İkinci olarak ‘Şanlıurfalı yazarların’ standının çok dar olması, standın daha geniş ve misafirlerinin oturabileceği sandalyelerin olması…
Bir başka talepte, ressamlardan; ressam arkadaşlar kendilerine de yer verilmesini talep ediyor. Belki bunun için şöyle bir şey olabilir; “KİTAP VE SANAT FUARI” O zaman bir bölüme de ressamlara ve benzeri sanat eserlerine yer verilmiş olur.
Ayrıca katılımcılar kitap fuarında, fuarın hemen girişinde konser düzenlemekten çok şikâyetçiler. Çünkü fazla gürültü olduğu için içeride insanlar birbirlerini anlamakta güçlük çekiyor. Bir daha ki fuarda bunun kaldırılması için çok kişi bizden ricada bulunarak, yetkililere iletmemizi istediler. Biz de buradan halkın taleplerini ilgili yetkililere duyuruyoruz.
Dediğim gibi, bir işi ne kadar profesyonel yaparsanız yapın, herkesi memnun etmek mümkün değildir. Geçen yıl kitap fuarını çadırda yapmıştık. Bu yıl modern ve büyük bir fuar merkezinde. Bunlar güzel gelişmeler.
Bizzat şahsen birçok yayın evi sahibi ve yetkilileri ile görüşerek fikir alışverişinde bulundum. Fuar hakkında sorular ve mini röportajlar yaptım. Çok az şikayetler haricinde, genelde katılımcı yayın evleri memnundu. Şanlıurfa halkının tutumundan, ilgisinden memnun olduklarını, fuarın çok güzel geçtiğini, temiz ve bakımlı olduğunu belirtiyorlardı…
Dolayısıyla ben her geçen yıl daha da güzel olacağına inanıyorum. Bir toplumun kitaba olan ilgisi, toplumun geleceğine ve gelişmesine katkı sağlayacak ve daha medeni bireyler yetişmesini sağlayacaktır.
Bu anlamda; başta kısa bir sürede bu güzel fuar merkezini Urfa’ya kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Nihat Çifçi’ye, 300 bin küsur kişinin katılım sağladığı fuarın tüm yükünü omuzlayan büyükşehir genel sekreter yardımcısı Mehmet Emin Özçınar beye, Kültür ve turizm daire başkanı Suphi Çiçek hocamıza ve özellikle büyük emekleri olan, gecesini gündüzüne katarak efor sarf eden Kütüphaneler şube müdürü Murat Müjdeci hocamıza şükranlarımı sunuyorum.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.